Coraz gorzej ze mną
Że zdarza mi się zasypiać nad książką - to nic nowego. Że zdarza mi się zasypiać nad książką pomimo tego, że danego dnia spałam do południa - też norma.
Ale wczoraj straciłam film jakoś tak niepostrzeżenie i kompletnie, obudziłam się dopiero teraz przed piątą, z głową
pacniętą na rozłożoną lekturę

A przecież nastawiłam sobie budzik, nastawiłam go na 23.00, żeby jeszcze raz przed dłuższym snem zakroplić małej oczy... Albo nie zadzwonił
(dźwięki sprawdziłam - nie były wyciszone), albo nie usłyszałam
(co też byłoby kuriozum, albowiem dźwięk jest nader rześki i wcale nie cichy). Obudził mnie za to dla odmiany o tej piątej lament Pluszastego pod drzwiami sypialni

Wstałam. Kocie miski puściuteńkie, kuwety zasikane i zas*ane po brzegi, Młoda chodząca luzem po mieszkaniu...
Źle ze mną.
Cholerny letarg. Tak to jest, kiedy nie ma się już żadnej nadziei na nic
No nic, dzisiejszy dzień zaczniemy tak egzotycznie wcześnie.
Oprócz Dziuńki muszę zabrać do lecznicy Ropuszystego, u którego zauważyłam wczoraj na zadzie coś bardzo dziwnego: łysinę, która wcale nie wygląda tak, jakby była wydrapana, tylko tak, jak gdyby ktoś jednym ruchem zdarł z niego kawałek footra. Spora jest ta dziura: podłużna, minimum z 6-7 cm. Kie znowu licho...?
Strasznie się cieszę na myśl o wędrówce z dwoma transporterami w ten deszcz i wiatr. Ale trudno, toć to moje własne dzieci, macierzyństwo wymaga czasem i takich poświęceń

, dobrze chociaż, że nie jest jakoś mocno zimno, bo wtedy znowu musiałabym z powodu Dziuńki wzywać taksówkę.
A tak w ogóle to Młoda znacznie lepiej. Oczko już prawie niepodpuchnięte, kaszle coraz rzadziej, apetyt nadal przerażający
Szkoda tylko, że szylkretce u Anielki, wyciągniętej tego samego dnia co Dziuńka, niestety się nie udało
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]