Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 6:40 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

anita5 pisze:Bardzo mnie cieszą zawsze listy i foty z domów adoptusiów. Cudne dostaję cały czas od Kuleczki. Ostatnio dostałam fotki Godrisia ślepaczka najcudniejszego. A dziś przyszedł mail od opiekunki Burania. Pamięta kto to maleństwo? Jest już po kastracji! Po katarze ani śladu, a waży ponad 3 kg, maluch, hm...
Dobre wieści też muszą być, w końcu. :)

dobre wieści muszą być, choćby dla równowagi, kciuki za stadko nieustające :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon cze 06, 2011 13:41 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Takie dobre wieści z domków to balsam na duszę :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro cze 08, 2011 18:53 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Dostałam kolejne maile, od Kuleczki, od Michasi (nerki w porządku! hura! ) i od Majeczki - jest mądra, cudowna i ogólnie ma się świetnie.

Muszę pochwalić moje własne koty plus tymczasy. Dwa dni mieszkaliśmy wszyscy na parterze, bez dostępu do balkonu, w strasznym rozgardiaszu. Koty, oprócz tego, że w nocy się ożywiły zanadto, były naprawdę kochane. Zupełnie jakby rozumiały sytuację.
A najgrzeczniejsza była Milusia i Przemcio.
Teraz ciąg dalszy naszej walki z wiatrakami, czyli remont dokonywany siłami własnych rąk. Brzmi groźnie. 8)

Duchota jest koszmarna, koszmarna.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro cze 08, 2011 19:17 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Kotki nie pomagają ? :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Śro cze 08, 2011 19:18 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

anita5 pisze: Koty, oprócz tego, że w nocy się ożywiły zanadto, były naprawdę kochane. Zupełnie jakby rozumiały sytuację.

Bo koty mądre są :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro cze 08, 2011 20:04 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Zgadzam się.
Co do pomagania - jeszcze jak pomagają! :)

A na dobranoc fotki Puchatka...

Z Amiszem Obrazek

I pozowanie Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro cze 08, 2011 20:27 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Piękniuchny Puchatek i Amiszek też :1luvu: :D

Dobrze że pomagają -szybko pójdzie :wink: :lol: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Czw cze 09, 2011 7:02 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Ależ to cudo z tego Puchatka :love:
Za sprzątanie :ok: Dziś trochę chłodniej...może będzie ciut łatwiej.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw cze 09, 2011 8:21 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Teraz przerwa na kawę :) Nie będziemy ciągle sprzątać, prawda? (Efektu zresztą nie widać...)

Wkleiłam sobie do podpisu banerek Miaukota - fundacja ta jest zgłoszona do ankiety Krakvetu w tym miesiącu (banerek do naszej strony wkleję z powrotem, jak Tomek ją uaktualni, a kiedy to nastąpi, nie wiem).
Gdyby ktoś miał ochotę zagłosować na Miaukota, zachęcam. Nieustannie mnie zadziwia i w podziw wprawia to, jak dziewczyny to wszystko ogarniają. I na jaką skalę działają.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw cze 09, 2011 12:28 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

piękniutki ten Puchatek :1luvu:
za stadko :ok: i za koniec remontu :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw cze 09, 2011 16:38 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Anita, dzięki wielkie za wzmiankę o MiauKocie, banerek w podpisie i rekomendację: w Twoich ustach ( speca od działań niewykonalnych* - lista kotów uratowanych, a wcześniej przez kogoś skazanych na niebyt, sama za siebie mówi - zresztą, co się będę rozpisywać, kto odwiedza wątek, wie, czym się jego autorzy zajmują ;) ) to megakomplement! :mrgreen:

* pozdro do Tomasa :mrgreen:

A Puchatek jest zarąbisty! Jakiś taki dłuższy się zrobił :lol: Smuklejszy... Dziecię dorasta pomalutku :1luvu:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Czw cze 09, 2011 21:09 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Oczywista że na MiauKota poszło :D :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pt cze 10, 2011 19:18 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Obrazek

Dziś wielka rocznica, 2 lata ze Srebrnym. 2 lata z kotem potworem, okiełznanym dopiero przez krople Bacha sporządzane przez Ryśkę.
Jaki jest Srebrny? Tego nie potrafię nadal powiedzieć. Ale:
- bywa bardzo dokuczliwy,
- nie rozumie, że inny kot nie rozumie jego zabaw,
- uwielbia naszą psicę Zochę, stanowią zakochaną parę ( a kiedy się pojawiła, był jej najzagorzalszym wrogiem),
- uwielbia niańczyć maluszki,
- strzela glutami na ogromne odległości,
- uwielbia dawać buziaki,
- ma najcudniejsze policzki i wąsiki na świecie, i rozkoszne, niezwykłe futerko,
- jest bardzo czuły,
- niemal nie widzi,
- i nigdy nie wiem, co sobie myśli.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt cze 10, 2011 19:22 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

I bardzo serdeczne dzięki za głosy dla Miaukota w ankiecie Krakvetowskiej. Strasznie bym chciała, żeby się udało, może kiedyś, bo teraz marne szanse.
Naprawdę, wystarczy zajrzeć na wątki i na stronę Miaukota, i szok istny, tyle bied na utrzymaniu, i jeszcze sterylki, i coraz to bardziej czaso- i kasochłonne przypadki... A na Śląsku trudno niestety o domki.
W każdym razie, karma przydałaby się niebywale...

EwKo, Puchatka nie proponuję, choć chciałabym, wiesz. :wink: Rzeczywiście, zrobił się dłuższy, i jest z dnia na dzień śliczniejszy, o ile to możliwe w ogóle. :)
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt cze 10, 2011 19:37 Re: Moja gromadka - Nutka odeszła ['], przegrała z białaczką :((

Srebrny na pewno Cię kocha :D

Jeszcze wielu lat w szczęściu i zdrowiu dla Sreberka i dla Was z nim :1luvu: :piwa: :balony:
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]