WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- a życie sobie płynie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 15, 2014 21:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Moja nie całe 4 lata i waży ok 9 kg

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Sob mar 15, 2014 21:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Żeby nie było niejasności: obydwa koty zostały wykupione.
Obie są niesterylizowane i ich los był do przewidzenia.
Tym razem nie były to pseudo, tylko "indywidualne" domy.

Biała znalazła sponsora.

Miaukunka kosztowała -wraz z transportem 600zł.
Będzie wymagała zapewne diagnostyki, leczenia i ostrego tunningu.
Dalia wyłożyła na transport 200zł.
Ode mnie i Cairo dostała 100zł.
Mamy deklarację na jeszcze 100zł.

Zwyczajowo : jak się komuś nie podoba fakt wykupienia przez nas kotów to niech się idzie śmiać gdzie indziej...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob mar 15, 2014 21:30 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Jak dacie namiary to skromny grosik dorzucę.
"Istnieje tylko jedno imię stosowne dla kota - Wasza Wysokość."
"(...)życie to zbyt poważna sprawa, by brać je na poważnie."

Helen Brown "Kleo i ja"

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=160260

megrita

Od: Nie lut 02, 2014 13:35

Post » Sob mar 15, 2014 21:44 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Na mnie też możecie liczyć

korbacz9

Post » Sob mar 15, 2014 21:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

korbacz9 pisze:Moja nie całe 4 lata i waży ok 9 kg

mam 7 miaukunów z odzysku, zajmowałam się dziesiątkami (myślę ze w dziesiątkach mogę liczyć) żaden nie był tak biedny (jednego nie udało mi się wykupić a sądzę, ze byłby porównywalny)
na teraz mogę Misię (tak ją nazywali) jedynie porównać ze Zmrolem od Zabersa
podobna niedowaga i zabiedzenie, z tym że u Zmrolasa było jeszcze zagrożenie życia z powodu zqakłaczenia, czego mam nadzieję u Misi nie doświadczymy

moje domowe poza Stokrocia, która ma wady rozwojowe ważą od 7 do 11 kg
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob mar 15, 2014 21:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Sob mar 15, 2014 22:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Nie wiem co napisać, przecież nawet bardzo biedny ale kochający właściciel karmi swoje zwierzęta. Nawet karmą gorszej jakości

korbacz9

Post » Sob mar 15, 2014 22:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Jednego w życiu jestem pewna, nie nadaję się na dom tymczasowy absolutnie. Biała kicia jest boska i całe szczęście, że jej plan wyjazdowy jest dopięty na ostatni guzik i muszę ją jutro odwieźć, bo inaczej byłoby ciężko. Stwierdzam, że takiego kota właśnie mi brakuje i że w związku z tym drzemie we mnie jednak dusza zbieraczki. :evil:
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Sob mar 15, 2014 22:09 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

cairo pisze:Jednego w życiu jestem pewna, nie nadaję się na dom tymczasowy absolutnie. Biała kicia jest boska i całe szczęście, że jej plan wyjazdowy jest dopięty na ostatni guzik i muszę ją jutro odwieźć, bo inaczej byłoby ciężko. Stwierdzam, że takiego kota właśnie mi brakuje i że w związku z tym drzemie we mnie jednak dusza zbieraczki. :evil:

e, po prostu serce miętkie, wrażliwe, co poradzisz... właśnie z tego powodu nie idę na wolontariusza..
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Sob mar 15, 2014 22:13 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Cairo...nasz weterynarz tego nie zniesie.
Kot pojedzie.

Ewentualnie wyślij jutro Mirusia a tę małą zostaw sobie:)
Może się nie poznają...

Pikanterii historii niebieskiej miaukunki dodaje fakt ,że jest ona powiązana hodowlanie z Bono.
Pamiętacie Bono?
Dalia wie co i jak...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob mar 15, 2014 22:16 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Dalio pisałaś, że rozmawiałaś z właścicielami MCO dlaczego jej nie wysterylizowali

korbacz9

Post » Sob mar 15, 2014 22:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

korbacz9 pisze:Dalio pisałaś, że rozmawiałaś z właścicielami MCO dlaczego jej nie wysterylizowali

gdy dotarłam do kici przywitała mnie właścicielka kotki, która stwierdziła że jestem szychą bo się przedstawiam z imienia i nazwiska (widać u nich się nie zdarza )
jak poprosiłam o umożliwienie skorzystania z toalety trochę się zmieszali, ale zaprowadzili mnie do toalety wspólnej na półpiętrze
pewnie między innymi dlatego jej nie wykastrowali
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob mar 15, 2014 22:31 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Sterylizacja kotek nadal nie jest w Polsce oczywistością. Ja jestem regularnie pytana przez różnych ludzi, kiedy moje koty będą miały małe, Miro wielokrotnie miał propozycje reprodukcyjne od tzw. "normalnych ludzi". Takich co to lubią zwierzęta, dadzą kotu mleka, kupią whiskasa i rzucą kawałek kurczaka z obiadu i trochę szynki od święta. My tu na Miau jesteśmy znaczną, znaczną mniejszością i pionierkami w świadomym kocierzyństwie.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Sob mar 15, 2014 22:37 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Kurna żesz ............posta mi kilometrowego wcięło!
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob mar 15, 2014 22:38 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA VIII- MCO,pers- jadą do na

Bym opowiedziała po kolei - chcecie?bo jak nie - to po kiego ma mi znowu 5 min pisania pożerać.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

[poprzednia][następna]