Grubsze zakupy miały być zapasami na wypadek zasypania drogi

Mówiłam już że nie lubię zimy? Jutro od rana szufla w dłoń i do roboty bo kurier z karmą też nie dojedzie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
morelowa pisze:Te makiełki to mi też się podobająno, bardzo..
felin pisze:morelowa pisze:Te makiełki to mi też się podobająno, bardzo..
Mi teżTylko strasznie pracochlonne są
No ale raz do roku mogę się poświęcić i kroić te bakalie przez kilka godzin.
Śnieg u nas pada od kilku godzin, ale jest -2, więc topnieje.
Prawdamorelowa pisze:Ale nie chcesz się stamtąd wyprowadzić, prawda? Mimo wszystko... Prawda?
Broszka pisze:Zimą jest tu bardzo ciężko żyć... ale krajobraz bardzo urokliwy
felin pisze:Broszka pisze:Zimą jest tu bardzo ciężko żyć... ale krajobraz bardzo urokliwy
Co fakt, to fakt - pogórze sudeckie coś w sobie ma![]()
Wcale mnie nie dziwi, że różni "wypędzeni" i inni wyjechani wracają do Heimatu, żeby sobie choć popatrzeć.
makowiec pieczony bez mąki, sam mak z dodatkami.
Alienor pisze:Broszko - jakbyś chciała zrobić turron (http://www.youtube.com/watch?v=IQr-1i2UCgc) to chętnie Ci przetłumaczę co ta pani mówi. To tradycyjny słodycz hiszpański na Boże Narodzenie - coś jak chałwa, tylko smaczniejsze (moim zdaniem). Ten na filmiku to turron blando/de Jijona czyli miękki, jest też turon duro/de Alicante czyli twardy - na tym drugim można zęba złamać.
felin pisze:Broszka, możesz się pośmiać![]()
![]()
Mam meeeega-wqrw![]()
![]()
![]()
Jak robilam ostatnio zamówienie do zoo+, to nie mieli malych opakowań TOTW, jak przyszlo zamówienie, to TOTW się pojawilo, ale ja nie mialam kasy na kolejneDziś siadam Ci ja do kompa coby zamówić TOTW i jakieś prezenty pod choinkę dla kocurów i co? I dupa blada - malych opakowań TOTW znowu nie ma
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Na dodatek wyszukiwarka pokazuje, że w tej chwili tylko w dwóch sklepach w RP, a jednym z nich jest Krakvet (dziękuję, postoję) No żeszq
Konferuję z kuzynką, żeby mi w wawie zanabyla i podeslala, bo ten drugi sklep za przesylkę liczy sobie jakieś krocie! Zaraz mnie coś trafi
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 32 gości