wrocilam od mamy , od dawna sobie ostrzylam zeby ....tylko wolalabym nie z allegro jakas podrobe tylko tne z mango zaraz bede szukac w necie ....czy sa.... i po ile....
generalnei u mnie jest tak ,ze blotna seterka powoduje ,ze praklka chodzi codziennie ....czyli narzuty i dywaniki male sa prane na okraglo ..... wiec od tej strony spokoj....ale z podlogami juz dawno chcialam rozwiazac problem....para ma 100% ....wytlucze wszystko - choc przy upodobaniach kulinarnych ....jej to bedzie trzeba powtarzac.....po prostu tkai urok jak sie ma pieska......
braciszek oczywiscie probowal sie spierac....powiedzialam mu ,ze alob mi pokaze swoj wynik badania kalu , alob bedzie zarl te same tabletki co wezme na wszelki wyadek od lekarza dla nas .....a jak nie to ma mi dac klucze od mojego mieszknaia i wejscie zabronione....czasme mam taki nastroj .....ze braciszek potulnieje -dzis chyba jest ten dzien.....w kazdym razie zwierzaki wezma 3 tury tabletki by zabezpieczyc w odstepach miesiecznych .....
u mnie z drapakiem jest niezle bo ja na nim caly czas mam kocyki lub reczniki , ktore sa prane tak jak narzuty na okraglo

- najgorzej z podlogami ...kazde wyjscie i wejscie pieska ...to wiadomo ....nie przwidzi sie....znajac obyczaje gapki regularnie patrze na Q zwierzakow czy soe co nie poakze trefnego ...
Koty odsypiaja stresa.....zmeczone i obrazone ciut .....no wszak godnosc ciut urazona.... ja zadowolona...bo problem dreda rozwiazny przy okazji u Gucia ....Gucio zrozumial ,ze mu to przeszkadza i wprawdzie patrzyl mi w oczy z rozpacza ...jak go trzymalam i glaskalam gadajac czule ,ale dal wetce wyciac tego dredka po kawalku......na razie drze na mysl o kapieli wszystkich kotow....bedzie niezla jazda

(((((( -gdyby nie ta jego fobia na punkcie wody i tych swoich lapek to by problemu nie bylo i ciekawostka ....Gucio jak mnie uzarl przez dwie wartwy recznika to slad mam mimo dwoch warstw,.....ale metoda wetki byla dobra....jak z tymi lapkami byl cyrk ...to pol ciala pod recznik plus przytrzymanie ...ja go nniby glaszczac jedna reka musialam przydusic do stolu .....by do tych lapek byl dostep ....
jelsi ktos uwaza ,ze obcinanie pazurkow u Gucia to pikus to ja zapraszam

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.