Rysiu odszedl, Batman&Nixon(wszystkie kociaki w DS)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 23, 2015 10:42 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

JA mam wszystko do wszystkiego, ale instagrama mam tak ustawionego, ze trzeba porposic o to, zeby miec od niego dostep. Za duzo mam tam zdjec, zeby ryzykowac ze npktos je potem gdzies skopiuje/wrzuci lub cokolwiek.

A teraz z zycia kotow:
Batmanski jest przekochany, z wiekszym apetytem je mokre odkad jest po zabiegu, ale musze mu zmienic miamor na co innego, bo troche gardzi. Czuje sie dobrze, spi caly dzien i cala noc, czyli wszystko w normie :D

Kot Nixon wczoraj byl na pierwszym spacerku. Krotko, ale byl. Bardzo chetnie wyszedl na klatke i taki byl odwazny ze hej, do momentu, kiedy znalazl sie juz calkiem na zewnatrz, wtedy przestal byc taki odwazny :D Kiedy ja mam wolny dzien i jestem w domu, Nixon duzo sie mizia i lezy ze mna na lozko. Ja ogladam seriale, a on sie grzeje od laptopa :D
Obrazek

jou

Od: Pt cze 26, 2015 9:09

Post » Śro wrz 23, 2015 10:58 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

:201461 u mnie z miamora to tylko galaretka :ryk:
Suche jedzą chetnie,
Juz pisałam u Pixi ze Moli czeka zabieg pod narkoza ściągania Kamienia z ząbków tylnich, boje sie :placz: szczególnie ze ona juz przeżyła swoje a ja razem z nia :placz: :placz: :placz:

Na spacery moje Lubia chodzać, zawsze na ostatnie piętro :smokin: cykor je ogarnia i biegną ile sił w łapkach do mieszkania :mrgreen: a mieszkam na 2 :mrgreen:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro wrz 23, 2015 11:29 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Hej :)
Moje też wychodzą na korytarz, a ostatnio to już wszystkie trzy :D Jak mnie jaki sąsiad zobaczy, że wypuszczam trzy koty na korytarz to powiedzą, że wariatka :D Jak stanęły wszystkie na schodach to wyszło, że mam dużo kota :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro wrz 23, 2015 11:39 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Moli25 pisze::
Juz pisałam u Pixi ze Moli czeka zabieg pod narkoza ściągania Kamienia z ząbków tylnich, boje sie :placz: szczególnie ze ona juz przeżyła swoje a ja razem z nia :placz: :placz: :placz:

Sciagna jej ladnie i bedzie sie pieknie usmiechac!
To upewnij sie tylko, ze zrobia jej wszystkie badania w tym nerki i watrobe. Wtedy bedziesz spokojniejsza. Macie juz zaplanowany termin>
Obrazek

jou

Post » Śro wrz 23, 2015 12:25 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

No.. a pamietacie jak wspominalam o awansie? Awans sie odwolal, dlatego tylko o nim wspominalam, bo przeczuwalam, ze tak bedzie. Podobna sytuacje mialam rok temu, ale wtedy to mocno przecierpialam, bo mialam przejsc z pracy 12h (swiatek piatek i niedziela rowniez w nocy) na normalne godziny. Teraz to po mnie splynelo, bo poki nie mam nocek to wszystko gra. Ale mimo wszystko, slabo nie?:D
Obrazek

jou

Post » Śro wrz 23, 2015 12:34 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Słabo i dziwnie... to po co dają znaki o awansie i co to za dziwne praktyki, że Ty musisz pracować tak dziwnie, a po awansie dopiero zasłużysz na normalne godziny pracy...
Życzę Ci awansu jak najszybciej i podwyżki :ok: :ok: :ok:

klaudiafj

Post » Śro wrz 23, 2015 12:51 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

No tak to jest, jak sie pracuje dla Francuzow. Francuzi to z natury totalne nieroby, wiec ktos musi robic za nich. Sa plusy i minusy bo np pracuja po 12h dziennie w pazdzierniku mam 3 dlugie weekendy (2 po 4 dni i jeden po 6). Czyli takie mini urlopiki. No ale jednak wychodzac do pracy na 7:30 i wracajac po 19:30 czlowiekowi caly dzien ucieka z rak...
Obrazek

jou

Post » Śro wrz 23, 2015 12:57 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Aha no to faktycznie są plusy i minusy :) A październikowe miniurlopiki będą na pewno bardzo przyjemne :)

klaudiafj

Post » Śro wrz 23, 2015 13:47 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

U mnie miamor dobrze wchodzil ale szybko sie znudzil.

Molinko nie boj sie. Molinka da rade! Jest duza i dzielna!!:) Tak jak Jou mowi - dopilnujcie tylko badan.

