Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV gaudeamus igitur

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 29, 2011 17:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

pozytywka pisze:no jakoś w zeszły albo pozazeszły weekend żesmy się wymieniły zaproszeniami 8)

Ze mną jest co raz gorzej, naprawdę. Cud, że jeszcze pamiętam jak się moje koty nazywają :oops: :oops: :oops: :oops:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw wrz 29, 2011 17:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

rapsodia82 pisze: A ja jakoś nie potrafię znajdować ludzi z miau na fejsie :(

ja w ogóle nie wchodze na fejs-zboka
ale czasem dostaje powiadomienie, ze ktoś tam, cos tam
wtedy idę i widzę jaki kolor strzeliła sobie ostatnio AYO na głowie, jaki wieniec babajaga nosi do pracy, albo z kim shira spędza rocznicę ślubu :mrgreen:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw wrz 29, 2011 17:53 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

babajaga pisze: Ze mną jest co raz gorzej, naprawdę. Cud, że jeszcze pamiętam jak się moje koty nazywają :oops: :oops: :oops: :oops:

się nie przejmuj
jakbyś zapomniała, to ja ci przypomnę
Lepiej pamiętam imiona cudzych dzieci i kotów, niż moich własnych :roll:

pozytywka

Post » Czw wrz 29, 2011 18:06 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

pozytywka pisze:ja w ogóle nie wchodze na fejs-zboka
a ja ostatnio ciągle tam siedzę, coraz bardziej się przyzwyczajam i zaczynam bardzo lubić to cudactwo, jest tak niesamowicie skonstruowane, kosmos.

pozytywka pisze:Lepiej pamiętam imiona cudzych dzieci i kotów, niż moich własnych :roll:
a ja w ogóle nie mam pamięci do imion, nazwisk i dat, ni cholery. Za to moj TZ wszystkie daty pamięta, aż mnie to wk... po co to pamiętać w którym co było roku, ważne że było i tyle. A ponoć to kobiety przywiązują do tego wagę :mrgreen:

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Czw wrz 29, 2011 18:09 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

nie wiem czemu zapamiętuję imiona cudzych dzieci, widzianych tylko raz i to w niemowlęctwie, skoro nie pamiętam nazw przedmiotów użytku codziennego, albo faktów z własnego życia
przypuszczam, ze to może mieć coś wspólnego z tym Niemcem jakmutambyło, który mieszka u mnie w szufladzie :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw wrz 29, 2011 18:11 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

pozytywka pisze:nie pamiętam nazw przedmiotów użytku codziennego, albo faktów z własnego życia
może masz straszne życie o czym nie wiesz, bo jest tak przerażajace że wypierasz zdarzenia z pamięci? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

najmysia

Post » Czw wrz 29, 2011 18:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

:smiech3:
o to, to, to :!:
To najlepsza diagnoza jaką kiedykolwiek usłyszałam :mrgreen:

pozytywka

Post » Czw wrz 29, 2011 18:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

ha
ja kiedyś powiedziałam do mojej cioci, że zaczynam zapominac
a ciocia (moja kochana ciocia) na to
bo ty Basiu masz za dużo na głowie

i od razu lepiej :))
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw wrz 29, 2011 18:15 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

:mrgreen:
ciocie są the best
a nawet the bestest :!:

pozytywka

Post » Czw wrz 29, 2011 18:18 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

BarbAnn pisze:bo ty Basiu masz za dużo na głowie
czego, włosów, czy czegoś nieokreślonego? :mrgreen:

najmysia

Post » Czw wrz 29, 2011 20:04 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

ja pamiętam twarze, imiona, nazwiska oraz daty.
Oczywiście dużo ważniejszych rzeczy przydatnych np. w pracy nie pamiętam w ogóle :twisted: pamięć mam iście wybiórczą
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw wrz 29, 2011 22:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Ja nigdy nie wiem gdzie co kładę. Mam w ręku, a potem natychmiast już nie mam i szukam... :twisted:

najmysia

Post » Czw wrz 29, 2011 22:31 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

dla odmiany nie pamiętam imion/nazwisk.... po ponad 1.5roku w tej pracy nadal czasem muszę się zastanawiać się, jak ktoś ma na imię..... :oops: :roll:
Na studiach jak były twierdzenia, to wszystko było ok, jeśli nazwa nie pochodziła od nazwiska....
Kombinuję ze skojarzeniami, itd, pomaga, ale ogólnie zavawnie bywa... ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt wrz 30, 2011 7:37 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Nie mam pozytywki na FB :evil:
Jazda, kto jest na FB przyznawać mi się tutaj bez bicia, no. Bliższe dane na pw.
Doczytałam tak trochę z trudem ale bardzo spodobała mi się teoria nicka charm :D

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt wrz 30, 2011 7:59 Re: Stara Szafa i Mała Sowa; Loki i Caillou IV czemu jesień?

Na dzień dobry przeczytałam sobie ranking dot. zanieczyszczenia w miastach polskich :(
Odechciało mi się wszystkiego :-/

"Najbardziej narażeni na choroby układu oddechowego oraz wszelkie inne konsekwencje wdychania trujących oparów są mieszkańcy Krakowa!
Jak wynika z przeprowadzonych badań wartość wskaźnika P10 wynosi tam 64 mg rocznie! "
Podstawowym kryterium była średnia roczna ilość szkodliwych cząsteczek P10 (o wielkości 10 mikromilimetrów lub mniej) zawartych w powietrzu, liczona w mikrogramach na metr sześcienny.

Dla porównania:
Gdańsk ma 18 mg wskaźnika P10
Łódź 30 mg
Wrocław, Jelenia Góra ok 35 mg
Katowice 42 mg
Zabrze 45 mg

A u nas 64!!!! :cry:
To nie dziwota, że mam niemoc istnienia na okrągło
duszę się i dusi się moja dusza
(Maleńczuk tez o tym spiewał)

pozytywka