Cypisek i Rysio III - Lusia zostaje z nami

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 13, 2012 9:54 Re: Cypisek i Rysio III, mieszkaniowe puzzle ułożone :D

gratuluję :ok: ale teraz to gdzieś na końcu świata będziecie mieszkać?...? :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw gru 13, 2012 10:11 Re: Cypisek i Rysio III, mieszkaniowe puzzle ułożone :D

Georg-inia pisze:gratuluję :ok: ale teraz to gdzieś na końcu świata będziecie mieszkać?...? :(

nie-e, nie na końcu świata. Łódź-Górna. Ulica Bednarska, o tu:
http://goo.gl/maps/0HCqW

:mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon gru 17, 2012 11:47 Re: Cypisek i Rysio III, mieszkaniowe puzzle ułożone :D

Pakujecie sie juz powoli?
Weekend minął szampańsko? :mrgreen:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon gru 17, 2012 11:50 Re: Cypisek i Rysio III, mieszkaniowe puzzle ułożone :D

sunshine pisze:Pakujecie sie juz powoli?
Weekend minął szampańsko? :mrgreen:

na razie segregujemy.
Pozbyłam się dwóch wielkich worów ciuchów.......jeny ile to człowiek nagromadzi w ciągu kilku lat :roll:

no i kupilismy już farby do odmalowania mieszkania :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon gru 17, 2012 11:57 Re: Cypisek i Rysio III, mieszkaniowe puzzle ułożone :D

Ja też ostatnio sporo ubrań powyrzucałam.
A jakie kolory? Do których pomieszczeń?
Ale musicie mieć frajdę! Aż Wam zazdroszczę :ok:

sunshine

Post » Śro gru 19, 2012 22:48 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

Dziś ostatni dzień przed urlopem.
Ale ten urlop nie będzie sielanką.
Od jutra pakowanie, załatwianie spraw urzędowych,w wywalanie, malowanie,itd.
masakra :strach:

jutro około 13-14 odbieramy klucze od naszego nowego mieszkanka :piwa: :dance: :dance2:
miały być wcześniej, ale człowiekowi od którego kupujemy mieszkanie trudnosci robi wlaściciel lokalu, który on kupił.
Jutro wieczorem więc TŻ ze szwagrem zaczynają malowanie, odświeżanie ścian w naszym lokum :ok: chyba całą noc będą malować i w piątek również, bo w sobotę wjeżdżają meble.

Zwierzątka zostaną do niedzieli, by nie baly się hałasu wiertarek do skręcania mebli i tego całego harmidru.
Zabierzeemy je w niedzielę rano.
Jestem bardzo ciekawa ich reakcji na "nowe" :)

Szkoda, że zima teraz bo nie mamy jeszcze zabezpieczeń w oknach i na balkonie :(
trzeba będzie uważać przy wietrzeniu i w ogóle...
Ciekawe, czy uda się wykorzystać i przerobić te siatki, które mamy obecnie w oknach.

Trzymajcie kciuki! Dużo roboty przed nami!!!
Obrazek

magdaradek

Post » Czw gru 20, 2012 8:44 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

Będziesz mieszkać koło MaPi :D
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw gru 20, 2012 9:56 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

Georg-inia pisze:Będziesz mieszkać koło MaPi :D

no wiem :)
będę Cię prosiła Inguś o telefon do Twojego Niemęża, bo mi zniknął przy okazji wymiany telefonu na nowy...
chciałabym omówić kwestię zabezpieczeń :)
Obrazek

magdaradek

Post » Czw gru 20, 2012 10:01 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

Ale macie fajnie :ok:
A z zabezpieczeniami to rzeczywiście nieco kiepsko. Ja juz jestem tak przyzwyczajona, ze je mamy, ze nie wyobrazam sobie domu bez.
Tylko zrób choć kilka fotek z wprowadzenia kotów na nowe tereny :kotek:

sunshine

Post » Pt gru 21, 2012 7:32 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

U nas od wczoraj szaleństwo!
Klucze dostaliśmy o 14. Protokół spisany itd.
Od rana bieganina po urzędach: gazownia, elektrownia, urząd miasta i meldunek, urząd skarbowy.... nienawidzę tej biurokracji!!!

Późńiej wybrać łóżko dla Karoli (to dopiero była masakra by Karola wybrała sobie mebel :strach:, z Olkiem aż tylu problemów nie było :roll: jest na szczęście bardziej spolegliwy...)
weszliśmy do Euro RTV AGD by obejrzeć telewizory plaskate no i ........... kupiliśmy :P
Po 20 pędziliśmy do nowego lokum bo miał przyjechać transport z IKEI :?
wariactwo
Później ja na Piotrkowską i pakowanie, a Piotrek ze szwagrem o 22 zaczęli prygotowania pod malowanie :mrgreen: TŻ wrócił o 1.30
ściany i sufity pomyte, zagruntowane, pogipsowane - schły do rana, a teraz pojechali malować :twisted:
miejmy nadzieję, że zdążą i że do jutra zdąży to wszystko wyschnąć!!!

Jutro od 10 przeprowadzka, około 12-13 przyjeżdżają meble i zaczynamy skręcanie!!! Masakra jakaś :D
świnki i koty zostaną do niedzieli w starym mieszkaniu, żeby się nie bały tego przykręcania, wiercenia.
W niedzielę rano po nie przyjedziemy, ogarniemy starą chałupę, zdamy klucze i ........... padniemy na pysk :ryk:

Przez jakiś czas nie będę miała pewnie dostępu do netu, ewentualnie tylko z telefonu, więc teraz życzę Wam WESOŁYCH ŚWIĄT :rudolf: :rudolf: :rudolf: :-D
Obrazek

magdaradek

Post » Pt gru 21, 2012 7:58 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

Magda,
ale macie balkon, wiesz jak koty będą zadowolone jak go osiatkujecie na wiosnę jak będa sie wylegiwać..
powodzenia w malowaniu i przeprowadzce :-)
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt gru 21, 2012 9:16 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

Rzeczywiście niezłe tempo sobie narzuciliście. Ale i tak z Twoich postów przebija ogromna radość :ok:

sunshine

Post » Pt gru 21, 2012 18:50 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

Tempo niesamowite 8O
chyba faktycznie później padniecie,ale za to jaka ogromna radość i satysfakcja :)
no i święta już u siebie :ok:
może w Wigilię zwierzaki powiedzą wam co myślą o tym :wink:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon gru 24, 2012 12:32 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

WESOŁYCH ŚWIĄT :rudolf:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto gru 25, 2012 0:36 Re: Cypisek i Rysio III- w sobotę przeprowadzka :)))))))))))

Zdrowych i wesołych Świąt oraz samej pomyślności na Nowy Rok. :mrgreen: :rudolf:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

[poprzednia][następna]