Toluś/Toru w swoim DS.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 22, 2014 8:33 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

Bohun zwymiotował kłakami, było tego strasznie dużo, taki zbity kłąb.Nie wiem, czy Toluś też nie :( To już robi się wątek womitowy :wink:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon gru 22, 2014 23:01 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

Taa, ja dziś po przyjściu do domu zastałam rzadką kupę na podłodze, pracowicie "zakopaną" łazienkowym chodniczkiem; Lucek przeżarł się tuńczykiem (dałam rano dużo, bo wychodziłam do mamy pomagać w szykowaniu świątecznego żarcia) :evil:
Posprzątałam, wymyłam podłogę, uprałam chodniczek.
Pół godziny później poszłam do kibelka i zastałam ciąg dalszy rzadkiej kupy na świeżym, innym chodniczku i mokrą plamę na chodniczku kuwetowym - po zbadaniu sprawy okazało się, że najprawdopodobniej Barnaba siknął na stojąco skutkiem czego obsikał ścianę, a siur spłynął po ścianie i pod kuwetą dopłynął do chodniczka :evil: :evil: :evil:
Chodniczek kuwetowy wywaliłam i dałam nowy, chodniczek kąpielowy wyprałam - więcej ich nie mam :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon gru 22, 2014 23:33 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

I na mnie czekała dzisiaj niespodzianka po powrocie z pracy - ktoś się odkłaczył na stole i "zakopał" nową serwetą. Kłak gigant! :strach: A serweta do prania :evil:
Obrazek
"One cat just leads to another." - Ernest Hemingway

pirulasińska

Od: Pon mar 19, 2012 15:08

Post » Pon gru 22, 2014 23:39 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

felin pisze:Chodniczek kuwetowy wywaliłam i dałam nowy, chodniczek kąpielowy wyprałam - więcej ich nie mam :mrgreen:

Ja podkladam gazety pod kuwete.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon gru 22, 2014 23:40 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

Ja Mopika czesze codziennie (co uwielbia) i do tego podaje Gimpeta. I choc zdarza mu sie puscic pawia, to naprawde nie pamietam kiedy wyrzygal klaki.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pon gru 22, 2014 23:58 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

felin pisze:Taa, ja dziś po przyjściu do domu zastałam rzadką kupę na podłodze, pracowicie "zakopaną" łazienkowym chodniczkiem;

Możemy sobie podać ręce - wróciłam dzisiaj po południu z pracy po półtorej doby nieobecności, w przedpokoju było ok (zamykam go przed kotami, to taka śłuza między mieszkaniem a klatką schodową), ale gdy otworzyłam drzwi do mieszkania dostałąm w twarz mówiąc kolokwialnie smrodem! 8O Okazało się, że któryś kot (mam 2 podejrzanych z 5 sztuk) miał wyjątkowo rzadką i śmierdzącą kupę, którą próbował zmieścić w kuwecie, ale wyszło jak zawsze...ściana, noga od wc, a po nodze wc kupa spłynęła pod kuwetę... niezłe powitanie matki po dłuższej nieobecności :mrgreen:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto gru 23, 2014 0:01 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

sroka7 pisze:
felin pisze:Taa, ja dziś po przyjściu do domu zastałam rzadką kupę na podłodze, pracowicie "zakopaną" łazienkowym chodniczkiem;

Możemy sobie podać ręce - wróciłam dzisiaj po południu z pracy po półtorej doby nieobecności, w przedpokoju było ok (zamykam go przed kotami, to taka śłuza między mieszkaniem a klatką schodową), ale gdy otworzyłam drzwi do mieszkania dostałąm w twarz mówiąc kolokwialnie smrodem! 8O Okazało się, że któryś kot (mam 2 podejrzanych z 5 sztuk) miał wyjątkowo rzadką i śmierdzącą kupę, którą próbował zmieścić w kuwecie, ale wyszło jak zawsze...ściana, noga od wc, a po nodze wc kupa spłynęła pod kuwetę... niezłe powitanie matki po dłuższej nieobecności :mrgreen:

Łączę się w bólu :twisted:

felin

Post » Wto gru 23, 2014 6:11 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

O,rany, o czym mi piszemy? :mrgreen:
Z kotami jest różnie.Moja Gucia jest półdługowłosa i nigdy nie wymiotuje.Maniusiowi, ani Beni też to się jeszcze nigdy nie zdarzyło.Pojęcia nie mam od czego to zależy.

ewar

Post » Czw sty 01, 2015 8:08 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

Dawno nie pisałam, ale z czasem krucho.Toluś ma się dobrze, już nie będę pisać o wymiotach, bo ich nie ma, ale odpukać!!! Kotek ma apetyt, rośnie, bawi się cudownie, z Maniusiem bardzo lubi, bo obaj szaleją.Nadal śpi na moim łóżku, ale lubi też przytulić się do Beni.Ostatnio wyciął mi numer.Zapukałam do sąsiadów, rozmawiałam paręnaście sekund na klatce, drzwi były zamknięte, ale nie na klamkę.Wróciłam do domu, a po jakiejś godzinie sąsiadka puka i pyta, czy ten siedzący na schodach kot jest mój.Owszem, to był Toluś.Zrobił sobie wycieczkę.U mnie drzwi są zamykane, do piwnicy również, mała szansa, aby wyszedł na zewnątrz.Z resztą każdy, kto widzi kota na klatce czy pod blokiem puka do mnie.Muszę jednak bardzo na niego uważać.
Toluś jest wszędobylski, tutaj sprawdza, czy jedzenie dla psów jest smaczne
Obrazek
Toluś jest w pełni samodzielnym kotkiem, naprawdę uroczym, ale to jeszcze kocie dziecko
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw sty 01, 2015 16:35 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzymy całym stadem - kochającego domu dla Beni, Tolusia i reszty tymczasów przede wszystkim :1luvu:

felin

Post » Sob sty 03, 2015 7:23 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

Dziękuję :1luvu: Również życzę wszystkiego najlepszego.
Mamy problem, Toluś nauczył się otwierać drzwi skacząc na klamkę :mrgreen:

ewar

Post » Sob sty 03, 2015 11:47 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

Toluś rozrabiaka,trzeba faktycznie mieć oczy dookoła głowy przy nim :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob sty 03, 2015 15:02 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

ewar pisze:Dziękuję :1luvu: Również życzę wszystkiego najlepszego.
Mamy problem, Toluś nauczył się otwierać drzwi skacząc na klamkę :mrgreen:

Widzialam juz takiego kotka na filmiku - skaczac na klamke otwiera drzwi i potrafi odkrecic kran i zamknac. wiec pewnie jeszcze nie raz Cie zadziwi :201458 lobuziak slodki :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob sty 03, 2015 15:18 Re: Toluś, 6-miesięczny kotek.Prośba o FB.

O, rany, odpukaj z tym kranem :evil: Oby tylko tego nie próbował,

ewar

[poprzednia][następna]