zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 30, 2011 0:01 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

Birfanka pisze:
zabers pisze:a mnie (z całym szacunkiem dla Zmrolasa) najbardziej dziś spodobał się Kulkenson zawzięcie drapichruszczący . Ten wzrok! To skupienie! To nieprzejednanie!
Obrazek

Obrazek
Identyczne spojrzenie jak u mojej Cesarzowej Obrazek
Cesarzowa, to jednak Cesarzowa. Jedyna w swoim rodzaju. Kulkę znajduję znacznie bliżej Twojego capo di tutti capi - Pupusza. Błękitnookiego mistrza pierwszego planu.

pogwizd

Od: Pt cze 04, 2010 21:46

Post » Pt gru 30, 2011 0:07 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

Birfanka pisze:
pogwizd pisze: (...) wykąpiesz i w miarę możliwości wykonasz szereg wielce kompromitujących zdjęć dzięki którym okaże się, że wielka a nawet nabrzmiała kicia to wciąż chudawy wiewiór z ogromnym ogonem.
:ryk: :ryk: :ryk:

Z ogromnym ogonem po namoczeniu moga byc jednak problemy Obrazek

Obrazek Obrazek
Zaplułem się, ikonki wstawię później na razie hichoczę.

pogwizd

Post » Pt gru 30, 2011 0:19 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

pogwizd pisze:
Birfanka pisze:
pogwizd pisze: (...) wykąpiesz i w miarę możliwości wykonasz szereg wielce kompromitujących zdjęć dzięki którym okaże się, że wielka a nawet nabrzmiała kicia to wciąż chudawy wiewiór z ogromnym ogonem.
:ryk: :ryk: :ryk:

Z ogromnym ogonem po namoczeniu moga byc jednak problemy Obrazek

Obrazek Obrazek
Zaplułem się, ikonki wstawię później na razie hichoczę.

widzisz co narobilas-czesc sie natrzasa z Majestatu
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt gru 30, 2011 11:28 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

zabers pisze:
filo pisze:No dobra... Klątwa przylatuj. Mam na stanie wiecznie głodnego tymczasika. 5 miesięcy. 3,5 kg żywej wagi. Poradzi sobie.
Obrazek

A co on jest za "młody wilk"? Obrazek

Bob. Budowlaniec (zgarnięty z jakiejś budowy przez Koci Pazur). Silny, aktywny, wysportowany. Nieustannie buduje masę mięśniową. Oswaja się i kuruje. Domu szuka.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt gru 30, 2011 17:55 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

filo pisze:
zabers pisze:
filo pisze:No dobra... Klątwa przylatuj. Mam na stanie wiecznie głodnego tymczasika. 5 miesięcy. 3,5 kg żywej wagi. Poradzi sobie.
Obrazek

Bob. Budowlaniec (zgarnięty z jakiejś budowy przez Koci Pazur). Silny, aktywny, wysportowany. Nieustannie buduje masę mięśniową. Oswaja się i kuruje. Domu szuka.

Ogłoszenia siakieś? :wink:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt gru 30, 2011 18:07 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

W ramach wzrastającej wyględności Zmrola, dziś miała miejsce akcja pod znaczącym kryptonimem "Puder". Wyczesanie Zmrola nie jest jakoś nadmiernie frustrujące, tyle że Zmrol się wierci, kręci, podgryza i przechadza, więc muszę się nawyginać, żeby wszędzie dotrzeć. Pudrowanie , jak się okazuje, to zupełnie inna bajka. Zmrol nawiewa. Nie ma znaczenia, że puder został obwąchany, dotknięty i nie ugryzł - nie, bo nie.
Efekt? Zmrol przykładnie na pudrowany. Ja takoż.
W sumie nie wiem, która z nas bardziej pasowałaby do filmu o czasach Ludwika XIV. Po spojrzeniu w lustro mam niejakie podejrzenia, że wygrałabym casting. :mrgreen:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt gru 30, 2011 18:10 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

:ryk:
Trening czyni mistrza. :mrgreen: Rozumiem, że jutro sprzątanie generalne?

zabers pisze:W sumie nie wiem, która z nas bardziej pasowałaby do filmu o czasach Ludwika XIV. Po spojrzeniu w lustro mam niejakie podejrzenia, że wygrałabym casting.

Zdjęcie? :P

Anegdotkę mogę? Z życia wziętą?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt gru 30, 2011 18:16 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

MariaD pisze::ryk:

zabers pisze:W sumie nie wiem, która z nas bardziej pasowałaby do filmu o czasach Ludwika XIV. Po spojrzeniu w lustro mam niejakie podejrzenia, że wygrałabym casting.

Zdjęcie? :P

Anegdotkę mogę? Z życia wziętą?

