Trufel wyjątkowy:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 11, 2013 11:54 Re: Trufel wyjątkowy:)

teraz mam straszną traumę, nie wiem, czy nie założyć mu kagańca na spacer. :(
a najgorsze było to, że już w momencie, kiedy tylko zobaczyłam, że ten gówniarz macha smyczą, to już mi się słabo zrobiło. Sparrow się aż położył jak go zobaczył.. i już wiedziałam jak to będzie wyglądało. zaczęłam go obchodzić dookoła siebie, żeby się nie dotykały, ale dzieciak miał tak genialne ruchy, że tamten zwyczajnie naskoczył na nas...
najgorsze jest to, że tłumaczysz człowiekowi, żeby czegoś nie robił, a on w panice robi wszystko źle. puścił tego psa, mojego zaczął kopać, wsadzał ręce pomiędzy te psy.. aż musiałam się wydrzeć, żeby się opanował, co psów też nie uspokoiło..
To już nie chodzi o to, że on mi psa kopał, a raczej o sam fakt, że go kopał po żebrach. ja sama nie wiedziałam co robić, ale najrozsądniejszym wyjściem mi się wydawało poczekać, aż jeden z psów poluźni uścisk ..

a jeszcze gorszym faktem dla mnie jest to, że kazałam mu psa przy mnie obejrzeć i sprawdzić czy wszystko jest w porządku i czy nie trzeba do weterynarza jechać. a ten spojrzał na tego psa, odwrócił się i poszedł.
niech ja tylko spotkam rodziców tego gówniarza i usłyszę, że mój pies coś zrobił. :evil:

Trufcia znalazła sobie nowe miejsce, śpi na szafie, tam jej nikt nie przeszkadza. :) w takim razie nie będę z nią walczyć, tylko położę jej tam jakiś kocyk, niech przynajmniej ma mięciutko pod tyłeczkiem.
a tak w ogóle, to albo nasz współlokator się wyprowadzi, albo zmienimy mieszkanie z naszymi najlepszymi znajomymi, 90m2, wszyscy koto i pso-lubni. :) byłabym przeszczęśliwa w takim dużym mieszkaniu, byłaby przestrzeń dla wszystkich. :)
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Śro gru 11, 2013 13:24 Re: Trufel wyjątkowy:)

Wpadłam poznać Twoje zwierzaki :)

Trufelka cudna :1luvu:
Piesio też fajny :) :)

Miłego dnia :kotek:

kokoszanell

Od: Nie paź 07, 2012 20:45

Post » Śro gru 11, 2013 17:54 Re: Trufel wyjątkowy:)

Dziękujemy ślicznie i zapraszamy częściej :)
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Czw gru 12, 2013 0:37 Re: Trufel wyjątkowy:)

Jestem już po lekturze, więc dosiadam się z moim kocurami - łobuzami :)

Pewnie nie napiszę nic nowego, śliczna ta Twoja Truffcia, po prostu cudna i jaka fotogeniczna :) :1luvu:

Jeśli chodzi o Twoje ostatnie przykre przeżycia to wiem z autopsji co nie co. Ja bym kagańca nie zakładała.
Wyobraź sobie sytuację, że biegnie do Was pies bez smyczy a właściciela ani widu ani słychu. Pies musi mieć szansę się bronić.
A ponieważ Twój psiak był na smyczy, nawet jeśli dojdzie do pogryzień, to nie jest Twoja wina.
Miałam podobną sytuację jakieś 7 lat temu z naszym owczarkiem niemieckim Dragonem (psisko już w psim niebie od 2 lat).
Rzuciły się na mnie i na Drago (zawsze na smyczy) 2 puszczone luzem pieski, jeden średni, jeden mniejszy. Właścicielka gdzieś tam spacerowała.
Dragon był typem bardzo zrównoważonego psa, nie był agresywny w stosunku ani do ludzi ani do zwierząt. Jednego chwycił za kark i do ziemi, natomiast drugi mały pogryzł zarówno jego po nogach jak i mnie w rękę. I wyobraź sobie, że właścicielka jak przybiegła straszyła mnie policją, że takiego potwora trzymam bez kagańca a jej psiaczki są niegroźne, "malutkie" i nie muszą nawet na smyczy...
Byłam przerażona, cała się trzęsłam jak galareta z nerwów, a przecież to nie była ani moja ani psa wina. Gdyby Drago miał kaganiec wtedy to ... nawet nie chce myśleć.
Też miałam traumę, bałam się wychodzić z psem na spacery, nabawiłam się nie małej nerwicy.
A to, że ten gówniarz za przeproszeniem kopnął Twojego psa to w ogóle nie mam słów. To nie wina czworonogów, tylko ich właścicieli, a z takimi to ciężko jest nawet porozmawiać.
Głowa do góry :ok:, psiak jak to mówią "wyliże się" i będzie wszystko dobrze. Ważne, że szczepiony.
Pozdrawiam serdecznie :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Zapraszam na ubrankowo-butkowy bazarek <3 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=164058
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej" Albert Einstein

