Buka i Tycia na nowych włościach IV - BARFujemy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 20, 2011 16:13 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

pozytywka pisze:ale kanibalizmy tu kwitną :twisted:
no dobra, 2 tyg. obsuwu mogą być, ale nie dłużej
bo inaczej przyjdę do nich i zrobię brzydka minę :evil:

Albo potraktuj ich tak, jak brokuły w zamrażalniku :ryk:

shalom pisze:A to nowe mieszkanko już takie całkiem gotowe? troszkę zazdraszczam :twisted:

Stan deweloperski, teraz czeka nas żmudne wykańczanie...

sunshine pisze:Ja bardzo zazdraszczam. Bo nasze mieszkanko do remontu. Kuchnia i sypialnia zrobione, przedpokoj w trakcie. Ale cieszę się, że nie mamy kredytu do spłacenia.

Ty nie masz pojęcia, jakie to szczęście! :twisted:

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto gru 20, 2011 16:17 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Mnie się marzy urządzenie swojego mieszkanka od początku do końca, tak żeby było po mojemu, zeby było świeże i nowe. Bo już mnie męczą odpadajace zewsząd listwy, wypadające drzwi balkonowe z framugą, brzydka stara łazienka z obrzydliwymi kafelkami i starymi bateriami :evil: ble. A kupno swojego mieszkania jest tak strasznie nierealne... :roll:
Pasi ale będą foty jak juz się wprowadzicie? daj się pocieszyć chociaż swoimi czterema nowymi ścianami :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Wto gru 20, 2011 16:18 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Pasibrzucha pisze:Jest drobny poślizg, klucze będziemy mogli odebrać mniej więcej w ciągu dwóch tygodni. Nie jestem zawiedziona, bo nie nastawiałam się zbytnio na terminowe spełnienie deweloperskich obietnic, a i tak jest lepiej, niż przewidywałam, bo po cichu czarnowidziłam, że to będzie marzec/kwiecień, zgodnie z oficjalnym terminem zakończenia budowy :)

Iiii tam dwa tygodnie poślizgu to żaden poślizg.... :mrgreen:
A wykańczanie podobno wykańcza, więc dużo siły wam posyłam :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto gru 20, 2011 16:19 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Będą foty, zwłaszcza, że solidny wkład w aranżację mieszkania będzie miała pewna miauowiczka, więc będę ją tu rozreklamowywać :mrgreen:

Pasibrzucha

Post » Wto gru 20, 2011 16:24 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Wow, a która? tak przez zainteresowanie czy z zawodu? 8)
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto gru 20, 2011 16:28 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

jeny to masz farta - ja drętwieję jak pomyślę o wykończeniu - mam nadzieję, że wielkich baboli nie narobię...... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto gru 20, 2011 16:28 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Ja absolutnie nie mam żadnych zdolności plastycznych, nie potrafię zaplanować przestrzeni wokół siebie. I bardzo mnie onieśmielają takie mieszkania z pomysłem.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Wto gru 20, 2011 16:53 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Sunshine-ja mam podobnie, do tego gubię się w sklepach z takimi rzeczami, nie wiem co do czego jest itd. A chciałabym sobie urządzić bo marzę o ascetycznej skromnej przestrzeni, czyli jak najmniej wszystkiego wokół mnie :twisted:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Wto gru 20, 2011 18:13 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Ja zupełnie nie mam pomysłu na to mieszkanie, więc jestem przeszczęśliwa, że ktoś mi podpowie, co i jak. Jestem jedynie pewna, że chcę przytulnie i w jesiennych kolorach ;)

Pasibrzucha

Post » Wto gru 20, 2011 20:31 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Co do kolorów to ja już wiem, ale boję się np rozplanowania kuchni czy łazienki, żeby się potem nie zabijać o coś :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro gru 21, 2011 10:12 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Jestem właśnie na etapie totalnej rozpierduchy na bardzo małej przestrzeni :x
Mamy jednakowoż światełko w tunelu bo wczoraj została pomalowana po raz drugi kuchnia. Majster do mnie dzwoni spanikowany i pyta -
"jaki ty kolor wybrałaś do kuchni?!!! Czarny??!!!"
Ja mu na to spokojnie -
"ciemnoszary 8) "
"Ale pewna jesteś?!!!!"
" Luzik, poczekaj aż wyschnie :mrgreen: "
Potem przyjeżdżam pod wieczór i widzę pierwszą warstwę w pokoju. Rozmawiamy o tym jak rozwiązać połączenie dwóch mocno różnych kolorów na winklu [ciemny wrzos i intenyswnie żółty] i co słyszę?

"Myślę, że ten NIEBIESKI powinien być do tego miejsca.."
Faceci ...
:mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 21, 2011 10:26 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Pasibrzucha pisze:Będą foty, zwłaszcza, że solidny wkład w aranżację mieszkania będzie miała pewna miauowiczka, więc będę ją tu rozreklamowywać :mrgreen:

Kocuria? :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro gru 21, 2011 10:32 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

AYO pisze:Jestem właśnie na etapie totalnej rozpierduchy na bardzo małej przestrzeni :x
Mamy jednakowoż światełko w tunelu bo wczoraj została pomalowana po raz drugi kuchnia. Majster do mnie dzwoni spanikowany i pyta -
"jaki ty kolor wybrałaś do kuchni?!!! Czarny??!!!"
Ja mu na to spokojnie -
"ciemnoszary 8) "
"Ale pewna jesteś?!!!!"
" Luzik, poczekaj aż wyschnie :mrgreen: "
Potem przyjeżdżam pod wieczór i widzę pierwszą warstwę w pokoju. Rozmawiamy o tym jak rozwiązać połączenie dwóch mocno różnych kolorów na winklu [ciemny wrzos i intenyswnie żółty] i co słyszę?

"Myślę, że ten NIEBIESKI powinien być do tego miejsca.."
Faceci ...
:mrgreen:

:ryk:
AYO pisze:
Pasibrzucha pisze:Będą foty, zwłaszcza, że solidny wkład w aranżację mieszkania będzie miała pewna miauowiczka, więc będę ją tu rozreklamowywać :mrgreen:

Kocuria? :wink:

Nie. Profesjonalistka ;)

Pasibrzucha

Post » Śro gru 21, 2011 17:49 Re: Buka/Tasmania i Tycia - świat jest czarno-biały IV

Obiecałaś rozreklamowywać i co? domysły....domysły.... :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

[poprzednia][następna]