MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 15, 2010 0:01 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

to wspaniale że jest im tak dobrze
zastanawiam się czemu zaczęły chorować biduki-Mrunia się tyle już w życiu wychorowała a i Arniaczek z tym oczkiem tez się namęczył.
Kochane ,najslodsze na świecie biedactwa :(

ucałuj je ode mnie i od mojego męża najbardziej na świecie-bardzo często je wspominamy i bardzo je kochamy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jesteśmy szczęśliwi że znalazły u Ciebie taki wspaniały domek :D :D

i jeszcze jedno-pytałam moich wetów o tę sterylkę jednocentymetrową.
Trzeba koniecznie zapytać czy to jest sterylka całkowita.
bo jeśli to jest sterylka polegająca na podwiązaniu jajowodów i pozostawieniu macicy to owszem jest prostsza ale niestety zawsze potem grozi kotce ropomacicze a do tego dopuścić nie wolno bo to bardzo podstępna choroba,najpierw niezauważalna a może grozić kotce nawet śmiercią bo upośledza pracę wszystkich narządów wewn..
Jedyną metodą aby tego uniknąć jest wycięcie macicy.
Czyli wynika z tego że nalezy koniecznie zrobić sterylkę pełną .
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 15, 2010 0:25 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

wet powiedział, że to wirusówka i pewnie już to w nich siedziało wcześniej, a teraz się objawiło. to tak, jak z opryszczką u ludzi - raz złapiesz i będzie już się zawsze ujawniało przy okazji jakiegoś osłabienia organizmu, czy stresu.
tak, czy siak - zachowują się bardzo zdrowo. :-) mruczą na potęgę, tulą, całują, szaleją po całym domu, jedzą, aż im się uszy trzęsą... ;-)

ach, i zapomniałam się pochwalić, że arni-takeshi jest szalenie inteligentnym kotem, bo potrafi korzystać z internetu i odblokować mojego iphone'a. :-D
ostatnio siedział ze mną przy komputerze (jak co dzień, zresztą). odeszłam na chwilę od biurka, a gdy wróciłam, zamiast fejsbuka, było odpalone miau.pl! :-D
nie mam pojęcia, jak to zrobił, ale przysięgam, że to prawda.

ale, ale... smarti, pisałaś o jakiejś sesji zdjęciowej:
smarti pisze:na sobotę zaplanowałam sesję zdjeciową z piękną parką

i gdzie ona? ;-)
Obrazek

.she.

Od: Wto paź 05, 2010 22:54

Post » Pon lis 15, 2010 17:45 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

no właśnie :oops: to było przed tą niedzielą kiedy jechaly do Ciebie i oczywiscie nie zdążyliśmy bo moj maż jakoś był zalatany i... się nie odbyła :oops: :oops: :oops:

dlatego tak molestuję Ciebie o zdjęcia piękności :D

to cudownie że są u Ciebie takie szczęśliwe a i Ty z nimi :piwa: :piwa:

a rzeczywiście Mrusia-Vea przebyła kaliciwirozę i to już w niej siedzi ale Arni-Takeshi był zawsze najzdrowszy z rodzenstwa,nawet katarek miał taki tylko śladowy.Ale może to się z czasem ujawniło :( tak jak z czasem wyszedł ten swieżb :mrgreen:
dlatego wet kazala mi pamiętać o betaglukanie-ich ulubionym dopalaczu :ryk:

Arni-Takeshi jest ukochany i jak sobie przypomnę jego prześliczny pynio to aż się miło na sercu robi a że jest wybitnie inteligentny to całkowicie zrozumiale :D no i to że wybrał piękną Mrusię-Veę na swoją przyjaciółkę to świadczy że ona mu inteligencją wcale nie ustępuje i on to docenił i pokochał..

czy pragniesz może pozbyć się swojego dotychczasowego drapaka po przestępnej cenie? :mrgreen:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Wto lis 16, 2010 23:45 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

prawdę powiedziawszy, planowałam połączenie obu drapaków. ale jak to wyjdzie w praktyce, to okaże się, gdy dostarczą nowy drapak.
w razie czego będziesz pierwsza na liście chętnych. ;-)

dzieciaki jedzą tak ładnie, że zastanawiam się, czy im już porcji nie zwiększyć, bo miseczki zostawiają wylizane do połysku i rzucają spojrzenia pod tytułem 'jest coś jeszcze do wszamania?'. ;-)
leki przyjmują bez grymaszenia i tylko przy zakraplaniu takeshiemu uszu muszę się trochę nagimnastykować.
ale takeshi zaczął nareszcie szaleć na całego i czasem to vea już przy nim wymięka. :-D
przez ostatnie 2 dni zauważyłam też, że szeflera ma mniejsze powodzenie (odpukać). ;-)
za to wczoraj, wróciwszy z pracy, zastałam na podłodze w przedpokoju zmywak - pewnie chciały umyć podłogę. :-D
vea kradnie na potęgę, co tylko się da i zanosi do ich łóżeczka, w rezultacie czego rzeczone łóżeczko pełne jest nie tylko ich zabawek, ale i 'trefnego towaru'. ;-)
pewnie dlatego śpią w łóżku. ;-) przy czym vea zawsze kładzie mi się na głowie i liże po włosach. :-)
Obrazek

.she.

