Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 13:48 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Bizutka nie było z nami 8 dni. Był sam z TŻ-tem :roll:
Z mią i Cookiem przywitał się normalnie i przyjaźń kwitnie. Cookie zadowolony, że wreszcie ma kumpla odpowiednich gabarytów do zapasów. a za Mią Bisou oczywiście biega śpeiwając - i robiąc to samo, co Konan 8)
Bisou chłopców atakował tak agresywnie. Marysia pogonił z góry na dół drąc się po drodze - wyglądał oczywiście jak wielka wiewiórka-mutant, z grzebieniem na grzbiecie i szczotką do butelek zamiast ogona. Maryś wcisnął się pod kaloryfer, a Bisou nie odpuszczał, prychał na niego, atakował łapą i pilnował, nie pozwalając wyjść. To samo zrobił później z Rysiem, który - biedactwo - posikał się ze strachu.
Ale teraz ze strony Bisou jest lepiej, może odrobinę wyluzował... Jest zaciekawiony i goni, ale już bez agresywnych dźwięków i przebrania jeżozwierza. Potrafi też spokojnie jeść w pobliżu, a na drapaku zaczepiał bez agresji. W sumie teraz goni je tak samo jak Mię, zabawowo - tylko chłopaki tak się boją, że na sam jego widok chowają się po kątach albo właśnie prychają i są gotowe atakować ze strachu :( Myślicie, że im przejdzie?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob sty 29, 2011 13:56 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

ja myślę, że im przejdzie. a przyzwyczajałabym przez prekupstwo i jedzenie wspolne, od bardzo daleka, Zeby tylko sie widzieli do bliższa... albo tak ja robilam z X i B, ze X był w transporterku, a bombi któa bardzo sie go bała, mogła spokojnie podejśc i obwąchac, a ja wiedzialam, ze nic jej nie zrobi.. moze zadziala??
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Sob sty 29, 2011 15:06 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Dzięki Sliver, tez myślałam o karmieniu i głaskaniu, kiedy są pobliżu Bisou. Który, o dziwo, sam przyszedł dzisiaj na moje kolana. Chodzi za mną do łazienki, prznosi się do pokoju, do którego ja pójdę. Ale w ogóle zachowuje się dziwnie, jest jeszcze bardziej płochliwy niż był. Jednak ta rozłąka to był zbyt duży stres :(
Ale na drapaku mojej mamy wszystkie koty potrafią siedzieć razem. Wszyscy chłopcy, bo akurat Mia się nie załapała na zdjęcie:
Obrazek

Obrazek

Zdjęcia robione przeze mnie, więc oczywiście nie są takie ładne.

Weihaiwej

Post » Sob sty 29, 2011 16:05 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Ale śliczności! :1luvu:
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Sob sty 29, 2011 16:33 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Głupoty gadasz, bardzo ładne zdjęcia :D i cudne koty. Zabawnie opisałaś zachowanie Całuska. Widocznie przeżył wszystkie te zmiany, a rudaski faktycznie mogły troche zmienić zapach na bardziej kocurowaty i się wkurzył, albo po prostu na nich odreagował stres, który przeszedł. A jak stosunki Całuska z Twoim TŻetem?
Czyli nie tylko Konan ma ochotę mimo kastracji? :oops:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Nie sty 30, 2011 18:25 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Wspaniałe kociska :1luvu:
Trzymam mocne kciuki za zdrówko Mii :ok: :ok: :ok:
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Nie sty 30, 2011 20:25 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Czytałam, nie odzywałam się bo w ten weekend to ja tylko z doskoku na forum. Ja przyzwyczajałam Juniorów do siebie wspólną zabawą. Juniorzy byli tak zaaferowani zabawką, ze nawet nie zauważyli, że się zbliżyli do siebie. A potem już poszło.

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Nie sty 30, 2011 21:49 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Drapak wspaniały!

