MBBA - BLANKA 2 lata z nami!!!!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 03, 2009 20:21

Mist, wiecznie dzwoni telefon!

Chyba bede sie zmywac, bo mi sie oczy kleja:-)

Daj sie od Balki utulic i spij tez dobrze!
Pa

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro cze 03, 2009 20:48

Blanka spi na drapaku przykryta jednym ze swoich kocykow. A Maciek mi tu na koldrze mruczy pieknie i glosno. Dobranoc Doro!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw cze 04, 2009 7:00

Dzien dobry:-)

Probuja wasze male "kochane" :evil: futerka wejsc w nocy do szafy, ktora jest w rozmiaze 3 metry na 2,40??? Dzis bylo na zmiane: Figa zostaw, Emil idz spac. Figa, tam nie wejdziesz. Emil daj spokoj!
Po prostu nie wiem co oni wiecznie chca tam szukac. Emil sie niestety nauczyl sam otwierac te olbrzymie dzwi, ale Figusia jest za mala. Mimo to, probuje sie dzien w dzien i w nocy...tam dostac. Jak mam dobry humor to im otworze jakies z czterech wrot i sa szczesliwi az spiewaja:-) Najchetniej siedza w swierzych recznikach i poscieli. To akurat mam w jednej czesci na dole. I z ciemnosci szafy (bo jest tez strasznie gleboka) widac tylko swiecace oczka...

Powiedz Tacie, ze Figusia nadal uwielbia kielbaske... Zwlaszka ta wsiowa(?) z Violi no i w kawaleczki urwane plasterki szynki z piersi indyka. I chyba wujek jej dawal kiedys cos zajaca, bo uwielbia takie rzeczy. Odkrylam, ze zajac w sosie albo w ogule takie "lesne" sprawy ja interesuja do jedzenia. Mala smakoszka.

Teraz znowu cos innego. Emil musi schudnac:-) Mamusia schudla a kotek boroczek przytyl... Dostaje do jedzenia HappyCat Light (8% tluszczu), Royala dla kastratow i tez ta light wersje (Nr. 40 chyba). No i z Figusia zazera sobie saszetki. Myslicie, ze mi sie uda go troche odchudzic? Ta sucha karme naturalnie nie wszystko na raz, tylko dla odmiany:-)

SecretFire

Post » Czw cze 04, 2009 7:51

Figa :1luvu:

wiedziałam że wyrośnie z niej cudo :D

moja Kropcia (raczej kaszalot) zawsze ,w środku nocy próbuje dostać się do szafy lub gdzieś na półkę ,drapie i drapie i ..drapie :twisted:

a hamaczek cudny i ja też chcę :oops: :placz:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 04, 2009 8:36

Hey Dorcia,
milo Cie spotkac! Nie moge Ci powiedziec, jak wdzieczna jestem za istnienie tej czarownicy!
Dzis rano, chociaz tak broila w nocy, nie moglam sie z nia rozstac i maly wlos spoznila bym sie do pracy.

Zamiast ona sie od Emila nauczyc byc spokojniejsza, to Emil teraz przeciwnie odkrywa nowa mlodosc (w wieku dwuch latek 8O )

Futerko po kastrcji jej tez juz fajnie odrasta. Blizny wcale nie widac.

SecretFire

Post » Czw cze 04, 2009 8:50

W mojej galeri na nasza-klasa sa jeszcze dwa zdjecia, ktore Agus nie wstawila. Link jest troche wyzej gdzies. Tak ja zobaczysz na kolanach jej Tatusia i jak razem na wersalce spia te dwa slodkosci:-)

SecretFire

Post » Czw cze 04, 2009 15:05

bardzo się cieszę że ją adoptowałaś ,jestem spokojna ,bo wiem że ma świetny dom...chociaż na początku ,przyznam się nie do końca byłam przekonana :oops: :wink:

wymiziaj dziewuchę ode mnie
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 04, 2009 16:41

:-) Zrobione!
Ja bym najchetniej z nimi sie nigdy nie rozstawala i w kieszeni ich wiecznie nosila:-)

Figusia akurat znowu zaczela aportowac jakies badyle! Ona to jest maly piesek.

Wie ktos moze cos o jej rodzenstwie? Na jej starym watku wczoraj czytalam...

