H2E2- związek czystej miłości

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 15:50 Re: H2E2- związek czystej miłości

sunshine pisze:Dzisiaj po treningu poszłam do sklepu. Ledwie dźwigałam te wszystkie skarby. A tu pod domem stoi pan z prawdziwymi starymi renklodami i ogromnymi starego typu węgierkami. No po prostu musiałam zakupić. Z trudem dotarłam do domu. Obżeram się teraz niemiłosiernie. Za chwile brzuch mi cycki wyprzedzi.
Elza próbowała na mnie wymusić mizianki. Gdziekolwiek szłam, ona przede mną z dzikim wrzaskiem na ustach. Wyglądało to jakbym koci zaprzęg miała. Gdy ja wzięłam na ręce, stwierdziła, ze to jednak nie to :roll:
W międzyczasie zrobiłam pranie, upiekłam kaczkę, zrobiłam bananową roladę i sprzątnęłam po Erwinie, który wcinał kacze podroby(serce i wątrobę; kilka tygodni temu zjadł płucka z kilku kaczek). A teraz czas na relaks i malowanie paznokci :D

Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam czytać takie pozytywne, pełne radości i satysfakcji z rzeczy małych opisy codzienności. Strasznie mnie to na duchu podnosi i buduje :)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Czw sie 09, 2012 15:58 Re: H2E2- związek czystej miłości

A wiesz Pasiu, ze już nie raz słyszałam, ze potrafię się cieszyć małymi sprawami. Ale to tylko wtedy, gdy jestem w dobrej formie psychicznej. A że ostatnio odpoczęłam od toksycznej pracy, odżyłam to wróciła moja cecha charakterystyczna.
Co do radości to kupiłam sobie dzisiaj śliczne baletki jesienne- jedne brązowe, drugie fioletowe. I kosztowało mnie to ok.25 zł :ok:
Tak Shalom, znalazłam nową pracę. Mam już w łapce umowę i skierowanie na badania. Praca praktycznie w tym samym sektorze co dotychczas. Cieszę się OGROMNIE! Tym bardziej gdy słyszę jaki bałagan się zrobił po moim zwolnieniu(a dokładnie czytam, bo mam kontakt z dziewczyną, która tam została).
Dzisiaj Juniorzy pomagali mi zrobić gulasz i kotlety. Tacy byli dzielni :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Czw sie 09, 2012 16:24 Re: H2E2- związek czystej miłości

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 09, 2012 18:33 Re: H2E2- związek czystej miłości

Superowo :ok: na pewno będzie fajnie :D
Teraz wyczaruj dla mnie jakąś robotę :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw sie 09, 2012 18:49 Re: H2E2- związek czystej miłości

zapraszam do wątku mojego tymczasa Tymonka: viewtopic.php?f=1&t=144987 :D
Obrazek

magdaradek

Post » Czw sie 09, 2012 19:04 Re: H2E2- związek czystej miłości

gratuluje Sun pracy :):):)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pt sie 10, 2012 11:36 Re: H2E2- związek czystej miłości

Dziękuję Dziewczyny. Jak zawsze się stresuję. Wiecie, nowe otoczenie, nowe obowiązki. Ale każdy tak ma, więc nie jestem wyjątkiem.

Shalom nie mam dla Ciebie pracy :( Ale z Twoimi kwalifikacjami i stażem u tak znanych osób w środowisku, dasz radę :ok: Tylko potrzebujesz cierpliwości. A o to w takich sytuacjach najtrudniej.

Powoli zmienia się u nas w domu rozkład sił. Koty uznały, że ja potrafię się lepiej bawić niż HSB :D Jestem taka z siebie dumna 8) W odruchu wdzięczności kupiłam kiciom fast-fooda: whiskas delice, saszetkę :oops: Ale obiecuję, że więcej tego nie zrobię. Przy okazji zakupów porozmawiałam z panią na kasie. Pani była zaskoczona, ze whiskas to taka słaba karma, z małą zawartością mięsa. Chyba niechcący zaliczyłam akcję uświadamiającą...
Kicie teraz śpią więc wykorzystam chwilę i zrobię roladę bananową- w sobotę kolejna posiadówka przy grach. Ostatnio graliśmy ze znajomymi w eurobusines. Ależ się uśmialiśmy :lol:

sunshine

Post » Pt sie 10, 2012 15:32 Re: H2E2- związek czystej miłości

Chwila relaksu po pracy w kuchni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sunshine

Post » Pt sie 10, 2012 15:35 Re: H2E2- związek czystej miłości

Helga kokietka
Obrazek

Obrazek

Helga- wampirek(ona uwielbia jak się ją głaszcze po tych wystających kłach)
Obrazek

Obrazek

sunshine

Post » Pt sie 10, 2012 15:53 Re: H2E2- związek czystej miłości

Ale fajne koty. :D Helga istotnie kokietuje. :lol: Flirciara. :ryk:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt sie 10, 2012 20:51 Re: H2E2- związek czystej miłości

No przecież, że żartowałam z tą pracą :twisted: potrzeba cierpliwości i zdrowia :roll:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Sob sie 11, 2012 7:28 Re: H2E2- związek czystej miłości

shalom pisze:No przecież, że żartowałam z tą pracą :twisted: potrzeba cierpliwości i zdrowia :roll:

a jakiej Ty pracy szukasz shalom?
Obrazek

magdaradek

Post » Sob sie 11, 2012 10:21 Re: H2E2- związek czystej miłości

Shalom jest absolwentką psychologii, ma staż i wolontariat w kilku fajnych miejscach więc szuka pracy w swoim zawodzie.

świat się kończy! Wczoraj wieczorem chciałam dokładnie obejrzeć swój najnowszy bolący wyprysk. Helga za mną. Usiadła na krytych kuwetach i głośno domagała się by wziąć ją na ręce. Na ręku wykładała się do miziania, pokazywała brzuszek, wtulała łepek w ramię. Byłam w szoku bo w taki sposób wyróżniała do tej pory tylko HSB. Świat się kończy 8O

Dzisiaj od rana Hans pomagał mi sprzątać, sprawdzał na bieżąco czy wszystko czyste, porządnie wytarte. Mój mały kochany pomocnik :1luvu:

A mnie się udało namówić HSB na wykupienie wejścia do parku linowego :ok: W któryś ciepły weekend będziemy szaleć :ok:

sunshine

Post » Sob sie 11, 2012 21:38 Re: H2E2- związek czystej miłości

sunshine pisze:Shalom jest absolwentką psychologii, ma staż i wolontariat w kilku fajnych miejscach więc szuka pracy w swoim zawodzie.

A w weekendy nadal pogłębiam swoją frustrację w R. :evil: bo z czegoś w końcu żyć trzeba i z czego koty nakarmić :roll: dziś koleżanki z roku, takie niezbyt bliskie, chyba pierwszy raz mnie tam widziały, no i chyba pomyślały, że ja po studiach taką karierę robię :evil: tak na mnie spojrzały jakbym faktycznie powinna była się wstydzić i pod ziemię zapaść :evil:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sie 13, 2012 9:15 Re: H2E2- związek czystej miłości

doberek :mrgreen:
Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

[poprzednia][następna]