Moderator: Estraven
kasia essen pisze:o bakteriach nic nie wiem,ale moze pomoze odkazacz do kuwety?taki co sie sypie na zwirek,moze on by w jakims stopniu chronił?zawsze po skorzystaniu z kuwety posypac zwirek tym odkazaczem?
czarna.wdowa pisze:Myślę że Stich nie powienien nic podłapać
chyba żeby jakimś cudem mocz Arielki dostał się mu pod napletek w kuwetce ale wtedy nawet bez bakterii złapałby zapalenie
ale pomysł z odkażaczem dobry - zawsze to spokojniejsze sumienie
Beliowen pisze:Moniko
a jakie to bakterie?
Bo to że Gram-ujemne to tylko informacja o strukturze ściany komórkowej ale ważne jest jaka dokładnie bakteria
Większość zakażeń układu moczowego wywoływanych jest przez bakterie flory jelitowej, które w jelitach są pożyteczne, ale kiedy dostaną się do cewki moczowej - wręcz przeciwnie.
Tego typu infekcje układu moczowego praktycznie nie są zakaźne, bo bakterie zwykle pochodzą z własnych jelit chorego, a w okolice cewki dostają się przypadkowo.
Stich ma swoje bakterie jelitowea Arielka swoje
i myjąc podogonie po skorzystaniu z kuwety każde sobie może przenieść je z odbytu do ujścia cewki moczowej
co potencjalnie może stanowić źródło infekcji układu moczowego.
Monika L pisze:Beliowen pisze:Moniko
a jakie to bakterie?
Bo to że Gram-ujemne to tylko informacja o strukturze ściany komórkowej ale ważne jest jaka dokładnie bakteria
Większość zakażeń układu moczowego wywoływanych jest przez bakterie flory jelitowej, które w jelitach są pożyteczne, ale kiedy dostaną się do cewki moczowej - wręcz przeciwnie.
Tego typu infekcje układu moczowego praktycznie nie są zakaźne, bo bakterie zwykle pochodzą z własnych jelit chorego, a w okolice cewki dostają się przypadkowo.
Stich ma swoje bakterie jelitowea Arielka swoje
i myjąc podogonie po skorzystaniu z kuwety każde sobie może przenieść je z odbytu do ujścia cewki moczowej
co potencjalnie może stanowić źródło infekcji układu moczowego.
Och dziękuje trochę się uspokoiłam.
No właśnie też chciałam wiedzieć jakie to bakterie ale wetka powiedziała ,że labolatorium nie podaje jakie![]()
Na karcie z labu jest tylko antybiogram i opis bakterie gram ujemne ,wetka powiedziała że nie są to na pewno coli i tyle wiem
Czyli o zakażnie takie u każdego zwierzaka nie trudno
kasia essen pisze:czyli taki odkazacz ogolnie sie przyda przy kazdym zwierzaku,zapobiegawczo?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości