Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Maxio [*] za TM

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 16, 2015 11:04 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

isabell36 pisze:śliczne koty :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a drapaczek dobił Boss :mrgreen:

Bozenka też robi co moze w tym kierunku :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lis 16, 2015 11:18 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Dzisiaj musieliśmy wstać w "środku nocy" :cry: , jeszcze szaro było za oknem, bo na 8.30 mieliśmy umówioną wizytę u weta z Maxiem. W piątek i sobotę źle się czuł, prawie nie jadł, dusił się i nawet na spacer niezbyt chętnie szedł :( Nie wiem czy to nie było częściowo spowodowane pogodą, bo były w tych dniach bardzo silne wiatry. Choć przy badaniu coś wetowi jego brzuszek się nie podobał i korzystając z okazji , że przed wizytą nic nie jadł, pobrał mu krew do badania. Po południu będą wyniki.
Zabrałam też Bożenkę ,żeby też ją dokładnie zbadał i żebym wiedziała coś więcej o jej stanie zdrowia, bo tam gdzie z nią jeżdżę to nic konkretnego nie można się dowiedzieć, a nawet mozna usłyszeć dość dziwne rzeczy. Jak powtórzyłam co w tamtym miejscu usłyszałam to spojrzał dziwnie i powiedział ,że nie będzie się wypowiadał na temat kompetencji innych weterynarzy. Zalecił jej trochę intensywniejszą kurację oczek i mam zajęcie przez kilka dni - kropienie ich co godzinę. Ogólnie mała zdrowo wygląda, a ponieważ przez ostatnie dwa dni ładnie jadła te papki to i przytyła do całych 900g. Dostała też preparaty witaminowe na wzmocnienie, moze to też pomoże na ten jej brak apetytu.
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon lis 16, 2015 11:26 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Ściskam kciuki za Maxia. Ogromnie się cieszę, że z Bożenką jest lepiej. Dobrze, że ją skonsultowałaś w innym miejscu. Wymiziaj ją ode mnie!

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Pon lis 16, 2015 11:31 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

FElunia pisze:Ściskam kciuki za Maxia. Ogromnie się cieszę, że z Bożenką jest lepiej. Dobrze, że ją skonsultowałaś w innym miejscu. Wymiziaj ją ode mnie!

nie wiem czy będzie chetna na mizianki jak jej ciagle będę oczy kropić :lol:
a spróbuję i powiem jej , ze to od Ciebie :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lis 16, 2015 11:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Maxiu nie rób ciotkom przykrości i nie choruj. Musisz jeść i być zdrowy. Trzymamy kciuki za zdrówko dla Maxa i Bożenkę i naturalnie za wszystkich też.
Głaski i całuski :201461 :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lis 16, 2015 18:07 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

A ja założyłam wreszcie wątek moim Sierściom, zapraszam!
viewtopic.php?f=46&t=171708&p=11292896#p11292896
Sevenuś i jego siostrzyczka zostały uratowane także przy Twojej pomocy, w końcu od Ciebie dostały mleko i butle :1luvu: Niebawem opiszę ich historię :D

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Pon lis 16, 2015 21:33 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

FElunia pisze:A ja założyłam wreszcie wątek moim Sierściom, zapraszam!
viewtopic.php?f=46&t=171708&p=11292896#p11292896
Sevenuś i jego siostrzyczka zostały uratowane także przy Twojej pomocy, w końcu od Ciebie dostały mleko i butle :1luvu: Niebawem opiszę ich historię :D

byłam i przywitałam się :D
ale dzisiaj nic więcej mi się nie chce :( , jakis taki kiepski dzień :(
Maxiowi wyszedł jakiś stan zapalny, nie wiadomo na razie gdzie, jutro do weta musi dostać antybiotyk
Bożenkę "męczę" co godzinę, nie jest mała zachwycona :(
dzisiaj jeszcze trzy razy kropienie i od rana powtórka, aż do wykończenia buteleczki
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lis 16, 2015 21:40 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

No patrz Mira, co vet to vet. W sumie to tak jak i nasi lekarze.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pon lis 16, 2015 21:44 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

agusialublin pisze:No patrz Mira, co vet to vet. W sumie to tak jak i nasi lekarze.

jeszcze dobrze jak można trafić na dobrego, bo mieszka się w takim miejscu gdzie wetów nie brakuje
u lekarzy nie bywam to znam tylko z opowiadań jak jest
Obrazek

mir.ka

Post » Pon lis 16, 2015 22:16 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Zdrówka dla Maxa i Bożenki, cały czas trzymamy mocno kciuki i łapeczki.
Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto lis 17, 2015 15:00 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Straszna pogoda za oknem, typowo jesienna, że nic się nie chce.
Maxsio był u weta, dostał zastrzyk na miejscu i antybiotyk w tabletkach na tydzień. Podobno ma spory kamień nazębny, który spowodował stan zapalny. Źle sie psinka czuje, nawet na spacer nie chce iść, tylko niedaleko za furtkę się wysikać i zaraz powrót do domu :(
Jeść tez nie bardzo chce, zjadł tylko trochę kociego i to juniora po Bożence, bo ona też ma dzień nie jedzenia :placz: :placz: :placz: Ją chyba bardzo stresują te wizyty u weta i pozostałe zabiegi, ale musimy to jakoś przetrzymać i doleczyć koteczkę. Stoi jej w pokoju 5 misek z jedzeniem, bo co daję to niedobre :placz: Zjadła trochę mielonej wołowiny surowej i sparzonej, ale nawet nad tym się zastanawiała czy jeść. :(
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 17, 2015 15:21 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

maleńki niejadek Bożenka :201461
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 17, 2015 15:39 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Bożenka w DT

Ta pogoda we mnie budzi czarne mysli i wyzwals depresje, gnaty mnie bola chyba starosc sie zbliza :ryk: :ryk:
Dobrze ze Max ma diagnoze i leki, wcale sie mu nie dziwie ze nie chce jesc.

Gosiagosia

Post » Wto lis 17, 2015 19:21 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Maxio [*] za TM

przed chwilą Maxio [*] odszedł za Tęczowy Most
Obrazek

mir.ka

Post » Wto lis 17, 2015 19:24 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.14-Maxio [*] za TM

Mireczko , nie wierze w to , co czytam :(
Przytulam mocno
Do zobaczenia , kudłaczu ... [*]

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

[poprzednia][następna]