BABINIEC: Lola & Pixi & Mila część II.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 09, 2012 18:21 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Ja też dobrze pamiętam ten dzień i nie mogę uwierzyć, że to już rok... jedynie to jak Mila przez ten czas się zmieniła uświadamia mi fakt, że całe to zdarzenie nie miało miejsca wczoraj, ani nawet tydzień temu ;) .
Z kociaka stała się dorosłą kotką, niezwykle wesołą, energiczną, uwielbiającą mizianie, drapanie, przytulanie.
Obie miałyśmy farta :1luvu: :mrgreen: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Śro maja 09, 2012 18:21 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

kwinta pisze:Pamiętam ten dzień, dobrze pamiętam .... :1luvu: :kotek:

Jest prześliczna i miała olbrzymiego farta, że poszłaś do tego śmietnika i znalazłaś to cudo :D :1luvu:

Mila ma teraz jak w przysłowiowym niebie i jak na szczęśliwego kota przystało rozrabia jak pijany zajączek i niech ten stan trwa wiecznie :D :1luvu: :kotek:

Karola, ucałuj malutką moooocno :D :kotek:

No jak można było wywalić ją na śmietnik :?
Jakim trzeba być człowiekiem,żeby tak okrutnie potraktować żywą istotę :roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro maja 09, 2012 20:11 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II

kotx2 pisze:
karola7 pisze:Dokładnie rok temu do domu przytachałam to małe znalezisko :lol: :

ObrazekUploaded at ImageFra.me

Mila, ale także Milena, Milanda, Milusia, Milunia, Mileczka, Kawał Cholery, Diable i Złodziej.
Słodka kicia z głową pełną dziwnych pomysłów, wulkan energii, miziak i przytulas pospolity. Z zawodu - specjalista ds. włamań do szafek i skrytożerca chrupkowy.
Fajnie, że jest :1luvu: .

:D Alez malutka była :1luvu:

Ale ona śliczna, a jaka niewinna minka. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw maja 10, 2012 12:46 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Mila szybko rośnie, ale cały czas jest tak samo słodziutka :)

Obrazek

Obrazek

trochę kolorki zmieniła? a może to tylko inne światło :)

pozdrowienia dla babińca :1luvu:

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Czw maja 10, 2012 22:40 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Taa słodkie i niewinne minki to Mila nadal potrafi robić i doskonale wie kiedy należy je używać :twisted: .
Ma nadmiar energii, 40 minut szalała z cat dancer'em - wyskoki, galop w poziomie i pionie, padła jak szmatka, wystarczyło 10 minut i kot chce jeszczeeeee, kotu się nudziiii, chodziła i zrzędziła, otwierała szafki, wysuwała szuflady, wygrzebywała rzeczy, na szczęście z pomocą przyszła Pixi która ustawiła jęczącą do porządku :lol: .
One się w ogóle ostatnio nieźle tłuką, aż czasami się zastanawiam czy to tak na serio czy jeszcze zabawa, no ale potem leżą obok siebie, myją sobie wzajemnie głowy, więc ok :D .

karola7

Post » Czw maja 10, 2012 22:43 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

To już rok!? 8O
Wielu wspaniałych wspólnych lat całemu Babińcowi życzę! :mrgreen: :balony: :balony: :balony: :torte:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw maja 10, 2012 22:44 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

karola7 pisze:Taa słodkie i niewinne minki to Mila nadal potrafi robić i doskonale wie kiedy należy je używać :twisted: .
Ma nadmiar energii, 40 minut szalała z cat dancer'em - wyskoki, galop w poziomie i pionie, padła jak szmatka, wystarczyło 10 minut i kot chce jeszczeeeee, kotu się nudziiii, chodziła i zrzędziła, otwierała szafki, wysuwała szuflady, wygrzebywała rzeczy, na szczęście z pomocą przyszła Pixi która ustawiła jęczącą do porządku :lol: .
One się w ogóle ostatnio nieźle tłuką, aż czasami się zastanawiam czy to tak na serio czy jeszcze zabawa, no ale potem leżą obok siebie, myją sobie wzajemnie głowy, więc ok :D .

A co to catdancer?
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Czw maja 10, 2012 23:02 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Dziękujemy, dziękujemy :lol: . Tak już rok... czas to jednak zapier***... :wink:

Cat Dancer to to : http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... ota/103998 :) . Ta zabawka naprawdę się kotom nie nudzi, wymaga zaangażowania człowieka, ale skutecznie męczy wąsacze z nadmiarem energii ;) .
Mila dzięki regularnym treningom jest chodzącym mięśniakiem, zero sadełka, ale ona ogólnie jest nad-aktywna ;) .

karola7

Post » Nie maja 13, 2012 20:29 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Pamiętamy to śmietnikowe znalezisko 8) No i jak to szybko czas mija....rok. Moja Kośka już 8 a Malutka prawie 3. U weta jest przelicznik i 8 letni kot na ludzkie ma lat 50 :roll: Muszę przyznać, że jak na taki wiek, to się trzyma doskonale :ok:
Niedługo Karola i Wy będziecie obchodzić takie urodziny , zobaczysz, jak szybko minie. A tymczasem dużo zdrówka dla wszystkich :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro maja 16, 2012 23:01 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Oj Jasdor ja wcale nie chcę, żeby ten czas aż tak szybko leciał :twisted:. Pomyśleć, że za 1,5 m-ca kolejna cyferka mi wskoczy na licznik, zgroza :evil: :wink: .

W niedziele kot umarł mi na rękach, to było strasznie i okropnie to przeżyłam - pisałam już, że jestem miękka buła :oops: . Kot potrącony przez auto, myślałam, że coś jeszcze da się zrobić, leżał na środku drogi... jego spojrzenia długo jeszcze nie zapomnę :cry: . Nie należę do osób które często płaczą, ale ta sytuacja totalnie mnie rozwaliła. :(
Nie zdążyłam go nawet zawieźć do weta, chciałam go delikatnie przełożyć do plastikowej skrzynki którą trzymam w bagażniku, ale chwile potem on wziął głębszy oddech i umarł :( . Język wystawał mu z buzi, gdyby wcześniej ktoś mu pomógł, tamtędy jeździ wiele aut...
Strasznie to smutne, to był śliczny burasek, widać, że zadbany więc pewnie wychodzący. Echhh.

Żeby nie było tak smutno kilka zdjęć dwóch moich bab, trzecia odmówiła pozowania, posyłała mi takie spojrzenia jak w nią mierzyłam obiektywem, że jasno zrozumiałam ich przekaz " noł foto " ;) .

Higiena przede wszystkim :

Potem pedicure :

Jak się siebie już umyje można się zabrać za mycie innych :wink: . Jako, że Pixi ma przewagę około 1 kg nad Milą to niestety Mila nie ma szans - musi się poddać :lol: :

Po ciężkiej robocie można popatrolować :

Kto ma dłuższy język ;) ?

karola7

Post » Śro maja 16, 2012 23:36 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

:lol: Nie no!! Ta ablucja Mili mnie powaliła. :ryk: :ryk:
Masa to jednak połowa sukcesu. Druga połowa to spryt.
Pixi ma jedno i drugie. :lol:
Obrazek

selene00

Post » Śro maja 16, 2012 23:43 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

No Pixi na Mili po prostu siada :lol: . I dozuje tylko siłę docisku, jak się delikwentka zaczyna wyrywać to ją dociska do podłogi :lol: .

karola7

Post » Śro maja 16, 2012 23:45 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

:ryk: Ona wręcz dosiada! :ryk: :ryk:
Obrazek

selene00

Post » Czw maja 17, 2012 10:53 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Śliczne ujęcia tych koteczek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw maja 17, 2012 15:03 Re: BABINIEC : Lola & Pixi & Mila część II - Rok z Milą :)

Boskie :mrgreen: :1luvu:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

[poprzednia][następna]