Misia, Gucio i reszta ...przyszedłem więc jestem..Piotrek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 8:53 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Cześć, Izuś :D .
No a jak stosunki na polu Gucio- Niuniek?
Jakies zmiany?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Śro lip 25, 2012 14:01 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

vip pisze:No a jak stosunki na polu Gucio- Niuniek?

Jest żle, nawet bardzo żle :cry: :cry: :cry:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro lip 25, 2012 14:05 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Izka, on chyba musi byc jedynakiem ....
Przemyśl co dalej, bo jednak dobro starych rezydentów jest ważniejsze.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro lip 25, 2012 14:11 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Może nie warto tak szybko się poddawać? Nie znam się na dokacaniu, ale czytywałam tu, że dotarcie się kotów może trochę potrwać. Trzymam kciuki. :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro lip 25, 2012 14:52 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Avian pisze:Izka, on chyba musi byc jedynakiem ....

rastanja pisze:Może nie warto tak szybko się poddawać?

Otóż to . Jestem teraz w domu, mam czas , obserwuję. Czekam, moze hormony wciąż go jeszcze tak gnają.
Jest cudownym zwierzakiem- dla ludzia. Drze się pod drzwiami, żeby wyjść. Niewypuszczony- prycha z pogardą i idzie spać. Jak wychodzimy - trochę polazi i kladzie się w cieniu. Nie ma duszy szwendacza. Wczoraj sam mnie do domu zaprowadzil.
I gdyby nie stosunek do kotów , to wypuścilabym bez smyczy - choć pod nadzorem. Ale wiem , że na widok kota, ondostaje kota :mrgreen: i pogonilby za przeciwnikiem. :evil: . Ptaszki , motylki i inne latacze nie interesują go w ogóle
Zuza pewno wrzuci dziś wczorajsze fotki, może będzie taka , jak Niunio śpi na tapczanie.
Oczka wyczyścilam wczoraj , na spacerze, nawet nie pisnąl. Ale zrobilam to zupelnie inaczej, od tylu, nie zaslaniając pysia..

izka53

Post » Czw lip 26, 2012 11:11 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Witam serdecznie! :)

Uprzedzam, że wstawię sporo zdjęć ;) Niuniek jest tak piękny, a ja zrobiłam mu tyle zdjęć, że nie mogłam się zdecydować i wybór był trudny :P Na końcu kilka ujęć Gucia i Misi :)

Najpierw dwa ulubione miejsca parapet i łóżko.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz kilka fotek z ogródka :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tyle jeśli chodzi o Niuńka ;)

ametystowaaa

Od: Sob lip 07, 2012 22:07

Post » Czw lip 26, 2012 11:16 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

:ok: :ok: :ok: :1luvu: czekam na Misiuldę .......
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw lip 26, 2012 11:30 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

A teraz Gucio i Misia :)

Te oczy ^^
Obrazek

Obrazek

A Misia łaskawie pozwoliła sobie zrobić jedno ładne zdjęcie
Obrazek

Później poszła się położyć
Obrazek

Gucio postanowił do niej dołączyć co chyba ją zdziwiło :P
Obrazek

Obrazek

I tyle ją widziałam
Obrazek

Natomiast Gucio wyraźnie dał znać, że zdjęcia go nudzą ;)
Obrazek

Podsumowując: Niuniek jest raczej obojętnym obserwatorem. Nic go nie rusza. Nie zwraca uwagi na aparat, żadne motyle czy muchy go nie rajcują, moja siostra skacząca obok niego też raczej go nie interesowała. Szukał tylko cienia, kładł się na trawie i obserwował wszystko. Gucio pojawiał się i znikał, połasił się trochę, poocierał o nogi, powygłupiał i chował się nie wiadomo gdzie. Natomiast Misia łaskawie zaszczyciła nas swoją obecnością całe dwa razy. Za pierwszym udało mi się zrobić powyższe fotki, za drugim jak tylko zobaczyła mnie z aparatem uciekła, aż się kurzyło ;) Dodam, że na pewno się mnie nie boi, bo prawie zawsze jak przychodzę, wita się ze mną, a czasem nawet pokula się trochę pod nogami, głośno mrucząc. Ewidentnie nie lubi zdjęć :P

WIRGINIA pisze:Zuza robisz prześwietne zjęcia "nawet"telefonem

Bardzo mi miło, dziękuję :)

izka53 pisze:no , dziewczyny byly, fot miliony :mrgreen: zrobione.

Gwoli wyjaśnienia babciu z tego wypadu mam 400 zdjęć :)

Avian pisze:Izka, on chyba musi byc jedynakiem ....

Mam nadzieję, że kociaki się polubią. Byłoby szkoda gdyby okazało się, że Niuniek musi szukać innego domu, gdzie będzie właśnie "jedynakiem"... :( Trzymam kciuki i ufam umiejętnościom babci :) Pod jej okiem to się musi udać :)

Pozdrawiam! :)

ametystowaaa

Post » Czw lip 26, 2012 11:31 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

puszatek pisze::ok: :ok: :ok: :1luvu: czekam na Misiuldę .......

Wedle życzenia jest, Ruda Dama :)

ametystowaaa

Post » Czw lip 26, 2012 11:42 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Super fotki :D

Misia obłędnie wygląda na tej swojej prawie jedynej :lol:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw lip 26, 2012 12:00 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Dzięki , Zuza :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Misia jest wybitnie fotogeniczna i jak prawdziwa tap madl :mrgreen: ma swoje humorki. Moze uznala, że jest nieuczesana :ryk: :ryk:
Guciowy ziew jest bossski.

A Niunio......no widać :1luvu: :1luvu: :1luvu:

izka53

Post » Czw lip 26, 2012 12:07 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

Niunio piękny jest, zreszta ruda i Gucio tez.

Ale przyjdzie zima i małe terytorium domu. Wydaje mi się, ze Niuniek nie da żyć Guciowi.

On powinien mieć dom bez kotów. Jest typowym kotem dominującym, to widać z jego zachowania.
Ale to ocenić może tylko Iza.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw lip 26, 2012 12:21 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

anna57 pisze:Jest typowym kotem dominującym, to widać z jego zachowania.

Niestety, na to wygląda :evil:

izka53

Post » Czw lip 26, 2012 12:59 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

izka53 pisze:
anna57 pisze:Jest typowym kotem dominującym, to widać z jego zachowania.

Niestety, na to wygląda :evil:

Ten jego pełen luzik, zero nerwów, rozkładanie się na kanapie od pierwszego dnia i traktowanie domu,jak swojego, niestety świadczy o tym.

Biedny Guć nie da sobie z nim rady, to jest kot przekonany o swojej wyższości :(

A jest piękny, ale nie dołączyłabym go do mojego stada :P Oj, działoby się :P
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Czw lip 26, 2012 13:29 Re: Misia, Gucio i reszta - wątek mało kolorowy, bo bezgifow

anna57 pisze:Ten jego pełen luzik, zero nerwów, rozkładanie się na kanapie od pierwszego dnia i traktowanie domu,jak swojego,

Oraz skorzystanie z obcej kuwety zaraz po wejściu :mrgreen:

izka53

[poprzednia][następna]