Oddam Kałasznikowa. Koty i psy Patmola - kolejny wątek :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 21, 2016 17:10 Re: Oddam Kałasznikowa.

Patmol pisze:Popytam czy gdzieś w pobliżu uczą tropienia. 8) Wrocław jest z grubsza tez w pobliżu-jakieś 70 km, może tam coś takiego jest.

Popytaj w legnickim oddziale Związku Kynologicznego (możesz do nich iść z psami - nawykli do takich wizyt).
Biuro czynne: : wtorki, środy, czwartki 17-20
ul.Libana 10, 59-220 Legnica, Telefon/Fax: 76-852-35-83

Koniczynka47

Od: Wto lut 23, 2016 9:21

Post » Pon lis 21, 2016 17:16 Re: Oddam Kałasznikowa.

Dziękuje. Pójdę zapytać. Z jednym psem, z Caillou, bo Sweetie się nie nadaje do takich wizyt. Caillou uwielbia wizyty w budynkach, u ludzi, ktorych nie zna.

Młody poszedł na zajęcia teatralne i wzięłam sobie laptop domowy :mrgreen: ale nic nie umiem zrobic :oops: .
W pracy mam normalny duży komputer z dużym monitorem, i tam wszystko jest proste i wstawianie zdjęć i edycja, a na tym laptopie jest jakaś wersja wisty i wgrany dziwny program do zdjęć .Nie ja wgrywałam, Jakis pewnie darmowy.
Zamiast skopiować zdjęcia i wstawić na miau, to sobie zrobiłam laptopem chyba z 10 zdjęć, a potem wysilałam cały swój umysł żeby znaleźć gdzie się zapisały i skasować.

Ale 8) małe zycięstwo
Patmol
Obrazek

i jeszcze raz
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon lis 21, 2016 17:29 Re: Oddam Kałasznikowa.

Ryjek
Obrazek

Ale edytować nie wiem gdzie :oops: jak chce edytować to mi się jakieś dziwa włączają :oops:
Wezmę jutro aparat do pracy -będzie prościej, tylko muszę znaleźć kabelek; bo mam trochę nowych zdjęć Alibaby otoczonego kotami -sielsko po prostu.

Patmol

Post » Pon lis 21, 2016 19:24 Re: Oddam Kałasznikowa.

Kompletuję wyprawkę-prezent dla moich dwóch rozrabiaków (znalazłam chętnych na obydwa), w 100zł chciałabym się zmieścić, na razie kupiłam książkę Fields-Babineau o szkoleniu, Wskaźnik treningowy Trixie Cat Activity , sześciopak ulubionych piłeczek pin pongowych ...
Zostaje jeszcze 56zł ... przeznaczyć na zabawki?

Właściciele sami kupują kuwetę, transporter i wszystko tego typu.
Masz jakieś pomysły?

Koniczynka47

Post » Pon lis 21, 2016 20:09 Re: Oddam Kałasznikowa.

Tak od razu nie mam. Pomyśle do rana. Oddałam mlodemu laptopa i wzięłam sie za gotowanie/sprzątanie :roll: fajne byłoby cos kojarzące sie z toba, w sensie ich cxasem u ciebie. Zabawkowa papuga dla koyow albo rodwaile czy czarny kot.
Ja do caillou dostalam czerwoną poduszeczke w ksztalcie serca i taki jakby kocyk z ikei dla psa, cailou je lubila i przyjechaly z nia do mnie. Kocyk wciaz mam i caillou lubi ba nim lezec. Poduszke mial kilka lat i zawsze kojarzyly mi sie z Ireną. Bo od niej przyjechala caillou

Patmol

Post » Wto lis 22, 2016 1:09 Re: Oddam Kałasznikowa.

Nie spieszy mi się, koty zmienią dom w grudniu, najpierw właściciel musi się przygotować na przybycie dwójki istot z innej planety.
W tym domku są dwa owczarki niemieckie, miejmy nadzieję, że z dwójką kocurów zawrą pakt o nieagresji, a może nawet utworzą koalicję. Zobaczymy.
Ci ludzie nie mieli nigdy kotów w ogóle.
Znalazłam humorystyczny: Poradnik przetrwania dla właścicieli kotów.
Domówiłam :wink:
Może jakiś kubek ze zdjęciem kotów na rotku i z papugiem. Dałoby radę, trzeba poćwiczyć.

Szukam też info odnośnie zabezpieczenia ogrodzenia - mają mieszkanie na parterze z ogródkiem ok 70m2 przylegającym do ogrodzenia wys ok 2m.
Ogródek ma 4 m szerokości i przylega do mieszkania z dwóch stron (mieszkanie narożne).
Fajnie by było gdyby koty mogły sobie z niego korzystać.

Koniczynka47

Post » Wto lis 22, 2016 8:16 Re: Oddam Kałasznikowa.

Koniczynka47 pisze: na razie kupiłam książkę Fields-Babineau o szkoleniu,

szkolenie kota w 10 minut?
ciekawie napisana?

