Nie tylko dla VIP-ów, część 7...Antoś zachorował !!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 03, 2012 13:36 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

he,he,he - tak mi sie pytają 'to co ty jesz?' - resztę :mrgreen:
z mąką to mi chodziło o to , że pszenicy nie jem :mrgreen: , z innych [orkisz, żytnia .. ] sama musze coś, jakies nalesniki, bulki...
Obracam sie w środowisku takich normalnych inaczej i nie jestem w tym osamotniona, tzn w takim jedzeniu.

Mięsa nie jem z powodów etycznych. Lubiłam kiedyś i nie mam odruchu wymiotnego, poza współczuciem. Ale są momenty kiedy czuję spadek siły - albo zmuszam sie do jajek, ktorych nie lubię, albo próbuję namówić koty na rybę, której one nie lubią i ja musze zjeść. Nie posunę się do wyrzucenia jedzenia, tym bardziej z zabitego stworzenia. Nie mam też żadnych zastrzeżeń do ludzi, którzy mięso jedzą i też takich mam w otoczeniu, i ich lubię nawet :lol:

johaśka, jak chcesz to Ci moge linki do stron ulubionych podesłać . Prawie juz nie korzystam, bo mi się nie chce - gotuję dla siebie [aaaa, praktycznie wszystkie posiłki jem ciepłe], więc staram się nie poświecać temu zbyt wiele czasu.
Ostatnio jem głównie dynie :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro paź 03, 2012 13:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

pomijam ze jakiś czas temu naczytałam się jak to właśnie człowiek długo trawi mięso i jak ono zalega

Tak. A im częściej tym trudniej o pozbycie się resztek. Ale to nie tylko mięso. Wiele pokarmów ma czas trawienia, z którego nie zdajemy sobie sprawy. Coś sie odzywa po 3 dniach, np. wzdęcia, biegunka, zaparcia itp. a jest efektem zjedzenia czegoś dużo wcześniej. Dlatego trudno jest stwierdzić często co tak na prawde zaszkodziło.

Sorry, Gosiu za te 'żywieniowe' dodatki :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 03, 2012 15:15 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

Jesso 3/4 dnia i 5 stron natrzaskanych :twisted:

Cześć Gosiu ze zwierzakami :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro paź 03, 2012 15:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

morelowa pisze:johaśka, jak chcesz to Ci moge linki do stron ulubionych podesłać .

no pewnie ze chcę :)
może być na pw żeby nas Gosia z tasakiem nie ganiała ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Śro paź 03, 2012 16:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

Gosiu, sloneczko moje kudlate / tak , klaczysków też zazdraszczam /, padalam wczoraj przed kompem . Tyle co poczytalam po poludniu, a jak siadlam wieczorem , by popisać , to glówka sama poleciala :oops:
Evo , o pierwszej w nocy , to ja bywam jak mam popoludniówki / wtedy wiem , że żyję / . Teraz poranna zmiana , pobudka 3:45, to klóci się z moim zegarem biologicznym i chodzę nieprzytomna.
johaśka , na widok megany z jej dowodem osobistym , można zzielenieć , zsiniec i stracic oddech
Morelowa , która z nas jest bardziej dinozaurem :?: :mrgreen:

Aaaaa, mięso pożeram , mięsozerna jestem niemożliwie , kocham tluste boczusie, żeberka , karkówki... :oops:

Gosiu , do Zosina nie zjadę , to dla mnie koniec świata :evil: . Pominąwszy juz to , ze ulgowe bilety na PKP wykorzystalam, to czas :!: :!:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro paź 03, 2012 16:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

johaśka pisze:
morelowa pisze:johaśka, jak chcesz to Ci moge linki do stron ulubionych podesłać .

no pewnie ze chcę :)
może być na pw żeby nas Gosia z tasakiem nie ganiała ;)

To ja też podepnę się pod prośbę Asi :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro paź 03, 2012 18:54 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

No i ucichlo...
Gdzie wszystkie jestescie?
Gosiu a ty jak sie czujesz?
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro paź 03, 2012 18:55 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

obecna :mrgreen:
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Śro paź 03, 2012 18:59 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

cytryna pisze:obecna :mrgreen:

:ok: a reszta gdzie sie podziewa?
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro paź 03, 2012 19:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

Jesteśmy. Myślę, że Gosia się nie obrazi, jeśli podacie kilka przepisów. Może sama skorzysta :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro paź 03, 2012 19:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

:lol: na 2 godz. ucichło i panika ! Trudno to sobie wyobrazić ale czasem trzeba zrobić coś innego :roll:

Jutro podam na pw i coś tu , jakieś linki jedzeniowe. Mało kumata jestem w tej chwili.

izka - chcesz się założyć? :mrgreen: Kreda starsza od dinozaurów :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 03, 2012 19:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

Marys ja mysle ze sie nie pogniewa ale Gosia generalnie tez miesozerna :-) moze jej nie podejsc kuchnia bezmiesna :-)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Śro paź 03, 2012 19:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

A teść ma 15 dyń. Nie wie, co będzie z tym robił, bo nie lubi :mrgreen: Jak któraś zacznie gnić, podrzuci nam. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro paź 03, 2012 19:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

Pozdrawiamy Gosię i jej stadko - mam nadzieję, ze wszyscy zdrowi :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 03, 2012 19:46 Re: Nie tylko dla VIP-ów, część 7...z Alikiem lepiej !!!!!!

ja juz jedną dynię podgotowałam, zmiksowałam i zamroziłam... drugą musze tak samo potraktowac a jest ze 3razy wieksza od poprzedniej...
Obrazek Obrazek

johaśka

[poprzednia][następna]