500 psów i kotów przegrywa z 13 goldenami swoją walkę o karmę za 10000zł. Jak to możliwe? Przecież Szczecinek został poparty przez zjednoczone siły Miau i Dogomanii!!!... Czy już głosowałeś? Zagłosuj!
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...3065&start=915
Kochani!! Szczecinek potrzebuje naszej pomocy!! To zajmie tylko kilka minut, a pozwoli nakarmić psie i kocie brzuszki!!! Dzieki Ankiecie Krakvetu Szczecinek ma szanse na wygraną...BŁAGAM POMÓŻCIE!! Bez Waszej pomocy nam sie nie uda...;(
Wygrana karma , to w pewnym stopniu być albo nie być naszych zwierząt.
Dzięki takim miejscom , jak Schronisko w Szczecinku skrzywdzone przez ludzi zwierzęta dostają szansę na dobre życie , na fachową pomoc, leczenie i opiekę.
Mimo wielu starań i zabiegów w znajdowaniu funduszy nie udaje nam się zebrać dostatecznej kwoty potrzebnej na leczenie psów chorych, potrzebujących dobrej, weterynaryjnej karmy.
Pomóżcie nam pomagać nadal tym skrzywdzonym psom i kotom.
Nie prosimy o wiele , TYLKO albo aż TYLKO o głosowanie na schronisko w Szczecinku na KRAKVECIE.
Wygrana karma , to w pewnym stopniu być albo nie być naszych zwierząt. POMOCY!!!!!
Link do wątku schroniska (strona jest w przebudowie):
http://www.dogomania.pl/threads/1797...tu-przyjaciela
INSTRUKCJA głosowania w Krakvecie:
1. wchodzisz na stronę http://www.krakvet.pl/forum
2. wciskasz link Rejestracja
3. wyskakuje opis, a Ty zaznaczasz: zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat
4. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz"wyślij"
5. dostajesz na maila (często ląduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link
6. logujesz się na Forum Krakvetu http://www.krakvet.pl/forum wpisując nazwę użytkownika i hasło
7. na forum wybierasz dział "Pomoc dla schronisk"
8. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko,które otrzyma pomoc - styczeń -2011
9. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz schronisko Szczecinek> > i klikasz pod ankietą „wyślij”.
RATUJ!!! Wygrana karma , to w pewnym stopniu być albo nie być naszych zwierząt.
Szczecineckie Stowarzyszenie Przyjaciół Psa , Kota i nie tylko
ul.1-go Maja 4/1
78-400 Szczecinek
Nr konta 08 1020 2791 00007602 0141 9365
Pamietajcie- 1 uzytkownik z jednego adresu IP moze zaglosowac tylko 1 raz!!
Prosimy o glosy, wiele psow z naszej galerii wyleczono wlasnie w Szczecinku...nie badz obojetny!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie sty 30, 2011 22:30 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Zagłosowałam :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sty 30, 2011 23:15 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Ja także oddałam swój głos.

Między chłopakami jest już dużo lepiej. Oni nadal boją się Bisou, ale on nie atakuje - a kiedy oni syczą, wycofuje się. Będzie dobrze :ok:
Shalom, TŻ przyjechał tylko na jeden dzień i trudno mi ocenić zachowanie Bisou wobec niego, bo generalnie był zestresowany. Ale... TŻ ma tendencję do bycia zbyt nachalnym względem kotów, a to owocuje zwiększoną płochliwością Bisou. Nie mogę mu tego wybić z głowy, choć tłumaczę i tłumaczę mu konieczność szacunku i luzu.
W każdym razie Bisou za mną biega i zawsze jest w pobliżu, tylko... na ogół na pewien dystans. Potrafi jednak przyjśc do łóżka, kiedy kładę się spać.

Weihaiwej

Post » Nie sty 30, 2011 23:57 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Oj tak, nie można kota kochać na siłę. Nauczył mnie tego Konanek szczególnie. Bo był słodki i milutki, więc strasznie chciało mi się go przytulać, nawet na początku bardzo nie protestował, aż miał mnie dość. Tym bardziej ze dorósł i wyrósł i już takiemu kocurowi nie pasuje ciągłe wtulanie się w Dużą :wink: teraz go głaszczę jak przewchodzi obok, nie narzucam się a on sam przychodzi jak mu brak czułości :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 31, 2011 9:41 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

dokładnie. koty nie cierpią nachalności. dlatego muszę się strasznie pilnować. ale B. sama się pcha i to ona jest nachalna :P
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pon sty 31, 2011 11:27 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Dostałam pozwolenie od Weihaiwej na wklejenie - pilnie szukamy DT dla domowego rudego kociaka z Wrocławia, który został podrzucony w miejscu gdzie karmi nasza karmicielka.
turkawka pisze:PILNE: dzisiaj na ulicy Natasza25 znalazła wyrzuconego domowego rudzielca! Kot bardzo miły, domowy, nie może zostać na ulicy. Bardzo pilnie potrzebne DT!

Kot w typie Rysia:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon sty 31, 2011 11:59 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Jej jaki ładny. Młody? W jakim wieku? dlaczego ludzie tacy są? :evil:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pon sty 31, 2011 12:31 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

biedaczek :(
Obrazek Obrazek

sliver_87

[poprzednia][następna]