Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś. cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 22, 2013 21:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Miraclle pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Żuczku wydziergasz Cioci serwetę na stół ? :mrgreen:

Taaa, koronki z Koniakowa :ryk: :ryk: :ryk: Żuczątko słodkie :love: :love: :love: :love:

Kotina pisze:Bardzo Ci, Zuzko, współczuję :1luvu:
tacy jacyś niedouczeni ci lekarze, eksperymenty sobie robią czy cóś :mrgreen:

niezupełnie tak - laparoskopia jest zabiegiem zwiadowczym, nie wszystko na usg wychodzi, nie wszystko da się laparoskopowo usunąć. I może być tak , że lepiej od razu zdecydować sie na operację. Ale każdy łudzi się , że może nie będzie takiej potrzeby, bo wiadomo - tu tylko zabieg, szybko do domu, nie ma blizny......W przypadku woreczka i zakamienionych przewodów chyba bym się na lapa nie zdecydowała
Zuzka , ale z tego co piszesz o bólu to i wrzodziki mogą być . No bo jak przewody zatkane, to wrzody na dwunastnicy.... :evil: :evil: :evil: Gastro co na to ?
Eeeech , współczuję bardzo, wiem jak to boli :cry:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro maja 22, 2013 21:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Witam :1luvu:
Żuczuś ślicznie dzierga . :P
Zuziu , za dobre samopoczucie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 22, 2013 22:02 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Cześć kochany Słodziaku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro maja 22, 2013 22:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Izuś, u mnie usg nie wykrywało kamieni przez 5 lat częstego pobolewnia :twisted:
Dopiero przedostatnie i ostatnie robione w szpitalu przed operacją wykazało pęcherzyk wypełniony po brzegi:) Ja wiem, że łatwiej jest zooperowac tradycyjnie gdy przewody są wypełnione , ale ja do szpitala trafiłam w ataku i na drugi dzień już byłam na stole, o laparoskopii zadecydowali lekarze, robił ją bardzo młodziutki lekarz...
Żeby mi nie było za wesoło, to w czasie zabiegu przypiekli mi nogę pod kolanem :evil: :evil:
Nie wiem jak to im się udało, ale mam dosyć sporą bliznę po poparzeniu...blizny po laparoskopii są krasnoludkami w porównaniu z blizną pod kolanem :crying:
No i oczywiście sami się też "dziwili" jak to się stało, ale pan doktór mi wyjaśnił, że czasem się coś takiego może zdarzyć :roll:
Modelką nie jestem więc mi nie przeszkadza, co najwyżej od czasu do czasu popiecze :ryk:
Ale ja już tak mam...
Jak mnie już coś w życiu spotyka, to musi być to podwójna dawka :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Na szczęście spotyka mnie więcej dobrego niż złego :ok: :ok: :ok:

Wrzodów nie mam, gastro w porządku...
Wiem, że nie mogę dżwigać, po takich "eksperymentach" zdarza mi się złe samopoczucie, no i gdy zjem łakomie coś słodkiego...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro maja 22, 2013 23:21 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Życzę zdrówka Zuziu i dobrej nocki! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw maja 23, 2013 10:38 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ale mamy dzisiaj "fajną" pogodę :evil: :evil:
Zimne wiatrzysko i brak słońca, patrzyć tylko, kiedy spadnie....śnieg :mrgreen:
Nawet zwierza siedzą zgodnie w domu i ani im w głowie wyjście do ogrodu...

W ramach urozmaicenia w zajęciach, między sprzątaniem, praniem i gotowaniem (przyznaję się, że nie mam ochoty na żadne z nich) a zastanawianiem czy mnie jeszcze cosik boli, czy już nie :mrgreen: zaczęłam..."Zaułek"...który wcześniej naszkicowałam i odłożyłam:)
Zobaczę czy w tych kolorach tej uliczce będzie do "twarzy" :wink: :mrgreen:
Z lampą:)....................................................... I Bez lampy:)

Obrazek Obrazek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw maja 23, 2013 10:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

No ,no - szykuje się nowe arcydzieło :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 23, 2013 11:30 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Ale mamy dzisiaj "fajną" pogodę :evil: :evil:
W ramach urozmaicenia w zajęciach, między sprzątaniem, praniem i gotowaniem (przyznaję się, że nie mam ochoty na żadne z nich) a zastanawianiem czy mnie jeszcze cosik boli, czy już nie :mrgreen: zaczęłam..."Zaułek"...który wcześniej naszkicowałam i odłożyłam:)
Obrazek Obrazek

ŁADNE już, a jakie będzie gdy skończysz :ok: :ok:
Mnie się bardziej podoba wersja bez lampy :D

Zuzko, na czym to jest narysowane (namalowane) ?
Karton czy płótno czy coś innego ?
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Czw maja 23, 2013 11:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Mnie podchodzi pod płótno 8O
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw maja 23, 2013 11:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Obie wersje są super :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw maja 23, 2013 18:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Dopiero dotarłam na wątek...
Musiałam przeżyć inwazję fachowców.

Ewa, masz rację :D to jest płótno i olej :ok:

ELu:) nie wiem czy będzie ładne, jakie wyjdzie, takie będzie mnie w oczy kłuło :ryk: :ryk:
Zobaczymy.

Pogoda nam się troszkę poprawiła, kocięta wyległy na świeże powietrze, no i zaraz coś się musi wydarzyć :twisted:
Buraś obił Laluni mordę, aż ma wyrwane pióra nad okiem, panowie lecieli z wężem ogrodowym na ratunek Lunce, ale i ona dostała wodą, potem Lunka odgryzła się na Rambuśku
Pilnowała go, i czekała na okazję, żeby mu przyłożyć.

Natomiast Kropcia przyniosła pańci prezent...
Nie wiem jak można z pełnym pyskiem zdobyczy opowiadać, jak to się kocio starało, żeby pańci zrobić przyjemność:)

O to i prezent...
Obrazek

Przyniosła mi do kuchni i położyła przy nogach, i jeszcze się domagała głasków...
Ptaszek był cały, tylko umarł na zawał :twisted:

A ja o mało nie zemdlałam...
Fotkę zrobiłam na oko, nie patrzyłam...biedny ptaszek
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw maja 23, 2013 18:46 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Laluniu nie bij brata :evil:
Bij burasa :evil: :evil: :evil: :evil:

Kropeczka łowna panienka :wink:
Taki prezent dużej przyniosła :mrgreen:
W nagrodę dużo porcja szamanka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw maja 23, 2013 18:56 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Biedny, biedny ptaszek :( :( :(
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw maja 23, 2013 18:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

Ptaszek biedy ale kot drapieżnik z instynktem nie wygrasz.
Kotś mi kiedyś mówił, że koty znoszą prezenty jak chcą podziękować dużym za jedzonko.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw maja 23, 2013 21:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Rambo bezogoniasty i Jamniś.

AnnAArczyK pisze:Ale mamy dzisiaj "fajną" pogodę :evil: :evil:

Obrazek Obrazek

Już sobie wyobrazam ,jaki będzie piękny,jak skończysz :1luvu: Zdolniacha z Ciebie :1luvu: :1luvu:
Biedna Luneczka,biedny Rambulek.Biedna Zuzia.Pewnie tylko Kropcia dzisiaj zadowolona :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

[poprzednia][następna]