Wąt 9. Łatek (*), Marceli, Tosia i PaniĘka Frida MCO. Cześć!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 20, 2015 19:10 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

MaryLux pisze:Biedny Łatuś :placz:

A jaki obrażony na mnie... :(

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Nie gru 20, 2015 19:14 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

maciejowa pisze:

Łaciś, uciekajkaj do mnie!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie gru 20, 2015 20:33 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

Łatek. Okropecznie jezdeś biedmny. Ja też nie lubię łykać tabletków. Na szczęście nie muszę, chociaż też mam uczulenie, ale ja mam djetę i się nie drapaczę. Ale jak miałam problema z siusianiem to dostawałam okropecznie niemniamuśne tabletku, brrr! Nie chciałam ich łykać.
Lizam cię po uszku i szypko szypko zdrowiej.
Książniczka Ofelja

Ja Ofelii ładowałam nospę do żelowej osłonki po tranie (rozcinałam kapsułkę, wyciskałam tran, wsadzałam nospę, zaklejałam na ile się dało i smarowałam masłem dla lepszego poślizgu). A mniej "smakowe" tabletki podawałam rozkruszone w tranie, paście serowej, paście odkłaczającej, masełku, pasztecie itp.
Jak nie było wyjścia, to oczywiście wsuwało się dopyszcznie :roll:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie gru 20, 2015 23:33 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

MB&Ofelia pisze:Łatek. Okropecznie jezdeś biedmny. Ja też nie lubię łykać tabletków. Na szczęście nie muszę, chociaż też mam uczulenie, ale ja mam djetę i się nie drapaczę. Ale jak miałam problema z siusianiem to dostawałam okropecznie niemniamuśne tabletku, brrr! Nie chciałam ich łykać.
Lizam cię po uszku i szypko szypko zdrowiej.
Książniczka Ofelja

Ja Ofelii ładowałam nospę do żelowej osłonki po tranie (rozcinałam kapsułkę, wyciskałam tran, wsadzałam nospę, zaklejałam na ile się dało i smarowałam masłem dla lepszego poślizgu). A mniej "smakowe" tabletki podawałam rozkruszone w tranie, paście serowej, paście odkłaczającej, masełku, pasztecie itp.
Jak nie było wyjścia, to oczywiście wsuwało się dopyszcznie :roll:

No ja mu daję do połknięcia jedne, a drugie rozpuszczam w wodzie i strzykawką podaję. Marcelina bierze czasem urosept, ale on go lubi. Tzn lubi polizać, bo zjeść o własnej woli to już niekoniecznie. Więc najpierw daję mu się pobawić, a potem siup i do buzi ;) Póki co tylko Tośka jest beztabletkowa. Ale gdyby kiedykolwiek przyszło mi ją nakarmić tabletem, to nie wiem jak mi się to uda. Po trzech latach ponytu u nas, dopiero pozwala sobie obciąć pazurki bez cyrków..

maciejowa

Post » Nie gru 20, 2015 23:35 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

MaryLux pisze:
maciejowa pisze:

Biegnę! Otwieraj drzwi, bo Duża leci za mną!
Ł.

maciejowa

Post » Pon gru 21, 2015 0:26 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

Ej,Łatuś,ja wiem,że żeśmy się kope lat nie widzieli (strzelam,ze 6),ale to nie znaczy,ze jakaś samowolka ma być z Twojej strony,że tak bez pozwoleństwa się drapiesz nie tak jak trza
We no Ty się kolo w łapki weź,ej dobra ? :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon gru 21, 2015 8:55 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

maciejowa pisze: Po trzech latach ponytu u nas, dopiero pozwala sobie obciąć pazurki bez cyrków..

Phi! Ofelia po 6 latach wspólnego życia nadal nie pozwala sobie obciąć pazurków :roll:
Ale w końcu ona jest księżniczką :wink:
Mała Czarna też nie da sobie obciąć, ale ona z kolei jest panikarą.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 21, 2015 9:37 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

Myszolandia pisze:Ej,Łatuś,ja wiem,że żeśmy się kope lat nie widzieli (strzelam,ze 6),ale to nie znaczy,ze jakaś samowolka ma być z Twojej strony,że tak bez pozwoleństwa się drapiesz nie tak jak trza
We no Ty się kolo w łapki weź,ej dobra ? :ok: :ok: :ok:

Staramy się, żeby się ni drapał. Kupię mu obrożę uspokajającą, ale ona nie jest tania, więc dopiero po wypłacie :D

maciejowa

Post » Pon gru 21, 2015 9:40 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

MB&Ofelia pisze:
maciejowa pisze: Po trzech latach ponytu u nas, dopiero pozwala sobie obciąć pazurki bez cyrków..

Phi! Ofelia po 6 latach wspólnego życia nadal nie pozwala sobie obciąć pazurków :roll:
Ale w końcu ona jest księżniczką :wink:
Mała Czarna też nie da sobie obciąć, ale ona z kolei jest panikarą.

Tośka darła ryja i drapała jak opętana przy każdej próbie obcięcia. Zaczęłam jej obcinać na śpiocha i na raty, i nie brałam jej w tym celu na kolana :D W końcu, malutkimi kroczkami, pozwala sobie obciąć, teraz już na kolankach ją trzymam, ale muszę do niej dużo gadać i całować, bo ona jest z tych, co to pieszczot nigdy dosyć.. :roll: Czasem zatrudniam dodatkową osobę do głaskania jej podczas obcinania.

maciejowa

Post » Pon gru 21, 2015 13:40 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

Na śpika próbowałam Ofelii ciachać, ale to czujna bestia. Budzi się jak tylko dotknę łapki. Skuteczniej jest wykorzystać jej łakomstwo - posadzić kota na kolanach i w przerwie między ciachami podawać przysmaczki lub chrupki. Ale tą operację najlepiej wykonywać w 2 osoby
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 21, 2015 16:47 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

MB&Ofelia pisze:Na śpika próbowałam Ofelii ciachać, ale to czujna bestia. Budzi się jak tylko dotknę łapki. Skuteczniej jest wykorzystać jej łakomstwo - posadzić kota na kolanach i w przerwie między ciachami podawać przysmaczki lub chrupki. Ale tą operację najlepiej wykonywać w 2 osoby

Większość "operacji na kocie" lepiej wykonywać w 2 osoby :piwa: Zbliża się wieczór. Mam stres, bo trzeba podać Łaciowi tablety..

maciejowa

Post » Pon gru 21, 2015 20:03 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

maciejowa pisze:
MaryLux pisze:
maciejowa pisze:

Ł.

Złapała Cię, biedaku?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon gru 21, 2015 20:38 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

a ja pamiętam codzienne smarowanie i wpychanie tabletek Fasolce.
Dziś mam Fasolkowy smutny dzień.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon gru 21, 2015 21:06 Re: Łatek, Marcelek i Tosia. Trójeczka zaprasza po raz 9!

MaryLux pisze:
maciejowa pisze:
MaryLux pisze:
maciejowa pisze:

Ł.

Złapała Cię, biedaku?

Złapała. Dała tablety. Smarowanie dopiero w środę.
:placz: :placz: :placz:

maciejowa

[poprzednia][następna]