Pecia,Niuś,Kajtek,Albert&Ja część pierwsza

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 10, 2010 12:15 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Witak Kasiu.
Żyjemy. Zimno okropnie. Na szczęście chwilowo śnieg chociaż nie pada.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie sty 10, 2010 12:32 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

U nas dzisiaj też nie pada,ale wieje przeokropnie i dlatego odczuwanie chłodu jest znacznie większe,niż by na to wskazywała temperatura!-brrr-i to jest globalne ocieplenie??? 8O 8O 8O
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie sty 10, 2010 12:38 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Jeszcze dzisiaj nosa z domu nie wystawiłam. Wczorajsza pogoda mi wystarczyła.

A faktycznie klimat co raz bardziej zwariowany. Ja tam się nie znam, ale wydaje mi się, że raczej zimniej się robi.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Post » Śro sty 13, 2010 5:41 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

ostatni trenuję nową konkurencję - chodzenie figurowe na lodzie...
a koty nawet nie chcą długo na balkonie rezydować... czyżby im coś przeszkadzało...? :twisted:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro sty 13, 2010 8:17 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Pewnie za gorąco :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pt sty 15, 2010 16:44 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Odwiedziliśmy dziś weta.
Kompleksowy przegląd i odrobaczenie. Za dwa tygodnie wszyscy solidarnie do szczepienia.
Waga:
Kajtek 5,40kg (od maja przytył 1,2kg a najwięcej się z nich wszystkich rusza, ale taż jest wszystkożerny)
Niusiu 5,15kg (od maja schudł 0,35 dag)
Albert 3,15kg
Pecia 4,00kg

Albercik jest na etapie wymiany zębów, więc jedzie mu z paszczy okropnie :twisted:

Petka

Post » Pt sty 15, 2010 21:14 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

No, no - wycieczka z czterema kotami do weta to nie byle co :wink:
U nas też szczepienie niedługo.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob sty 16, 2010 10:19 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Pecia jechała osobno.
Jej do kontenerka nie daję rady zapakować. Jeździ w szelkach wpiętych w pasy.

Petka

Post » Sob sty 16, 2010 13:47 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

No proszę - to dopiero przejażdżka :wink:
Prawdziwa kocia dama - jak już jechać do weta to z honorem :)

mahob

Post » Sob sty 16, 2010 16:23 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Petka-P1 pisze:Pecia jechała osobno.
Jej do kontenerka nie daję rady zapakować. Jeździ w szelkach wpiętych w pasy.

czyli oryginalna kocica :wink:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon sty 18, 2010 14:09 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Petka-P1 pisze:Odwiedziliśmy dziś weta.
Kompleksowy przegląd i odrobaczenie. Za dwa tygodnie wszyscy solidarnie do szczepienia.
Waga:
Kajtek 5,40kg (od maja przytył 1,2kg a najwięcej się z nich wszystkich rusza, ale taż jest wszystkożerny)
Niusiu 5,15kg (od maja schudł 0,35 dag)
Albert 3,15kg
Pecia 4,00kg

Albercik jest na etapie wymiany zębów, więc jedzie mu z paszczy okropnie :twisted:

Byłam tam, byłam tam!!! I nie poznałam, że to Petka, chociaż mi się twarz znajoma wydawała :oops:
ale za to poznałam najwspanialszego bliźniaka mojego Elmeczka czyli Kajtusia!!! :D

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon sty 18, 2010 14:27 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Ja tyż znam Pecie :mrgreen:

puss, po kotach nie poznałaś? ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon sty 18, 2010 14:37 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

A ja też nie wiele lepsza.
Puss widziałam raz w życiu i tak mi coś gdzieś dzwoniło.
Najbardziej znajome były mi imiona kotów Elmo i Puszkin. :mrgreen:

Petka

Post » Śro sty 20, 2010 9:09 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś&ja+tymczas nietymczas Albert..lenistwo

Kopiuję mój wpis z wątku Albercika
Petka-P1 pisze:Nie odzywałam się ponieważ na pw otrzymałam zapytanie o Albercika.
Albert miał szansę zamieszkać z Oskarem. Dziękuję Wam za zainteresowanie Albercikiem. Wspaniały i odpowiedzialny dom się szykował.
Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście.

Podjęliśmy decyzję w minioną niedzielę. Albercik zostaje z nami. Uznaliśmy, że on doskonale się zaaklimatyzował.
Braliśmy również pod uwagę fakt, że Albert to nie jest tak naprawdę kot w wielkiej potrzebie, nie mieszka w przekoconym domu...tu na forum i na ulicach jest więcej kocich bied, którym należy się szansa na dom.
My na dt się kompletnie nie nadajemy.
Nie było presji ze strony rezydentów, pokochali Alberta i już...do tego jak nie którzy wiedzą nie mam presji ze strony TŻ :1luvu:

Mam również dobrą wiadomość: rodzeństwo Albercika też już w domach.

Dziękuję za podrzucanie wątku, za zaglądanie do nas.
Albert idealny kociak jest NASZ.

Petka

Post » Śro sty 20, 2010 9:39 Re: Pecia,Niusiu,Kajtuś, Albercik & Ja

Gratulacje :D

Tak coś czułam, ze tak to sie skończy :wink:
Szczęściarz Albercik :D :ok:

mahob

[poprzednia][następna]