Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 03, 2009 7:20 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

odwiedziła mnie kiedyś koleżanka z pracy, rozejrzała się i stwierdziła: "aleś zagraciła to mieszkanie" :oops: no i co? miałam wyrzucić stół jadalniany, na "strusich" nogach? maszynę Singera ze stolikiem? czy lampę stojącą z kloszem z ręcznie malowanych i zszywanych świńskich pęcherzy?
uwielbiam tzw. "przedmioty z duszą" :mrgreen:
ale do czyszczenia nie mam siły i cierpliwości. Szwagier u nas drzwi z farby obskubywał... 4 m-ce. Trzy pary wielkich, dwuskrzydłowych drzwi ręcznie skrobał :roll:

głaski dla kociastych :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 03, 2009 7:29 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Georg-inia, zazdroszczę Ci chałupy, w której takie cuda się zmieszczą. W mnie (blok) po prostu nie "wyglądałyby". Byłyby upchnięte, a nie należycie wyeksponowane, dlatego o meblach nawet nie myślę. Zadowalam się drobiazgami.

Przy okazji, podziw dla szwagra. Oszalałbym.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Czw wrz 03, 2009 7:42 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Witam, witam, Kochane!!!
Kasiu, waga cudna (uwielbiam nawet takie w "ciezkim" stanie). Ta u Zabers tez wypasna. A budzik- mniam, mniam :oops:
Tez wielbie starocie, bardzo, bardzo!!! Oczywiscie nie az tak jak koty :wink:

Do tej pory odliczalam dni ewentualnej inkubacji wirusa u Pingwinkow, chyba juz wreszcie bede mogla spokojnie zaczac odliczac dni pozostale do urlopu :D :D :D

Sciskam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw wrz 03, 2009 16:35 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Georg-inia - u mnie jest przeciwnie. Moje mieszkanie wymaga jeszcze sporego zagracania ;)
Kropka - waga jest śliczna. Kocham stare rzeczy. Zwłaszcza stylowe meble, srebrne zestawy sztuciec, kielich zrobione z grubego szkła - szkoda że to wszystko jest takie drogie.
Kasia mam małe pytanie - czy nie słyszałaś by komuś zaginą rudy kot. Do pana Jana przypałętał się takowy rudzielec. Kot całkowicie zadomowił się u niego. Śpią już razem. Zastanawiamy się czy przypadkiem komuś nie zwiał. Jak będę miała zdjęcia do wkleję.
Pozdrawiam.
ObrazekObrazekLuna 2008-13 i Bezebiusz (Bezik).

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Czw wrz 03, 2009 18:39 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

No tak, mieszkania w blokach chyba najbardziej ograniczają ze względu na wysokość, stare meble zwykle są poteżne po prostu.

Ja "zagracam" każde miejsce w którym mieszkam mnóstwem książek, z którymi nie umiem się rozstać, one mi zawsze najwięcej miejsca zajmują. Niestety ładnych bibelotów, które miałam już nie mam, Zula uwilbia wszystko zrzucać, nie przeżyły :twisted:

Kasiu, spokój z Pynią?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw wrz 03, 2009 18:51 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Martusiu-nic nie słyszałam o zaginionym rudzielcu,ale Myslę,że u pana Janka będzie miał jak w raju!-on kocha zwierzeta,pamietam psa Biwaka,którego Patrycja przytargała z biwaku-był piekny i kudłaty.To dobry człowiek,napewno kocur bedzie u niego szczęsliwy!
Dziewczyny,ja tez mieszkam w bloku,ale i tak w miare swoich możliwości umeblowałam pokój tak ,że jest "nie blokowy"-zawsze kochałam starocie,w muzeach czułam się cudownie,i choć na prawdziwe antyki mnie nie stać,to chociaz stwarzam klimat "starociopodobny" za pomoca takich własnie rupieci(tak niektórzy je niestety nazywają!)
Martusiu w Warszawie na Olimpii można kupić czasem skarby za naprawdę niewielkie pieniądze,tylko trzeba być tam w niedzielę rano,bo potem to juz handlarze wykupują co lepsze kąski i sprzedają na Kole za trzykrotną cenę! :evil:

Asieńko,więc pingwinki juz bezpieczne?-a kiedy masz urlop?-zresztą kiedy by nie był,to życzę Ci z całego serca cudownego,bezstresowego odpoczynku!!!

Inguś-zazdroszcze Ci takich antyków-ja z mebli mam tylko stary stolik z mosiężnym blatem,na którym jest wytłoczony napis po arabsku-ładny jest,ale wymaga czestego czyszczenia-jak to mosiądz.Dostałam go od Taty na urodziny,jak byłam nastolatką-był zasmarowany brudem i polakierowany lakierem bezbarwnym-wyczyściłam wszystko ręczniemwszystkie drobniuteńkie roweczki,wierz mi-praca straszna,ale cieszył mnie kazdy centymetr połyskującego spod brudu i lakieru blatu.
Jak go wyczyszcze,wkleję zdjęcie-teraz nie byłoby efektu,bo ze dwa miesiące go nie czyściłam,więc jest zaśniedziały z lekka.Jutro kupie preparat do czyszczenia KIWI i w sobote znów mu przywróce blask!

Niestety Milenko-znów w nocy nasikała i jak byłam w pracy tez! :(
Kalm Aid jeszcze nie dotarł.
Ja tez kocham książki,mam ich jeszcze sporo u Mamy na strychu.Mam taki fajny regał w pokoju-kupiłam w Praktikerze-był z sosny,wiec go pomalawałam tak jak biurko lakierobejca w kolorze moich mebli-ma nózki w kształcie toczonych kul i attyke-gzyms na górze-fajnie udaje staroć.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw wrz 03, 2009 19:05 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Witam wieczorową porą
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw wrz 03, 2009 19:20 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Cześć Sylwia! :D
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Czw wrz 03, 2009 19:28 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Hej!

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Czw wrz 03, 2009 19:29 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Witaj Joluś :D
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw wrz 03, 2009 19:41 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Matką karmiącą teraz jestem.Cztery gówniarze mi doszły,a psina kochana ich oporządza.

jolab

Post » Czw wrz 03, 2009 19:47 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Dzielna mateczka z Ciebie Jolu!
Przykro mi bardzo,że nie udało sie w głosowaniu,ale tak to jest,jak sie nie lansuje tylko działa :(
Tak bym chciała,żeby i Wam sie udało!!!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Czw wrz 03, 2009 19:53 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Miałam nadzieje, ze Pyni przeszło na dłużej :( Kasiu, a jak Ptys, dalej w kołnierzu?
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Czw wrz 03, 2009 19:54 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Znowu powiadomienia znikły?

jolab

Post » Czw wrz 03, 2009 20:08 Re: Kotomania-czyli ja i moje 4 ogony

Dopiero teraz wysłało.

jolab

[poprzednia][następna]