H2E2 cz.II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 9:58 Re: H2E2 cz.II

shalom pisze:bo już choruję z braku wędrówek.
to tak jak ja :?
już mnie bierze ostatnio i młodego też bierze :lol:
i wybieramy się w lutym dwa razy w Karkonosze - na dwa przedłużone urlopem weekendy (po 4 dni)

nie możesz na weekend skoczyć sobie w góry?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sty 19, 2011 10:03 Re: H2E2 cz.II

No to niech się rączka dobrze zrasta :ok:

U mnie właśnie weekendy najgorsze, bo wtedy pracuję całymi dniami :? mam teraz dwa tygodnie urlopu ale akurat w sesje, wiec też niezbyt. Akurat trafiłaś z pytaniem Patmol bo ostatnio tak chodzę i kombinuję kiedy był mogła się wyrwać z miejskiej dżungli :wink: chciałabym jeszcze śnieg w górach zobaczyć...
Kolejna sprawa to że kurde daleko mam z Łodzi w te góry, biorąc pod uwagę autobusy i pkp i zawsze tyle czasu tracę na podróż... a tyle mogłabym wtedy przejść. Ale to mnie oczywiście nie zniechęca :wink: tylko irytuje.
A wy gdzie dokłądnie jedziecie? W sumie baaaardzo dawno w Karkonoszach nie byłam. Masz jakieś sprawdzone miejsca? gdzieś gdzie da się dojechać nie-autem i jest niedrogo?
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro sty 19, 2011 10:05 Re: H2E2 cz.II

http://lovebeer.blog.pl/

A to dla lubiących dobre zdjęcie i kochających góry... Uwielbiam ten blog :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 19, 2011 10:09 Re: H2E2 cz.II

sunshine pisze: Dokładnie Shalom, w Łodzi nie bardzo widzę gdzie można by poszaleć na rowerze.

jak to nie? zapraszam w moje okolice :twisted: latem całe wycieczki popitalają na rowerkach
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 19, 2011 10:11 Re: H2E2 cz.II

Gdzie???

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro sty 19, 2011 10:16 Re: H2E2 cz.II

W Łodzi, a raczej na obrzeżach, a mimo to blisko centrum, na rower super jest też Arturówek, polecam.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sty 19, 2011 10:17 Re: H2E2 cz.II

sunshine pisze:Gdzie???

Liściasta. Już jadąc kawałek za Włókniarzy jest fajnie, jak tylko miniesz osiedla A i B - nie ma asfaltu, są jakieś stawy, wygląda jak wieś zabita dechami. My mieszkamy jeszcze za Szczecińską, za nami tylko łąki i lasy położone w trójkącie między Zgierzem, Łodzią i Aleksandrowem. I grzybki w małym lasku oddalonym jakieś 50 metrów od naszej bramy :mrgreen:

O, Gosiaa u nas była... tyle, że nie dojechała już dalej za naszą chałupę ;) W Arturówku jak dla mnie za dużo ludzi
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro sty 19, 2011 10:19 Re: H2E2 cz.II

No właśnie, za dużo ludziów. Arturówek fajny, byłam na rowerkach wodnych :D ja najlepiej wspominam wycieczki rowerowe z przyjaciółką dawno temu, jeździłyśmy po okolicznych wiochach, polach, wspaniale było. Brak samochodów, ludzi itp. Słońce, zapach pól, dużo zieleni. Czegoś takiego mi brak
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 19, 2011 10:20 Re: H2E2 cz.II

Inga, kojarzę te okolice.
Pisałam Ci już wielkie DZIĘKUJĘ za radę odnośnie czesania? Kicie już nie prądują :ok:

sunshine

Post » Śro sty 19, 2011 10:22 Re: H2E2 cz.II

Shalom, ja w takich okolicach mieszkałam. Tylko ja wolę piesze wędrówki. Przemierzałam wiele kilometrów wśród pól, łąk, lasów. Super wspomnienia :1luvu:

sunshine

Post » Śro sty 19, 2011 10:23 Re: H2E2 cz.II

Georg-inia pisze:O, Gosiaa u nas była... tyle, że nie dojechała już dalej za naszą chałupę ;) W Arturówku jak dla mnie za dużo ludzi

Byłam, byłam, trasa od Włókniarzy pod bramę, ulicą Liściastą.
Na Arturówku jak się głębiej w lasy wjedzie to pusto zupełnie.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro sty 19, 2011 10:30 Re: H2E2 cz.II

shalom pisze:A wy gdzie dokładnie jedziecie? W sumie baaaardzo dawno w Karkonoszach nie byłam. Masz jakieś sprawdzone miejsca? gdzieś gdzie da się dojechać nie-autem i jest niedrogo?

młody uwielbia :wink: schronisko pod Łabskim Szczytem . Ono jakieś dwie godziny w górę ze Szklarskiej Poręby. Jak się spieszysz i idziesz szybciej, to i w godzinę można wejść :mrgreen: Tam nie jest drogo i to takie prawdziwe górskie schronisko 8)
Ja do Szklarskiej jadę po prostu zwykłym autobusem. Wysiadam na dworcu PKS i w góry.
A potem staram się nie schodzić.
Schronisko Samotnia jest przepięknie położone,warto sie tam zatrzymać. I blisko na Śnieżkę.I do skałek.
Bardzo lubię szlak polsko- czeski szczytami.
Fajna jest tez czeska strona, tylko w schroniskach dużo drożej .

Patmol

Post » Śro sty 19, 2011 10:39 Re: H2E2 cz.II

Patmol pisze:
shalom pisze:A wy gdzie dokładnie jedziecie? W sumie baaaardzo dawno w Karkonoszach nie byłam. Masz jakieś sprawdzone miejsca? gdzieś gdzie da się dojechać nie-autem i jest niedrogo?

młody uwielbia :wink: schronisko pod Łabskim Szczytem . Ono jakieś dwie godziny w górę ze Szklarskiej Poręby. Jak się spieszysz i idziesz szybciej, to i w godzinę można wejść :mrgreen: Tam nie jest drogo i to takie prawdziwe górskie schronisko 8)
Ja do Szklarskiej jadę po prostu zwykłym autobusem. Wysiadam na dworcu PKS i w góry.
A potem staram się nie schodzić.
Schronisko Samotnia jest przepięknie położone,warto sie tam zatrzymać. I blisko na Śnieżkę.I do skałek.
Bardzo lubię szlak polsko- czeski szczytami.
Fajna jest tez czeska strona, tylko w schroniskach dużo drożej .

Oj Patmol, nakręcasz mnie, teraz będę chodzić i kombinować. Może się uda? tam teraz w śnieg spokojnie da się chodzić?
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 19, 2011 10:41 Re: H2E2 cz.II

Się niezdrowo podnieciłam wizją gór :D :lol: sprzęt mam podstawowy, tylko muszę stuptuty sobie dokupić. Ciekawe jak z dojazdem do Szklarskiej u mnie.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Śro sty 19, 2011 10:50 Re: H2E2 cz.II

w tym roku zimą nie byłam jeszcze :?
w zeszłym roku TŻ był z młodą w lutym ponad 10 dni
bardzo dużo chodzili :mrgreen:
chociaż czasami widoczność była czasami na jakieś 0,5 m

Patmol

[poprzednia][następna]