Z oczkami od czasu do czasu ma nadal problemy, ale na razie to mamy w garsci i wyleczone. Musze jej w sobote dac znou na odrobaczenie...juz teraz sie ciesze 8O Emil mi ostatnio wszystko wyplul :lol: A ona powachala i uciekla. Musialam tabletke w dobrej watrobiance wyrzucic...
Teraz mam takie cos na kark w plynie. Nasz Wet to bardzo poleca i jest cholernie drogie. Nie wiem ile teraz Euro stoi w Polsce ale dalam przeszlo 8 Euro za sztuke. Do tego jeszcze raz kropelki i sie zbiera co miesiac. Ale jak by nam te stworzenia nie byly tego warte, to bysmy nie robili.

SecretFire

Post » Czw cze 04, 2009 16:56

P. S.:
Obawe moge calkiem zrozumiec, bo ja tez bym nie dala w zle rece stworzenia, ktore uratowalam, kochalam i sie nim zajmowalam. Ale u nas naprawde ma dobrze.

P. P. S.:
Dobrze, ze inni tez maja takich lobuzow, ktore w nocy sie nie wiadomo gdzie chca gramolic;-)
Ostatnio ich z sypialni wygonilam, bo bylo swieto i chcialam sie wyspac, to przez dziurke od klucza maly wlos nie przeszli :roll:

SecretFire

Post » Czw cze 04, 2009 17:38

Doro! Wróciłam z roboty to mogę odpisać. Też mam w sypialni szafę 4 drzwiową. I też koty uważają ją za super zabawę. Jak Brunowi uda się jo otworzyć to wywala mi na podłogę wszystkie skarpetki.
Te kropelki na kark to pewnie stronghold. W Polsce kosztuje jedna porcja około 30 zł. A euro też nie wiem po ile chodzi, ale coś koło 3 zł chyba :roll:
Tata się ucieszył, że ona wciąż kradnie kiełbasę. 8O
Ja oczywiście padam na pysk.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw cze 04, 2009 19:24

To idz spac Kotus! Nie mecz sie, ja tez dzis juz stara sie nie zrobie, jak to sie tu mowi.
Napisze Ci zaraz mail i odpowiem. Mam Ci tez jeszcze cos do opowiedzenia...

Mama akurat poszla do domu. Specjalnie byla bo kupila dla tych lobuzow smakolyki i musiala im dac. Sie podchlubic.-)

Szafa...to jest wprost fantastyczne!!! Jak Alibaba...Sezam otworz sie...

Dorcia:-) Ona jeszcze nadal strasznie lubi gryzc wszystko co jest palcem albo paznokciem. Jak to nie pomoze, to idzie do nog, a ja jestem strasznie kilgotna.

Kupilam im dzis myszki z piorkami w ogonku. Niezle sa:-)

Dobranoc i do jutra rana:-) Usciskam wszystkie kocie Mamy!!!

SecretFire

Post » Czw cze 04, 2009 20:07

Secret uwielbiam Twoje wpisy! Maila odbiore jutro bo komp juz spi. A euro podobno po 4,5 zl 8O
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt cze 05, 2009 7:25

:-) Witam ponownie. Wiecie co mi dzis rano przeszlo przez mysl? Ze musze sie Ciebie Aga spytac, czy Ci to nie przeszkadza, ze ja tu tyle pisze o moich kociakach itd. To jest watek twojej dzieciarni a ja jak intruz tu wchodze. Chociaz mnie bardzo cieszy, ze zmienilas nazwe na Rodzinne Pogadanki:-)

Ale wydaje mi sie, ze odkad ja sie znowu pojawilam, odstraszylam Twoich innych gosci na tym watku. (???)

Pisze tak dziwnie, ze wpisy moje sa fajne? Ja to, co mysle, w glowie tlumacze na polski i tak pisze :ryk:

SecretFire

Post » Pt cze 05, 2009 9:50

cześć brygado :lol:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt cze 05, 2009 10:08

Siema Tosiula,
jednak jeszcze ktos inny tu gosci:-) "Gott sei Dank!"

U mnie w biurze akurat sie nie mozemy skupic nad praca, bo od samego ranka pelno tu strarzakow i policjantow... Obok cos sie stalo, bo od paru godzin juz tu zastawiaja nam widok duzymi samochodami. Na cos nie dobrego sie zapowiada, chyba gas skads wychodzi.
Mam nadzieje, ze ten duzy czarny kocur sie schowal, ktory nie raz przychodzi do nas tu. Jest podobno strefa wybuchowa. Fajnie by bylo, jak by nas ewakuowali, bo bym miala predzej weekend:-)
Jak sie wiecej dowiem, to napisze.

SecretFire

[poprzednia][następna]