Morelowo-Migdałowo. Leczenie intensywne..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 13, 2017 17:40 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Zastrzyki??? On jak widzi, że mam coś w ręce, to mimo, że mnie kocha [chyba] dematerializuje się.
A zastrzyk z nienacka może być niebezpieczny i nie wiadomo, czy za każdym razem się uda.
Najbardziej stresujące jest to zaciągnięcie go do weta. Dla obojga nas.
Tak, była dziś mowa o krótkim sterydzie jeśli nie zaskoczy z jedzeniem.
Wet mówił, że wszystkie parametry są w normie, poza leukocytami, co może wskazywać - a raczej wskazuje - na stan zapalny. Tylko gdzie??
Zjadł trochę jogurtu z wodą. Zobaczymy jutro, wet powiedział, że przyjdzie do domu w razie braku innej możliwości. Też zobaczymy.. :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sie 13, 2017 20:05 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Wielkie kciuki żeby zaczal jesc normalnie.

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie sie 13, 2017 20:09 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Może to też upały, koty zrobiły się po tych temperaturach jakieś durnowate w temacie jedzenia.
Podczytuję i kibicuję :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie sie 13, 2017 20:25 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

W kwestii kotki - może jakoś to połączyć z ciężarną kotką u czitki? Nieśmiało mówię, nie znam Was, ale czitka ma możliwość transportowania, a nie ma lapania, a Wy jak rozumiem lapiecie, ale samochodu nie macie :oops: chyba, że to totalnie druga strona Wrocka :(

Za Migdała trzymam kciuki. Ciężko pomagać takim nieobslugiwalnym kotom :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Nie sie 13, 2017 20:57 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Jakby to delikatnie powiedzieć... Jestem nieco zdezorientowana :?
Po pierwsze - Z Czitką sobie pogadałyśmy. Ja bym pomagała łapać, ale u niej jest skomplikowane do łapania miejsce bytowania kotków. Zniesienie klatki łapki z kotem w środku jest dla każdej z nas niewykonalne. Będe się rozglądała za znajomymi mężczyznami... :mrgreen: Tylko, że ten, który by wszedł i zszedł, ma problem - klauzula sumienia o czym mnie poinformował gdy prosiłam dziś o pomoc.Nosz...
Druga strona Wro nie jest przeszkodą - to w końcu to samo miasto :mrgreen:

Po drugie - dezorientacja u mnie nastąpiła z powodu braku rozeznania..Wracając kwadrans temu z Magnolii, gdzie byłam po maltpastę dla Migdała, zajrzałam tam gdzie te koty... Spotkałam panią, która karmiła ... w moim przekonaniu grubego, starego kota z uciętym uchem, a to podobno kastrowana kotka. Pogadałyśmy. Wiem, gdzie mieszka pani, która karmi tę, którą zamierzałam łapać..Pani twierdzi [ta spotkana] , że one - bo jest jeszcze jedna , wszystkie stare i czarne - są raczej kastrowane i żadna w ciąży 8O Muszą po prostu pójść do domu tej od 'mojej' kotki.
Przecież nie przyjdzie do mnie nikt kto się zna tak, by to stwierdzić.. Prawda , że nie przyjdzie? W sumie wiem, że nie raz się wygląda jakby się było w ciąży :wink:
W każdym razie, jest tam sporo misek, na niskim balkonie domek, przez kogoś zbudowany, ta otwarta piwnica.. Nie byłoby źle , gdyby wiedzieć co z tymi ciążami! Lub ich brakiem!
Jest też duży, biały kocur, który te kotki ponoć leje :( W nocy głównie.

Migdał - bardzo chętnie zjadał mi z palca maltpastę :D Niech się kurcze, okaże, że to zakłaczenie, które się odkłaczy! Przy okazji jakby, zaraz potem zjadł trochę gurmeta.
Modlitwa lub kciuki wskazane :mrgreen:
Przy okazji Morela się załapała, też chętnie. A kupiłam malutką tubeczkę :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie sie 13, 2017 21:23 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Kciuki!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Nie sie 13, 2017 22:36 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za Migdałka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: i za łapankę "z przyległościami" :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 14, 2017 2:26 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Eeech pamiętam kilkudniową łapankę kocic w ciąży, caterech, zaawansowanej.
Jakoś czwartego dnia łapania wreszcie objawiła się karmicielka i wszystko okazało się grubymi kastrowanymi kotkami i kocurami.
Czarne, a jakże.

I nieoznaczone :evil:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sie 14, 2017 7:10 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Trzymamy kciuki za Migdała, niech się już polepszy na stałe, no !
Obrazek

wtenczas

Od: Pon wrz 07, 2015 19:08

Post » Pon sie 14, 2017 7:25 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Kciuki poprosimy trzymać nadal - choć wiem, że to niewygodne :? .
Migdał trochę je, no, ale je. To tak dziwnie wygląda jednak - stał nawet pod szafkami jak nakładałam, podskakiwał, ale zjadł mało i z namysłem.
Pastę bardziej z palca. Karmienie kota pod stołem, z głową pod krzesłem prawie, jest , że tak powiem , nie tylko niewygodne, ale i wkurzające. Dobrze, że jestem mała.

Obadać sprawę kotki idę ok.10:00 ze znajomą. W sumie bym wolała, by się okazało, że spoko - żadnej ciąży.

Mam wyniki krwi Migdała, ale nie umiem ich ani skopiować, ani przenieść tego pdf-a. A wcale - wbrew zapowiedziom weta - nie wyglądają mi na dobre, niestety są inne oznaczenia, niż jestem przyzwyczajona i musiałabym każde po kolei googlać. A nie mam czasu teraz by przepisać.

Czy ktoś - kto umie odczytać - byłby tak miły i podał mi swój adres mailowy? Bym przesłała po prostu. :201494

Obrazek

morelowa

Post » Pon sie 14, 2017 18:41 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

czytac to nie umiem pewnie, ale umiem wstawic moze?
izazuk68@gmail.com
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon sie 14, 2017 19:48 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Wysyłam.
One są jakieś dziwne ...
Już nawet pomijając, że Migdał ma zmieniony kolor :o . Nie dodzwoniłam się dziś do weta.

Obrazek

morelowa

Post » Wto sie 15, 2017 8:55 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Oby to było zakłaczenie :ok: :ok:
Dziś rano moja Mała Czarna się odkłaczyła. Takiego długaśnego wałka filcu jeszcze nie widziałam :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sie 15, 2017 9:35 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

Migdał je. Dużo mniej niż np. w czasie upałów, ale je. Niestety nie rzyga, a już byłam gotowa się zgodzić, że na dywan nawet i nie zrobił kupy od soboty. Je też maltpastę. Morela też mniej je 8O
A w czasie upałów żarły , a nie jadły.

Obrazek

morelowa

Post » Wto sie 15, 2017 9:57 Re: Słodka Morela+bezzębny pirat Migdał - chory :(

gdzie te wyniki?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

[poprzednia][następna]