Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 31, 2013 7:58 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Ale cudny dzieciak!!!!!! :1luvu: Jakie fajne są takie maluchy!
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob sie 31, 2013 8:26 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

dzisiaj rano: ratunku, gdzie mój dom!!!!!!!!Zgubiłem się!!!!!!!!!
Obrazek
Żarty na bok, lecę po saszetkę dla malucha, może być u mnie dwa trzy dni, nie dłużej :(
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob sie 31, 2013 8:32 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Kup też suche! :mrgreen: Może być u Ciebie dłużej niż trzy dni...
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Sob sie 31, 2013 8:36 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Wyadoptuj zanim się przyzwyczaisz.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob sie 31, 2013 8:50 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Nie ma mowy o zadnym przyzwyczajeniu, ani piątym kocie. Teraz jest piętro niżej, w mieszkanku, które za moment wynajmuję.
Jaki słodziak, jaki miziak :1luvu:
W kuwetce urobek, grzeczny, on chce na ręce!!!!! I jak mruczy!!!!!!
Matko, błagam, szukajcie domu gdyby co, ja też to robię już....
Obrazek

czitka

Post » Sob sie 31, 2013 17:04 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Obrazek

czitka

Post » Sob sie 31, 2013 18:38 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Eeeee-tam... już po tymczasie... :mrgreen:

Marcelibu

Post » Sob sie 31, 2013 18:44 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Bardzo tymczasowy tymczas. :wink:
A serio - pewnie go uchroniłaś przed jakąś przykrą przygodą. :ok: :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob sie 31, 2013 19:35 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Niom - nabijałam się z Czitki, a przed chwilą donośnie wielokrotne zdecydowane "miau"! od strony mojego balkonu. Głos małego kotka, ale nie kociaka. I co chwilę ostre, krzyczące: miau! Natychmiast dżinsy, bluza z kapturem (okropne komary mam z tamtej strony), ściągnęłam biegiem z internetu latarkę na smartfona (nie mam prawdziwej). Matka została na balkonie, a ja na dół. Chodziłam kiciałam - nic. I cisza... Na razie okno rozszczelnione (plaga komarów), TV wyłączony - nasłuchujemy.

Marcelibu

Post » Sob sie 31, 2013 20:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Auć - Marcelibu, współczuję :roll:

Na pociechę dodam, że kilka tygodni temu co wieczór coś okrutnie płakało w moich okolicach. Ileś nocy przełaziłam z latarką nawołując płaczka. No i kiedyś zamiauczał w dzień - w ogrodzie sąsiedniej willi, terroryzując innego kota. Okazał się sporym podrostkiem w niezłej formie, do stołówki kociej nie przychodzi, więc pewnie czyjś wychodzący.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Sob sie 31, 2013 21:13 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Tak, szczęśliwie u nas znaleźli się opiekunowie malucha, Maurycy mu na imię. Wrócił do swojego domu i pewnie teraz już śpi w objęciach swojej
Pani. Minęły 24 godziny od znalezienia Maurycego i powiem, że jestem trup, ja się zupełnie do takich akcji nie nadaję. Właśnie zjadłam śniadanie :twisted:
Wrzucanie ulotek do skrzynek pocztowych to dobry pomysł, sprawdziło się. Całą dzielnicę chyba objechałam na rowerze. I trafiłam we właściwą skrzynkę :P
Romantyczne późnowieczorne spacery z sąsiadami i psem to już przeszłość. Telewizję sobie pooglądam, albo poczytam. Od dzisiaj nie wychodzę wieczorem :evil:
Przepraszam, ale głupio piszę, jakoś tak koślawo, chyba muszę to wszystko przespać.
Marcelibu, ja pocziwam, a Ty pobrucz. Żarty na bok, dalej coś płacze? :roll:
Obrazek

czitka

Post » Sob sie 31, 2013 22:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Po kwadransie znowu. Mloda juz wrocila wiec pognalysmy we dwie z latarkami w smartfonach. Zanim sie ubralysmy p/komarnie (raczej szybko) i oblecialysmy blok - cisza. Latarkami z neta obudzilysmy tylko okolicznego stale tu karmioknego i mieszkajacego kocura, ktory wyszedl do nas spod balkonow ziewajac. Od tej strony mojego bloku (balkony i kawalerki) ludzie porobili sobie ogrodki, ktore teraz zarastaja i drzewa przez 25-30 lat urosly. Pani z parteru (pode mna) ma tak zarosniete, ze chyba caly dzien musi palic swiatlo. Juz do mnie dochodza te krzaki, drzewa, choinke moge juz dotknac. Dlatego strasznie trudno bylo cos dojrzec. Swiecilysmy nawet po drzewach - ale nic nie znalazlysmy.

Marcelibu

Post » Nie wrz 01, 2013 20:51 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Dziś znowu rozpaczliwe miau!miau! wieczorem. Poszłam razem z koleżanką. Kotek siedział na drzewie. Zadzwoniłam: Eko- patrol przyjedzie. Może za 3 godziny. Im my bardziej do drzewa - tym kotek wyżej na cieńsze gałązki. Spadnie! Do lecznicy po saszetkę i podbierak. Cisza. Za chwilę miau! na ziemi. Próbujemy złapać. Uciekła nam między drugi blok i wlazła pod samochód (pod maskę). Facet otworzył maskę - ja leżałam na asfalcie patrząc czy kot wyłazi - koleżanka gmerała gałązką w silniku od góry. Kot zaczął uciekać. Złapałyśmy. Oto powód zamieszania, brudny jak nieboskie stworzenie:
Obrazek
Dziewczynka! Ma z 6-7 tygodni. Absolutnie nie dzika. Tuli się do człowieka.

Marcelibu

Post » Nie wrz 01, 2013 21:08 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Ojej, jaki wspaniały finał polowania!!!!!!
Śliczna jest dziewczynka! Bidulka, pewnie wystraszona. Gdzie ona teraz jest? I co dalej? Ona malutka..... :roll:
Marcelibu, gratuluję wspaniałej akcji :ok:
Obrazek

czitka

Post » Nie wrz 01, 2013 21:31 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-RATUNKU, znalazłam 5-tego kota...

Jest u kolezanki -doswiadczonej kociary (ma 6 kotow). Jutro damy ja na przeglad do weta, odrobaczymy. Przede wszystkim trzeba ja powoli domyc. Potem poszukamy domu.
Urocza krowka, pysio jak pingwin z czarnymi plamkami po obu stronach noska. Jak chlapnieta farba. Na zdjeciu sporawa, ale to kociak -miesci sie w dloni.

Marcelibu

[poprzednia][następna]