Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 29, 2009 19:12 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:Aluś a gdzie jakieś dania bez mięsa :roll:

Przecież są 8O . W czekoladowym puchu np. mięsa nie było :mrgreen: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw paź 29, 2009 19:16 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agaciu a gdzie wyobraźnia
zamiast boczku dodaj wędzonej słodkiej papryki (można kupić w dużych carrefourach w dziale z orientalnymi przyprawami jak chcesz wrzucę fotę opakowania) i masz gotową zupkę :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw paź 29, 2009 19:42 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:

Agaciu a gdzie wyobraźnia
zamiast boczku dodaj wędzonej słodkiej papryki (można kupić w dużych carrefourach w dziale z orientalnymi przyprawami jak chcesz wrzucę fotę opakowania) i masz gotową zupkę :mrgreen:

Ale Ty jesteś mądra i ilu ja się przy Tobie rzeczy uczę, już nawet kardamon sobie kupiłam :oops: dla mnie ma super smak :mrgreen:
A, czy do Twojego wspaniałego ciasta zamiast roztapiać czekoladę, mogę ją zetrzeć na małych oczkach :?:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Czw paź 29, 2009 19:51 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:A, czy do Twojego wspaniałego ciasta zamiast roztapiać czekoladę, mogę ją zetrzeć na małych oczkach :?:

absolutnie nie :!: to musi się połączyć z żółtkami wiórki się nie połączą :roll:

chcesz fotę papryki to jest hiszpańska papryka której Oni używają do wszystkiego Paprika, Spanish Smoked Sweet, Pimenton de la Vera, się po angielsku zwie są 3 rodzaje słodka pół ostra i ostra i na e-bay też można kupić

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 19:53 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:
Agata&Alex pisze:A, czy do Twojego wspaniałego ciasta zamiast roztapiać czekoladę, mogę ją zetrzeć na małych oczkach :?:

absolutnie nie :!: to musi się połączyć z żółtkami wiórki się nie połączą :roll:

chcesz fotę papryki to jest hiszpańska papryka której Oni używają do wszystkiego Paprika, Spanish Smoked Sweet, Pimenton de la Vera, się po angielsku zwie są 3 rodzaje słodka pół ostra i ostra i na e-bay też można kupić

pewnie dawaj fotkę, u nas zupy gotuje Alex, ostatnio robił zupę krem cebulową, pyszności :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 20:00 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:pewnie dawaj fotkę, u nas zupy gotuje Alex, ostatnio robił zupę krem cebulową, pyszności :mrgreen:

to polecam kartoflankę moją bo smakuje jak płynne pyzy :mrgreen:
w sumie może wcale wędzonki nie trzeba :roll:
Obrazek
moja koleżanka wegetarianka zakochała się w tej przyprawie i śmieje się że nie jest w stanie teraz jeść bez niej :lol: warzywa z grillowej patelni posypane nią są rewelacyjne :D

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 20:07 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

to koniecznie muszę poszukać tej przyprawy :mrgreen:. Moja mamuśka uwielbia takie nowości :mrgreen:, chodzi po sklepach i wyszukuje a potem mi mówi, że kupiła to i to :roll:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 20:08 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

A kotów dale niet Obrazek
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw paź 29, 2009 20:09 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Agata&Alex pisze:to koniecznie muszę poszukać tej przyprawy :mrgreen:. Moja mamuśka uwielbia takie nowości :mrgreen:, chodzi po sklepach i wyszukuje a potem mi mówi, że kupiła to i to :roll:

to postaw nowe zadanie przed mamuśką :mrgreen:
jak nie dostanie zobacz jak będziesz u siostry :wink:

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 20:10 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

alus1 pisze:
Agata&Alex pisze:to koniecznie muszę poszukać tej przyprawy :mrgreen:. Moja mamuśka uwielbia takie nowości :mrgreen:, chodzi po sklepach i wyszukuje a potem mi mówi, że kupiła to i to :roll:

to postaw nowe zadanie przed mamuśką :mrgreen:
jak nie dostanie zobacz jak będziesz u siostry :wink:

super pomysł :!: w Prudniku nie ma dużych marketów jak wiesz :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 20:12 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

amyszka pisze:A kotów dale niet Obrazek

koty są nudne :mrgreen:

bez ekscesów, smutno, nudno i nic się nie dzieje :roll:
znaczy wróciłam dopiero przed godziną a tylko słyszę miaukolenie Myśki :roll:

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 20:13 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Oooo! Zdjęcie przyprawy wydrukowane i przy najbliższej okazji polecę do Carrefoura. Alus :1luvu: Kartoflankę też zrobię - trochę inną, z częścią ziemniaków w kawałkach i fasolą Jasiem do tego.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Czw paź 29, 2009 20:14 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

amyszka pisze:A kotów dale niet Obrazek

A to co :?: pies 8O
Obrazek
Obrazek

Agata&Alex

Post » Czw paź 29, 2009 20:20 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

ciszę się, że komuś się przydają moje wypociny :mrgreen:

ja właśnie zamawiam paprykę u koleżanki jadącej do Hiszpanii tam jest taniusieńka i jest wszędzie w Carrefour jest po 10 zł nie leży tam gdzie zwykła przyprawy i sprzedawcy oczywiście nie wiedzą co i jak w warszawskim jest w specjalnym dziale, takiej jakby wnęce dużej gdzie są przyprawy i różne takie bambusy orientalne ale warto naprawdę warto :D

Cyryl zawitał w nasze skromne progi wow już się chłopak siostrzyczki doczekać nie może :wink:

alus1

Post » Czw paź 29, 2009 20:24 Re: Mysia i Neron*kotowanie z Alą*czyli wątek kocio- kulinarny

Obrazek
o taki jestem duży a ta siostra to jakaś miniaturka z miniaturki 8O 8O 8O 8O
Obrazek

Agata&Alex

[poprzednia][następna]