Zrobię zaraz. Na oczy muszę przejrzeć. Mąkę mam na "lepszych oczach".

Dawaj anegdotkę (jest szansa, że nie poczuję się samotna w swoim cierpieniu)!

zabers

Post » Pt gru 30, 2011 18:17 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

MariaD pisze::ryk:

Obrazek już posprzątane.

zabers

Post » Pt gru 30, 2011 18:24 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

No to andegdotka.

Jeździłam z Kicorkiem na wystawy. Ona z Hestią, białą devonką, ja z Desną. Na wystawie Hestię trzeba przygotować: taki puder, siaki puder, dmuchanie w futerko by usunąć nadmiar pudru z kota, bo można zaliczyć od sędziego dyskwalifikację. No i Kicorek pudrował, nacierał, dmuchał. Ja trzymałam Hestię i zamykałam oczy (swoje).
Po 2 dniach wystawy wracamy samochodem, ja prowadzę, Kicorek pilotuje z mapą. No i skarży się, ze zmęczona, coś wzrok jej się psuje bo kiepsko widzi.
Spojrzałam na jej twarz i rzuciłam: "jak wytrzesz grubą warstwę pudru z okularów to odzyskasz wzrok".

8)
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt gru 30, 2011 18:26 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

zabers pisze:
filo pisze:
zabers pisze:
Obrazek

Ogłoszenia siakieś? :wink:

Będą jak się wykuruje i zaszczepi. Na razie ma wątek reklamowy w dziale adopcyjnym fundacji. To oni się zajmują ogłoszeniami. Ja tylko przechowuję stwora.

Ponieważ nie chce mi się wykopywać własnego wątku napiszę tylko, że Ptyś po dwóch latach pobytu u mnie ogłosił, że nie boi się obcych. Bawił się z gośćmi i podstawiał do głaskania. :1luvu:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt gru 30, 2011 18:27 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

zabers pisze:W ramach wzrastającej wyględności Zmrola, dziś miała miejsce akcja pod znaczącym kryptonimem "Puder". Wyczesanie Zmrola nie jest jakoś nadmiernie frustrujące, tyle że Zmrol się wierci, kręci, podgryza i przechadza, więc muszę się nawyginać, żeby wszędzie dotrzeć. Pudrowanie , jak się okazuje, to zupełnie inna bajka. Zmrol nawiewa. Nie ma znaczenia, że puder został obwąchany, dotknięty i nie ugryzł - nie, bo nie.
Efekt? Zmrol przykładnie na pudrowany. Ja takoż.
W sumie nie wiem, która z nas bardziej pasowałaby do filmu o czasach Ludwika XIV. Po spojrzeniu w lustro mam niejakie podejrzenia, że wygrałabym casting. :mrgreen:
I w tej chwili, zaraz w następnym poście wchodzi wielce upudrowana, kompromitująca sesja zdjęciowa wykonana zapewne przez TŻta. Już się ślinię dookoła. :flowerkitty:

pogwizd

Post » Pt gru 30, 2011 18:29 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

MariaD pisze:No to andegdotka.

Jeździłam z Kicorkiem na wystawy. Ona z Hestią, białą devonką, ja z Desną. Na wystawie Hestię trzeba przygotować: taki puder, siaki puder, dmuchanie w futerko by usunąć nadmiar pudru z kota, bo można zaliczyć od sędziego dyskwalifikację. No i Kicorek pudrował, nacierał, dmuchał. Ja trzymałam Hestię i zamykałam oczy (swoje).
Po 2 dniach wystawy wracamy samochodem, ja prowadzę, Kicorek pilotuje z mapą. No i skarży się, ze zmęczona, coś wzrok jej się psuje bo kiepsko widzi.
Spojrzałam na jej twarz i rzuciłam: "jak wytrzesz grubą warstwę pudru z okularów to odzyskasz wzrok".

8)

Obrazek
dobre! od razu mi lepiej :ryk:

zabers

Post » Pt gru 30, 2011 18:39 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

filo pisze:
zabers pisze:
Obrazek

Pięć miesięcy, trzy i pół kilo koto–obywatela. Słuszną linię ma nasza partia.
Upewniłaś się, czy to aby nie wrogi ideologicznie tygrys?

pogwizd

Post » Pt gru 30, 2011 18:49 Re: zabersowe pokemony cz.5 - czekamy na co się da (sezonowo)

Zmrol napuszony, obrażony i schowany
Obrazek

Zmrol tylko obrażony
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Zmrol - skarżypyta. :evil:
Najpierw poszedł się wyżalić Glucowi...
Obrazek

a potem TŻ-owi
Obrazek

zabers

[poprzednia][następna]