Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 13, 2013 11:39 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Dzisiaj znowu Buraś przyszedł do domu...
Znowu były serenady pod drzwiami, więc je otworzyłam, kocio nie miało zamiaru zwiewać, więc zdążyłam nawet zrobić fotkę...

Obrazek

Fajny on jest, ale nie chcę, żeby się do nas przyzwyczajał, moje koty i tak mają duży stres z powodu Cudaczka...
A Buraś atakuje jamnisia, pewnie "po cichu" leje też Rambola, więc zgody sąsiedzkiej między nami nie będzie, kocio nie będzie zapraszany :mrgreen:
W końcu kocio nie jest bezdomniaczkiem, więc nie mogę mieć wyrzutów sumienia (a jednak mam, chyba kocio się dobrze u nas czuje, a może tylko przychodzi dla dziewczyn...sama nie wiem)

Kolejne "wspólne" śniadanie.
Tylko Kacper zostaje w kuchni i je razem z Rambuśkiem, dziewczyny zwiewają i dostają jedzenie w pokojach...

A tak wygląda śniadanie w wykonaniu Cudaczka:)
Najpierw opróżnię swój talerzyk
Obrazek

Potem miseczkę Kacpra
Obrazek

zjem wszystko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

W tym czasie Kacper przełyka ślinę, ale to dobry kocio, podzieli się z małym, bo wie, że pańcia zaraz da nową porcję tylko dla niego...

Obiadki i kolacje dostają już oddzielnie, o różnych porach,
podobnie jak drugie śniadanka i podwieczorki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

Kropka w takiej sytuacji siedziałaby już na suficie, a na jedzenie obraziłaby się do końca dnia...

Po swojej porcji żarełka Pan Pers udał się na zasłużony odpoczynek:)
Przeprosił się ze sztuczną serwetą...
Jednak stół w salonie to jest to, wygodny, dużo miejsca i taki mniętki :ryk: :ryk:

Przygotowanie do snu...
Obrazek
I drzemka...
Obrazek
Obrazek

Kacperek przesypia coraz więcej dnia, nie wiem czy to z powodu zimy, czy jego wieku...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro mar 13, 2013 11:46 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Jakbym widziała swoje dziewczyny :ryk: :ryk: Najpierw Pola zjada swoje do połowy [resztę zostawiając na później ] a gdy widzi że Zuzia kończy swoje to leci do jej talerzyka i wyjada wszystko do końca.Swoje pałaszuje do końca dnia.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 13, 2013 11:57 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:
Obiadki i kolacje dostają już oddzielnie, o różnych porach,
podobnie jak drugie śniadanka i podwieczorki
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

Obrazek

Kacperek przesypia coraz więcej dnia, nie wiem czy to z powodu zimy, czy jego wieku...

A ja myślałam, że przekarmiam swoje koty, bo dostają 2-3 razy dziennie 8O
A tu proszę - śniadania - dwa, obiad, podwieczorek, kolacja .... :wink: :smiech3: :smiech3:

Podejrzewam, że to i wiek i zima, która ciągle nie chce sobie iść :?
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro mar 13, 2013 12:31 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Moje dziewczyny dostają jedzonko raz dziennie po puszeczce gurmeta.Zuzia zjada rano tyle na ile ma ochotę a resztę zostawia.Pola natomiast przez cały dzień podjada z doskoku.Poza tym cały dzień mają dostęp do suchego.Z tego wynika że głodzę moje koty? Ale chyba z głodu by tak dobrze nie wyglądały? :?:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 13, 2013 12:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

a gdzież można obejrzeć te dobrze wyglądające ale głodzone koty :?: chyba nie widziałam a może zapomniałam, że widziałam :oops: wybacz...starość :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro mar 13, 2013 13:08 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L. pisze:Moje dziewczyny dostają jedzonko raz dziennie po puszeczce gurmeta.Zuzia zjada rano tyle na ile ma ochotę a resztę zostawia.Pola natomiast przez cały dzień podjada z doskoku.Poza tym cały dzień mają dostęp do suchego.Z tego wynika że głodzę moje koty? Ale chyba z głodu by tak dobrze nie wyglądały? :?:

Nie głodzisz, nie :ryk: :ryk: :ryk:
W normalnych domach miseczki stoją na wierzchu wypełnione żarełkiem suchym i mokrym do wyboru :D
Ale u mnie jest inaczej :twisted: ..
Moja Lunka jest niejadkiem, natomiast Kacper jest po bardzo przykrych przejściach i w związku z tym pozostało mu jedzenie na zapas...
Do tego poprzedni jamniczek był przeogromnym żarłokiem zjadał wszystko co zobaczył kocie jedzenie również...ten też podżerałby gdyby miał taką możliwość:)
Dlatego moje koty jedzą na szafkach i stołach, a apetyt Kacpra spowodował, że karmię je pod kontrolą :ryk:

I tak, gdy próbuję nakarmić Lunkę, która często zwiewa przed karmieniem przychodzi Kacper, więc żeby mu nie było przykro, to dostanie troszkę...potem dopadam Lunkę która łaskawie trochę dziubnie, zjawia się Kropeczka, jakby chciała zapytać, czy przypadkiem nie zapomniałam o niej, bo ona też chce...więc też dostaje,a ja w tym czasie oczami szukam najmłodszego by i on też załapał się na żarełko...i tak nam mija dzień...
Wychodzi na to, że faktycznie jedzą po dziesięć razy dziennie :ryk: :ryk: :ryk:
Ale też jest prawdą, że chyba mam jakieś skrzywienie na tym punkcie, bo podaję im często, choć raz zjedzą raz nie...
I żałuję, że nie mogą u mnie stać miseczki z żarełkiem na podłodze jak w normalnych domach...Kacper by pękł....
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro mar 13, 2013 13:10 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ładny ten Buras. Ale niedobry - Jamniś przez niego smutny chodził...
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro mar 13, 2013 13:14 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

u mnie stoją miseczki tyle, że puste, rzadko coś w nich zostaje :mrgreen: za to suche mają cały czas i chyba co niektóre na tym się tuczy........
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro mar 13, 2013 13:18 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:
Ewa L. pisze:Moje dziewczyny dostają jedzonko raz dziennie po puszeczce gurmeta.Zuzia zjada rano tyle na ile ma ochotę a resztę zostawia.Pola natomiast przez cały dzień podjada z doskoku.Poza tym cały dzień mają dostęp do suchego.Z tego wynika że głodzę moje koty? Ale chyba z głodu by tak dobrze nie wyglądały? :?:

Nie głodzisz, nie :ryk: :ryk: :ryk:
W normalnych domach miseczki stoją na wierzchu wypełnione żarełkiem suchym i mokrym do wyboru :D
Ale u mnie jest inaczej :twisted: ..
Moja Lunka jest niejadkiem, natomiast Kacper jest po bardzo przykrych przejściach i w związku z tym pozostało mu jedzenie na zapas...
Do tego poprzedni jamniczek był przeogromnym żarłokiem zjadał wszystko co zobaczył kocie jedzenie również...ten też podżerałby gdyby miał taką możliwość:)
Dlatego moje koty jedzą na szafkach i stołach, a apetyt Kacpra spowodował, że karmię je pod kontrolą :ryk:

I tak, gdy próbuję nakarmić Lunkę, która często zwiewa przed karmieniem przychodzi Kacper, więc żeby mu nie było przykro, to dostanie troszkę...potem dopadam Lunkę która łaskawie trochę dziubnie, zjawia się Kropeczka, jakby chciała zapytać, czy przypadkiem nie zapomniałam o niej, bo ona też chce...więc też dostaje,a ja w tym czasie oczami szukam najmłodszego by i on też załapał się na żarełko...i tak nam mija dzień...
Wychodzi na to, że faktycznie jedzą po dziesięć razy dziennie :ryk: :ryk: :ryk:
Ale też jest prawdą, że chyba mam jakieś skrzywienie na tym punkcie, bo podaję im często, choć raz zjedzą raz nie...
I żałuję, że nie mogą u mnie stać miseczki z żarełkiem na podłodze jak w normalnych domach...Kacper by pękł....

Zuzko, u mnie też kocie miseczki nie mogą stać na podłodze, bo mam dwa psie łakomczuchy :ryk: :ryk:
Koty mają miseczki wysoko na szafkach, w różnych miejscach. Przeważnie każda ma swoje ulubione, ale czasami zamieniają sie miejscami. Kocia ciekawość.
Teraz pozwalam im wyjadać tylko mokre żarełko. Suche chowam, gdy odchodzą od misek :mrgreen:
Musze tak robić, bo Tinka i Cynamon pełzaliby na swoich własnych brzuszkach a nie chodzili :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro mar 13, 2013 13:28 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

wklejam nasz wąteczek z zagłodzonymi kiciami Zuzią i Polcią.
viewtopic.php?f=1&t=151257 Zapraszamy! Jest tam cała historia dziewczyn i mnustwo fotek.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 13, 2013 13:37 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

uf! To mnie uspokoiłyście u was to zupełnie inna historia.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 13, 2013 13:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Cudaczek to młode kocio potrzebuje porządnie zjeść :mrgreen: :mrgreen:

U mnie miski na podłodze stoją, tyle, że zazwyczaj puste :ryk:
Tofi dostaje kilka razy w ciągu dnia suche do miseczki, jak wsypałabym całą porcję dobową to wszamał by ją na raz 8O . Do tego śniadanie w postaci małej porcji mokrego.

Kubuś dostaje suche w 2-3 porcjach, on zje ile musi i zostawia sobie na później. Mokre tak samo na śniadanie w mini porcji :ryk:
Od wczoraj daje mu też mokre z renale, przez co ograniczam suche.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro mar 13, 2013 14:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No to jestem już spokojna bo wychodzi na to że mam prawie normalne koty i nie głodzę ich. :ryk: U nas Zuzia jest podobna do mnie jeśli chodzi o gusta kulinarne bo tak jak ja nie przepada za mięchem ale uwielbia sosiki.Nie zje więcej z mokrego niż ma na to ochotę. Pola za to to typowy mięsożerca. Teraz już nie ale kiedyś potrafiła wyżreć mi z talerza pół mielonego kotleta a mojej przyjaciółce ukradła kawał ryby. Teraz już jej przeszło.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 13, 2013 15:32 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

ObrazekTak wyglądają te moje zabidzone i głodzone koty - Zuzia stoi a Pola leży. :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 13, 2013 18:43 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Caragh pisze:Ładny ten Buras. Ale niedobry - Jamniś przez niego smutny chodził...

Buraś ładny i robi wrażenie miłego, ale moich zwierzątek nie chce zaakceptować :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

[poprzednia][następna]