Koniczynka47 pisze:Może jakiś kubek ze zdjęciem kotów na rotku i z papugiem. Dałoby radę, trzeba poćwiczyć

coś takiego, ale może lepiej np takie miski dla kotów 8) albo jakiś inny gadget, ale dla kotów , z takim nadrukiem

Coś w rodzaju woliery by musieli mieć -ze wszystkich stron zabezpieczone. Ciekawe jak owczarki je przyjmą. 8) Troche pracy ich czeka na początku.

Moja Caillou w Wąwozie Myśliborskim. Pełne skupienie na pysku.
Obrazek
Tam jest gęsto od zapachów przyrody. Nawet ja je czuje intensywnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patmol

Post » Wto lis 22, 2016 11:05 Re: Oddam Kałasznikowa.

A teraz Ali (wprawdzie na swojej kuchence) ale w kocim towarzystwie. Często tak leży otoczony przez koty -nie dlatego, że koty Alego tak lubią, ale lubią bardzo te miejscówki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Patmol

Post » Wto lis 22, 2016 11:12 Re: Oddam Kałasznikowa.

Zobaczcie na te zdjęcia powyżej -koty (szary, point i biało bury) na kazdym zdjęciu maja inna pozycję, a Ali prawie idealnie taką samą, na pierwszym i drugim zdjęciu identyczną, i potem na kolejnych trzech zdjęciach znowu identyczną.

i jeszcze Ali
Obrazek

Obrazek

i dla odmiany super -wiercipiętek Zorro
Obrazek

Zorro patzry na człowieka wprost, nie udaje, że go nie ma.
Obrazek

Patmol

Post » Wto lis 22, 2016 15:53 Re: Oddam Kałasznikowa.

A bawisz się z Alim w polowanie?
Uwielbiam spacery na łonie natury.

Patmol pisze:szkolenie kota w 10 minut?
ciekawie napisana?

Nie czytałam, autorka ma swoją stronę, ale mało filmików.

Patmol pisze:Coś w rodzaju woliery by musieli mieć -ze wszystkich stron zabezpieczone. Ciekawe jak owczarki je przyjmą. 8) Troche pracy ich czeka na początku.

Woliera nie za bardzo, raczej myślałam o zagiętych do środka prętach z siatką zainstalowanych na ogrodzeniu, drugie (droższe) rozwiązanie to zamontowanie do ogrodzenia wielkich arkuszy z plastiku/plexi uniemożliwiających wdrapywanie się do góry.
Trzeba kwestie formalne załatwić najpierw.

Koniczynka47

Post » Wto lis 22, 2016 19:13 Re: Oddam Kałasznikowa.

Cos tam robie z alim, ale malo. Najtrudniejsza jesr to zamykanie zwierzakow,, to znaczy larwo je zamknąć praktycznie, ale caly dzien na mnie czekaja, a ja je zamykam, zeby sie bawic z alim. Wiec czesc Zamykam. A czesc nie, al
E wtedy jest trudniej. I nagradzam alego za schodzenie.
Jeszxze karmie oddzielnie szapo ugotowanym, wiec tez go oddzielnie zamykam :roll:

Patmol

Post » Śro lis 23, 2016 10:53 Re: Oddam Kałasznikowa.

Piękne zwierzaki! :1luvu: Wszystkie.
Ale najbardziej: Caillou i Ryjek. :201461
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro lis 23, 2016 16:47 Re: Oddam Kałasznikowa.

Ryjek do oddania 8) jakby ktoś był zainteresowany. Fajny kot do podziwiania, ale tylko dla ludzi, którzy dbają o porządek, nie dla bałaganiarzy -bo to esteta.

Szapo wygląda, że ok. Dzisiaj tez mu dam gotowane mięso, ale już wygląda inaczej. Nie wiem co mu zaszkodziło. To bardzo wrażliwy kotek.

Tak sobie myślę, że może powinnam zrobić każdemu zwierzakowi badania takie okresowe jakby. Szapo czy Łapa to mają juz pewnie po 8 lat, Patmol i Tymoteusz podobnie.
Tylko co zrobić?
Badanie biochemiczne krwi? Czy coś innego?

Patmol

Post » Śro lis 23, 2016 19:27 Re: Oddam Kałasznikowa.

zwykle przesiewowo robi się morfologię panel pełen diagnostyczny+biochemię
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw lis 24, 2016 8:28 Re: Oddam Kałasznikowa.

czyli pełna morfologia?
ile to kosztuje? tak mniej więcej

i jeszcze raz Ryjek
Ryjek jest do adopcji (chętnie oddam 8) )
kotka, ma ok 3-4 lata, bardzo lubi inne koty
Obrazek Obrazek

Szapo zachowuje sie normalnie, wczoraj jadł gotowane, które mu dałam, ale i ukradł Alemu surowy żołądek i znowu zrobił bardzo rzadką koopę :roll: on nie ma typowej biegunki, to jest jedna taka koopa niewyjściowa na dobę; ale coś nie tak jest. Nie mignę się od veta chyba.

Patmol

[poprzednia][następna]