U mnie PIxior lubi wedrowki. Coco taz ma zapedy za Pixiorem. Nicia oczywiscie dystans. Pixior ucieka zawsze pietro wyzej czyli na wejscie na strych... jak raz go wzielam na strych przy okazji wieszania prania to o malo cos ie posikal z radosci :)

W Tg bedziemy na ostatnim pietrze a tam na korytarzu nie ma interesujacych obiektow typu kwiatki okna, parapety (okna sa ale wysoko).

Jou przykro mi z powodu tego odwolanego awansu :( DO kitu :((( Wiem co czujesz bo u mni e w tym roku zmienili system ocen... gdyby byl stary to bylabym od czerwca na tzw. Seniorze. A tak chyba jeszcze ze dwa lata a minimum rok bede kiblowac na Mediumie :(

No roznie bywa. Jednak co normalne godizny pracy to normalne. Ale urlopiki sa ok :) Ja pamietam jak M. pracowal w Euro RTV AGD ... chlopa wiecznie nie bylo w domu, albo sie mijalismy. Swiatek piatek... nigdy wiecej.
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Czw wrz 24, 2015 15:28 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Dzien doberek!! Co slychac?? CO z telefonem?

Jak chlopaki?? Jak sie Batmanek czuje? Wrocil juz do formy??

PixieDixie

Post » Czw wrz 24, 2015 16:40 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Czesc :) Telefon nadal w naprawie, przewidywany dzien do odbioru, to 29.09. Pewnie ani dnia szybciej ;/
Chłopaki dobrze, dzisiaj miałam wolne to siedzialam z nimi w domu. Batmanek całkiem w formie, młodzież też. W pazdzierniku chyba wezme Nixona na badania takie ogolne, bo jeszcze nie byl odkad jest u nas. Bede spokojniejsza :)
Kolezanka w biedronce kupiła nam fajne pudło na karme, takie całkiem spore. Z kotami oczywiscie na wierzchu :D

A dzisiaj bylam w schronisku. Poszlam do klatki, w ktorej siedzi Panda i mala na mnie fuknela. To ja tez na nia fuknelam :D Potem siedziala na rekach i pierwszy raz zaczela mruczec! I to calkiem glosno <3<3<3

Chyba mam migrene :(
Obrazek

jou

Post » Czw wrz 24, 2015 17:15 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

A kojarzę pudlo :D

Panda :1luvu: :1luvu: :1luvu: Masz nowe focie?

Lyklas cos na ta glowe? Moze sie przespij albo cos? Mi pomaga zwykle

PixieDixie

Post » Czw wrz 24, 2015 20:45 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Kurde no wlasnie ze zdjeciami kiepsko, bo nie mam telefonu a tym gratem zdjec w ogole nie robie. Postaram sie jutro albo w weekend poszukac na forum schroniskowym, bo ostatnio Panda miala pare mini sesji ;D
Lykalam etopiryne, ale bez efektu. Odstawilam kawe bo ostatnio mnie kulo serce a ja pije gdzies 2-3 dziennie po 2-3 łyzeczki... No i chyba z ta kawa przegielam. Wczoraj rano wypilam mala filizanke i od tej pory nic. Od tego tez mnie moze glowa bolec
Obrazek

jou

Post » Czw wrz 24, 2015 20:56 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

Na pewno to od kawy a wlasciwie jej braku. Zrobilas ten sam numer co moj M. z cukrem, zamiast oslabiac kawe np 1 lyzeczka i potem redukcja ilosci, pojechalas po bandzie i calkiem odstawilas stad taki efekt.

Czekam na focie Pandzi :)

PixieDixie

Post » Czw wrz 24, 2015 22:06 Re: Mój Rysiu odszedl, a do Batmana dołączył kot Nixon ♡

jou pisze:
Moli25 pisze::

Sciagna jej ladnie i bedzie sie pieknie usmiechac!
To upewnij sie tylko, ze zrobia jej wszystkie badania w tym nerki i watrobe. Wtedy bedziesz spokojniejsza. Macie juz zaplanowany termin>

Mamy zaplanowany termin na przyszły tydzien na pobranie krwi do badan. Bierzemy cały pakiet, bo Moli miala wątrobę jak suszona śliwka (ściśnieta innymi narządami i niedotleniona) jak jogurt otworzył jej brzuszek to sie wystraszył :cry: wszystko było w opłakanym stanie :cry: jak ona cierpiała :cry: pomyśle o tym to płakać mi sie chce... Pozniej jeszcze martwica skory :cry: eeeeeeeehhhhh biedna :cry:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

[poprzednia][następna]