Rilla07

Od: Wto lip 30, 2013 17:49

Post » Czw gru 12, 2013 12:51 Re: Trufel wyjątkowy:)

Dzięki Rill, już mi lepiej. :) mój Sparrow przecież chodzi na polowania, tam też są psy, zawsze poszczekaja ale potem się ładnie dogadają i współpracują z sobą. Ostatnio też taki myśliwski piesek był tu wpuszczony i szedł za nami, ale on chciał się bawić i Sparrow z nim skakał. U rodziców też na dworcu jest z posokowcem bawarskim, były zgrzyty ale to głównie z zazdrości. A tutaj... szkoda słów. Najgorzej, że ja mam charakter taki, że się wszystkim przejmuje i teraz się boję z psem na dwór iść :(

A dziś u nas w Olsztynie jest na starówce jarmark świąteczny. TZ już mi obiecał, że pójdziemy, może zrobię jakieś zdjęcia rzeźb lodowych :)
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Czw gru 12, 2013 12:55 Re: Trufel wyjątkowy:)

O, rzeźby lodowe! U nas na rynku też jarmark, dają genialne sereczki z grilla :) Mniam!
Zapodaj jakąś fotą swojej śliczności :1luvu:

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Czw gru 12, 2013 12:58 Re: Trufel wyjątkowy:)

Aaa to proszę o chwilę, muszę dotrzeć do kompa tż, bo w tablecie to mi ciężko coś zrobić ;)
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Czw gru 12, 2013 12:59 Re: Trufel wyjątkowy:)

Dopsz! Bo tak paczam na jej śliczny pysio i się ślinię do monitora :1luvu:

Spilett

Post » Czw gru 12, 2013 13:01 Re: Trufel wyjątkowy:)

Ha, po to wstawiamy zdjęcia, żeby się ślinić :P
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Czw gru 12, 2013 13:01 Re: Trufel wyjątkowy:)

No to dawaj :D

Spilett

Post » Czw gru 12, 2013 13:30 Re: Trufel wyjątkowy:)

Obrazek

tak sobie zalega wieczorami mój malutki Truficzek, na czerwonym kocyku. :mrgreen:
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Czw gru 12, 2013 13:32 Re: Trufel wyjątkowy:)

Pysio. Skarpeteczka. OGON!
Kocham Ją :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Spilett

Post » Czw gru 12, 2013 13:41 Re: Trufel wyjątkowy:)

ja też ją kocham :D :1luvu:

więcej zdjęć nie będzie, Trufka ma focha. :evil:
a pies karnego jeżyka, bo po zamknięciu drzwi od drugiej strony nagle doznał przebudzenia i dobierał się do moich ciastek. :evil:
Obrazek

Obrazek

Trufelia

Post » Czw gru 12, 2013 13:43 Re: Trufel wyjątkowy:)

Ooooo, niedobry Sparrow :D

Spilett

Post » Czw gru 12, 2013 13:48 Re: Trufel wyjątkowy:)

Jaka piękność Trufelkowa :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]