Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. NumerJeden [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 30, 2012 8:19 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Nosku, co je

Jana pisze:Noskowi się poprawia, nie jest już taki żółty, nie ma temperatury, ma apetyt, chociaż zjada mikroskopijne ilości (no, ale chęć się liczy :wink: ).

Wyniki badania krwi i moczu straszliwie rozjechane, mega stan zapalny, bilirubina niebotyczna, w moczu pełno syfu :( Jeszcze nie widziałam takich wyników... No, ale jest do przodu. Dziś była kroplówa dożylna, jutro znowu. Oby Nosek zdrowiał!

:ok:

mocne kciuki.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon kwi 30, 2012 8:31 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Nosku, co je

aga9955 pisze:
Jana pisze:Noskowi się poprawia, nie jest już taki żółty, nie ma temperatury, ma apetyt, chociaż zjada mikroskopijne ilości (no, ale chęć się liczy :wink: ).

Wyniki badania krwi i moczu straszliwie rozjechane, mega stan zapalny, bilirubina niebotyczna, w moczu pełno syfu :( Jeszcze nie widziałam takich wyników... No, ale jest do przodu. Dziś była kroplówa dożylna, jutro znowu. Oby Nosek zdrowiał!

:ok:

mocne kciuki.

I ode mnie też :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon kwi 30, 2012 17:04 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Nosku, co je

Nosek miał zrobione USG jamy brzusznej, Jana pewnie poda szczegóły. Ale konkluzja jest taka, że prawdopodobieństwo, że to jest fip - wg pani doktor - maleje. :ok:
Tyle że trzeba będzie jeszcze jakiś czas jeździć na kroplówki i podawanie leków. Za jakiś czas dostaniemy chyba kroplówki do domu.

Gorzej natomiast z kotkiem "naszej" karmicielki. Złapaliśmy dziś dymnego kocurka - w kiepskiej był formie, pośmiargiwał. Pojechał na leczenie na talon - ale mają nie podejmować żadnych drastycznych decyzji bez porozumienia z Janą. Oby się okazało, że nic groźnego mu nie jest. :(
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon kwi 30, 2012 17:23 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Nosku, co je

Doczytuję. Jestem z Wami. Zaciskam :ok: za Noska i za złapanego dymnego.
Idę na całość: trzymam megakciuka i już!

Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon kwi 30, 2012 21:00 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Nosku, co je

VVu pisze:Nosek miał zrobione USG jamy brzusznej, Jana pewnie poda szczegóły. Ale konkluzja jest taka, że prawdopodobieństwo, że to jest fip - wg pani doktor - maleje. :ok:
Tyle że trzeba będzie jeszcze jakiś czas jeździć na kroplówki i podawanie leków. Za jakiś czas dostaniemy chyba kroplówki do domu.

Nosek w coraz lepszej formie, upierdliwy się zrobił niemożliwie :lol: I ma apetyt, wsuwa co chwila chrupki, chętnie też je jakieś 'lepsze' jedzenie.

VVu pisze: Gorzej natomiast z kotkiem "naszej" karmicielki. Złapaliśmy dziś dymnego kocurka - w kiepskiej był formie, pośmiargiwał. Pojechał na leczenie na talon - ale mają nie podejmować żadnych drastycznych decyzji bez porozumienia z Janą. Oby się okazało, że nic groźnego mu nie jest. :(

Miauczek, bo tak ma kocur na imię, niestety ma zaawansowaną mocznicę. Normy mocznika i kreatyniny kosmiczne, aż dziwne, że jeszcze żyje. Uzgodniłam eutanazję.

:cry: :cry: :cry:

To był mój ulubieniec wśród kocurów, najpiękniejszy na dzielni...

Obrazek
Zdjęcie sprzed 4 lat. Kiedy szukałam zdjęcia Miauczka, obejrzałam zdjęcia z karmienia kotów Krysi i ze smutkiem stwierdziłam, że już wielu z nich nie ma...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon kwi 30, 2012 21:45 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

Zrobiłaś to co dla niego najlepsze.Choć wiem,jak ciężko podjąć taka decyzję.
Miauczku [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon kwi 30, 2012 21:51 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

Niepokoiło mnie to pośmiardywanie, ale nie skojarzyłem, co to może oznaczać... :(

Miauczek... [']

To paskudna sytuacja, bardzo dołująca zawsze - złapać wolno żyjącego kota, którego potem usypiają.
Później człowiek ma poczucie, że kota niepotrzebnie męczył, że kot jeszcze musiał cierpieć i się stresować przy łapaniu. :cry:

Przy podbieraku jest jeszcze gorzej, bo się kota dotyka - później taka bliskość tym bardziej boli...

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon kwi 30, 2012 21:52 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

Żegnaj kotku [']
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon kwi 30, 2012 22:45 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Nosku, co je

O nieee :( :( :(

Czasem ciężko wyczuć co lepsze. Myślę, że co innego spokojne zasypianie w domu, a co innego śmierć głodowa i z wycieńczenia, pod krzakiem. Choć nazywana naturalną. I jako naturalna powinna być do przyjęcia. Ale nikt nie ma monopolu na taką wiedzę. I tu nie wiedza ma sens, co empatia. Jakoś tak. No nie wiem jak to ująć :oops:
Trzymajcie się. :(

Kocie [']

Jana pisze:Zdjęcie sprzed 4 lat. Kiedy szukałam zdjęcia Miauczka, obejrzałam zdjęcia z karmienia kotów Krysi i ze smutkiem stwierdziłam, że już wielu z nich nie ma...

Też tak mam. Smutne...
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Wto maja 01, 2012 10:14 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

VVu z Noskiem znowu w lecznicy. Mam nadzieję, że wetka stwierdzi znaczącą poprawę.

Fajny długi weekend mamy :|

Jana

Post » Wto maja 01, 2012 10:30 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

Cudny kiciuś, podobny trochę do Alika :cry:
Brykaj szczęśliwy za TM [*]

Obrazek

A za Noska mocne :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto maja 01, 2012 15:10 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

Nosek dostał baterię leków na wynos, od jutra robimy kroplówki i zastrzyki w domu :strach: Za tydzień kontrola - badania krwi itp.

Jana

Post » Wto maja 01, 2012 16:10 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

No to do przodu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto maja 01, 2012 18:14 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

Mimo upału kciuków nie puszczamy! :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto maja 01, 2012 21:03 Re: Szczęśliwa 9 i 6 tymczasów. Kulka szuka DS. Miauczku...

caly czas za Noska kciuki obecne. :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

[poprzednia][następna]