Post » Wto lis 16, 2010 23:55 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

takie info to miód na moje serce :1luvu: :1luvu:

Mrusia-Vea to straszny lizaczek i ma wyjatkowo szorstki języczek a Arni-Takeshi uwialbiał się tulic ,ale huliganić też :mrgreen:

dorośleje piękny dwupaczek :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu: pewnie już duże są...

smarti

Post » Śro lis 17, 2010 0:15 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

ano rosną... :-)
największym zaskoczeniem było dla mnie, gdy u weta okazało się, że ważą idealnie tyle samo.

a teraz coś na dobranoc: http://www.dogwork.com/hanuk2/ :-D
Obrazek

.she.

Post » Sob lis 20, 2010 14:39 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

Ależ dzisiaj miałam przygodę!! :D :D :D
Zmartwiona przeokrutnie Kacperkowymi nerkami, zalatana, niedospana wpadam do pewnej lecznicy w stolicy, aby odebrać saszetki renala. W poczekalni siedzi kobieta z maluchem w transporterku - pytam, czy chora kicia, w odpowiedzi słyszę, że nie, zdrowa, tylko na ogólny przegląd, więc proszę o możliwość odbioru zamówienia. Wchodzę do gabinetu, pani szuka mego zamowienia, pan doktor prosi kicię, ja mowię, że są dwa piekne pyski i słyszę:
- imię kota? pyta wet
- Takeshi - odpowiada kobieta.

Stanęłam jak wryta - okazało się, że to Mrusia i Arni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Kochane kocie pyski - piekne, oczywiście Mrusia przed Arniaczkiem, gotowa w razie czego do obrony :lol: :lol: :lol:

Bardzo się wzruszyłam tym nieoczekiwanym spotkaniem..... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob lis 20, 2010 15:52 przez Marzenia11, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob lis 20, 2010 14:43 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

:ryk: :lol: :lol: Świat jest mały, już wielokrotnie się o tym przekonałam :lol: :lol: :lol:

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Sob lis 20, 2010 16:52 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

Marzenia żebyś wiedziała jak ja Ci zazdroszczę!!!!
normalnie się wzruszyłam-moje kochane kiciusie-ale bym je wysciskala :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Sob lis 20, 2010 16:54 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

smarti pisze:Marzenia żebyś wiedziała jak ja Ci zazdroszczę!!!!
normalnie się wzruszyłam-moje kochane kiciusie-ale bym je wysciskala :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No nie wyściskałam ich, bo wet czekał na swoją kolej ,ale właśnie w tej sprawie do Ciebie dzwoniłam :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lis 22, 2010 0:52 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

marzenia -> ja sama byłam w szoku (co chyba było widać). ;-)

kotki faktycznie zdrowe. ale, dla pewności, takeshiemu mam jeszcze przez tydzień lub dwa przemywać uszy.
poza tym w domu odchodzi szaleństwo. ;-) wczoraj w prezencie dostały dwie pluszowe myszki i aż do późnej nocy mogłam dla nich w ogóle nie istnieć. ;-)

jest i kilka nowych fotek: http://picasaweb.google.com/she.one/Hal ... directlink :-)
ale bez myszek, bo aparat nie nadążał. :-D
Obrazek

.she.

Post » Pon lis 22, 2010 0:58 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

cudne,wspaniałe zdjęcia ukochanych futerek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

to w zlewozmywaku a i te w dywanie...cuda :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Pon lis 22, 2010 1:08 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

zrolowany dywan stał się ostatnio ulubionym miejscem zabaw. ale z utęsknieniem czekam na nowy drapak, żeby móc ten dywan w końcu odrolować. ;-)
a zlew... wiadomo. ;-)
Obrazek

.she.

Post » Pon lis 22, 2010 1:28 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

jakbym to ja była na miejscu Marzeni to bym je zacałowala i zamiziała....ciekawe tylko czy jeszcze by mnie poznały...

dzięki Ci .she. że są u Ciebie takie szczęśliwe :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Pon lis 22, 2010 7:06 Re: MRUSIA I ARNI W DS U .SHE. - od str. 59 :)

.she. pisze:jest i kilka nowych fotek: http://picasaweb.google.com/she.one/Hal ... directlink :-)
ale bez myszek, bo aparat nie nadążał. :-D

te od 47 są absolutnie cudne :1luvu:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

[poprzednia][następna]