Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 30, 2010 19:26 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki-"nasz" wakacyjny kot Ciachuś s63

ale słodziak :D
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie wrz 05, 2010 18:03 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki-"nasz" wakacyjny kot Ciachuś s63

U nas stara bieda, czyli tych kotów nikt nie chce :( Nawet Bimboły :roll: Bimboła charakterek ma kubek u dziubek jak Ruda :roll: Niestety nie jest ruda, więc telefonów w jej sprawie brak.

Bimboła szczególnie gnębi Misiaczka, Siupsiupka i Burka. Kocice ją olewają. Rózia czasem posyczy, Pela jak zawsze jednoznacznie określa strefę na którą bezpiecznie można się do niej zbliżyć. Ziutek zupełnie nie boi się Bimboły. Dzisiaj byłam świadkiem, że to Bimboła boi się Ziutka. Jestem dumna z Ziutka :mrgreen:

Zamykamy Bimbołę, gdy nie ma nas w domu, Ostatnio zostawiamy ją luzem na noc, ale chyba to nie jest dobry pomysł, bo nad ranem są okropne awantury :roll: Chyba przygotujemy dla Bimboły maly pokój i bedzie tam siedziała w nocy i ciągu dnia, gdy nas nie ma.

Gumolek w trawce:
Obrazek

Czarnuchy się kochają :1luvu:
Obrazek

Ulubione miejsce wypoczynkowe kotów, czyli moja trebka. Dziś zajęta przez Ziutka.
Obrazek

Siupsiupiątko :1luvu:
ObrazekObrazek

Bliskie spotkania trzeciego stopnia :twisted:
Obrazek

Czarna Żmija:
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie wrz 05, 2010 18:24 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

Genowefo, przywołuję Cię do porządku :!:
Proszę mi tu nie określać przyzwoitego, dobrze prowadzącego się, bezdzietnego czarnego kota mianem "Czarnej Żmii", albowiem nazwa ta kojarzy mi się jednoznacznie pejoratywnie :twisted:

Gumek jest bardzo podobny do 'mojego' Tulca, dlatego właśnie przyszło mi do głowy, że może spróbowałybyśmy wcisnąć buborowi od razu dwie krowy za jednym zamachem :mrgreen: ?

A z Siupsiupkiem proszę też do naszego wątku. Bo w tej części jeszcze go u nas nie było :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie wrz 05, 2010 20:12 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

piękne koty ALE... brak burości w trzech wersjach :twisted:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie wrz 05, 2010 20:45 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

Wielbłądzio pisze:Proszę mi tu nie określać przyzwoitego, dobrze prowadzącego się, bezdzietnego czarnego kota mianem "Czarnej Żmii"

Z tym bym nie przesadzała, albowiem sterylka była aborcyjna :twisted:

Mysza pisze:piękne koty ALE... brak burości w trzech wersjach :twisted:

A tej się burych zachciało :roll:
Mówisz masz, ale...

Rózia wyszła nieco prześwietlona i na dodatek ze wzrokiem złym :twisted: Pewnie Bimbołę zobaczyła :twisted:
Obrazek

Burek wyszedł jakiś taki skulony:
Obrazek

A Misiaczka to trudno uchwycić :roll:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon wrz 06, 2010 20:40 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

:love: :love: :love: Piękne stado. Jakby się wszystkie kochały to byłoby nudno :twisted:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon wrz 06, 2010 20:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

genowefa pisze:
Wielbłądzio pisze:Proszę mi tu nie określać przyzwoitego, dobrze prowadzącego się, bezdzietnego czarnego kota mianem "Czarnej Żmii"

Z tym bym nie przesadzała, albowiem sterylka była aborcyjna :twisted:

Przynajmniej w porę ktoś nad TYM zapanował :twisted:
Bo Czarne Żmije generalnie powinno się sterylizować, choćby nawet aborcyjnie :roll:

Poproszę Siupsiupka :1luvu: na bis.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 06, 2010 21:22 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

Modjeska pisze::love: :love: :love: Piękne stado. Jakby się wszystkie kochały to byłoby nudno :twisted:

Ja tam nie mam nic przeciwko TAKIEJ nudzie. Każdemu opiekunowi i każdym kotom takiej życzę.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto wrz 07, 2010 11:22 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

Nie wiem czy Cię pocieszy, że inni mają tak samo. U mnie jest tylko trochę więcej przestrzeni to te prześladowane mają gdzie nawiewać.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob wrz 18, 2010 21:30 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

Nie jest wesoło, nie jest :(

Bimboła jest bardzo konfliktowym kotem. W chwili obecnej sytuacja jest taka, że Rózia się jej panicznie boi. Czas wypuszczania Bimboły na mieszkanie Rózia spędza na półce i w ogóle z niej nie schodzi.
Dlatego też kiedy nas nie ma i w nocy Bimboła jest zamykana w łazience, czego nie cierpi. Tzn. w nocy wie, że my śpimy i siedzi cicho, ale jak tylko usłyszy, że wstaliśmy to natychmiast zaczyna bimbolić i domagać się wypuszczenia.
Zamykanie Bimboły na dzień należy na szczęście do obowiązków mojego TŻ (wychodzi z domu póżniej).

Planowałam dać Bimbołę do małego pokoju (przez dwa tygodnie u moniki794 załatwiała się wzorowo do kuwety), ale niestety pokój jest teraz zajęty przez kociaki, których nikt nie chce na DT :( Gdyby zostały mi dwa-trzy kociaki to bym je puściła na mieszkanie, a Bimbołę dałabym do małego pokoju.

Ale jest jak jest :(

Nie wiem, może napiszę na forum, że oddam te kociaki do jakieś brudnej lecznicowej klatki? No bo jak to jest? Można sobie nabrać naście kotów do domu, pokazać im jak to jest być domowym kotem, a potem bach! do syfiklatki?
Ale jak się urządzi taką akcję na forum to DT się znadują :roll: I jeszcze cmokaski i całuski można zebrać jaką to jest się cudowną osobą, która tyle robi dla kotów.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon wrz 20, 2010 8:53 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki

To jak genowefo, jutro odwozisz całą szóstkę do syfiklatki np. na Ursynów :twisted: ?

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 20, 2010 21:59 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki

Obrazek

Które kotki przypomina Ci ten śmietnikowiec? :twisted:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro wrz 29, 2010 20:18 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki - nowe foty str.64

genowefa pisze:Nie jest wesoło, nie jest :(

Nie wiem, może napiszę na forum, że oddam te kociaki do jakieś brudnej lecznicowej klatki? No bo jak to jest? Można sobie nabrać naście kotów do domu, pokazać im jak to jest być domowym kotem, a potem bach! do syfiklatki?
Ale jak się urządzi taką akcję na forum to DT się znadują :roll: I jeszcze cmokaski i całuski można zebrać jaką to jest się cudowną osobą, która tyle robi dla kotów.

Strachy na lachy :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro wrz 29, 2010 21:03 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki

Jana pisze:Obrazek

Przecież to mój Siupsiupek :1luvu: Gdzie on się do cholery włóczy :evil:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro wrz 29, 2010 21:35 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki

genowefa pisze:
Jana pisze:Obrazek

Przecież to mój Siupsiupek :1luvu: Gdzie on się do cholery włóczy :evil:

Chwilowo jest w Koterii. Jutro będzie wiadomo czy to Siupek czy Siupka. A karmicielka nalega, żeby domu szukać...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[poprzednia][następna]