Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 30, 2013 18:27 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Biedny Bezunio :( Bardzo smutne wieści :( Trzymaj się Ewuniu, przytulam mocno.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Wto lip 30, 2013 21:31 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:Biedny Bezunio :( Bardzo smutne wieści :( Trzymaj się Ewuniu, przytulam mocno.

Dzięki Kochana, czekam na wieści. Agn nie odbiera tel i nic nie pisze. Boję się najgorszego :(
Tu masz opis z wczorajszej wizyty u weta:
http://forum.kocie-hospicjum.pl/viewtop ... start=2085
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro lip 31, 2013 5:38 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Bardzo mi przykro :( Trzymam kciuki, cuda się zdarzają. Może Bezik powalczy :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Śro lip 31, 2013 21:40 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Już nie mógł widać, dłużej walczyć :(
Cudny, magiczny KOT odszedł dzisiaj :(

Obrazek

Obrazek

Bardzo mi źle :( Tak liczyłam na piątkowe spotkanie z nim.
W tej sytuacji musi na mnie trochę poczekać.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro lip 31, 2013 21:45 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Ewuś, tam jest wielu naszych ukochanych, dzięki którym poczeka radośnie i spokojnie. Poczekają na nas razem już zawsze bezpieczne i zdrowe.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw sie 01, 2013 21:02 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Dziś będzie o Bąbelku. Ten kot pochłania takie ilości jedzenia, że powinien ważyć z 10 kg. a cienki jest jak glizda :) Mam podobnie, więc to jestem w stanie zrozumieć. Pozostałych "dziwactw" Bąblowych nie ogarniam. Przyszedł do mnie miziasty przytulak, teraz mam gryzonia niepospolitego 8O Wystarczyło, że Moki przekonał Bąbla, że kot jest lepszą poduszką, fajniejszym kompanem a już młody wypiął się na mnie. W wyjątkowych okolicznościach mogę go łaskawie podrapać pod brodą i za uchem, bo za grzbiet już obrywam :) Za to śpi dokładnie na mnie co przy tych temperaturach :roll:
Przedwczoraj Bąbello nie został zaszczepiony, wetka podjęła decyzję o ponownym odrobaczeniu, po tym co zobaczyłam w kuwecie wczoraj rano - decyzję jedyną słuszną. Bąbel miał w sobie armię, co tłumaczy fakt, że po wszystkim co nie było gotowanym kurczakiem w sosiku własnym w kuwecie była rewolucja. Zosia miała rację, mówiąc, że on mógł być bardzo zarobaczony. Po dwóch dniach diety (suche) dziś podałam Bąbliemu to co kocha najbardziej - saszetki. Zjadł w ciągu dnia trzy różne, popił kocim mlekiem a w kuwecie poezja. Rozczulił mnie, że mruczał, kiedy wyczuł saszetkowy sosik :)
Od razu mówię, że odrobaczenie odbyło się na koszt meksykanki, która Bąblową książeczkę zdrowia zostawiła z pokaźną wkładką, choć próbowałam walczyć :). Dziękuję Zosiu, po zaszczepieniu Bąbelka postaram się wspiąć na wyżyny moich informatycznym umiejętności i wstawić paragony.
A to bohater dzisiejszej relacji:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw sie 01, 2013 21:18 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Przecież koty Basi mają swój Fundusz :kotek:
Dlaczego Zosia jest taka? Koniecznie musi sama :roll:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sie 01, 2013 21:23 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Akurat tu usprawiedliwię nieco Zosię - przegraną walkę stoczyłam z Reniferem :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw sie 01, 2013 21:25 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Ewuniu, przytulam Cię mocno :(
Dopiero przeczytałam :( :( :(
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob sie 03, 2013 21:02 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Moja córka oglądała film dokumentalny "Najmłodsi w ZOO". Mnóstwo maluchów, zdania typu "mama tego tygryska", "kangurzyca będzie miała dziecko", "małpka przytula się do brata".
Wieczorem dyskusja.
Młoda: Mamo jak Mokate będzie miał dzieci to one kim dla mnie będą?
Ja: On nie będzie miał dzieci.
Młoda: Dlaczego? Nie lubi?
Ktoś wyjaśniał czterolatkowi kwestie kastracji/sterylizacji? To poproszę o pomoc. :mrgreen: Bo póki co wykręciłam się tym, że jedni mają dzieci inni nie i Moki należy do tych drugich :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Sob sie 03, 2013 21:18 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Bąbel pełna kultura:
Obrazek
Moki............jak zawsze :mrgreen:
Obrazek
Piękny Bąbello - kot naszafkowy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sie 05, 2013 17:00 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Dzieci nie strudzone upałem, właśnie biegają we trójkę po mieszkaniu a ja jestem zmęczona od samego patrzenia. W pracy nie dane mi było się nudzić to teraz nadrabiam i ani myślę przerywać dzieciom zabawy, bo jeszcze któreś przypomni sobie, że głodne, spragnione albo co gorsza brudne :mrgreen:.
Moja szefowa wraca jutro z urlopu co oznacza, że koniec spokoju jest blisko, więc daję dziś sobie dzień na żądanie od domowej roboty :) Fakt, że za 9 dni urlop nastraja mnie baaardzo optymistycznie :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon sie 05, 2013 19:34 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Moje kotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Czw sie 08, 2013 12:04 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Cuda, cuda, cuda!!! :love:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw sie 08, 2013 21:41 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Bąbel zatarł Mokiemu oko podczas zabawy. Wczoraj było lekko zaczerwienione, dziś wieczorem, kiedy wróciłam z pracy zobaczyłam, że dodatkowo jest zaropiałe. Jutro znów pracuję popołudniu, więc rano wizyta u weta. :(
Wigoru chłopak nie stracił, upolował dziś ćmę i to zanim Bąbelek zdążył się zorientować. W dodatku warczał na młodego, kiedy ten próbował podejść, podobnie jak warczał, kiedy zwędził mi kawałek parówki z talerza i wyniósł zdobycz pod stół. Bąbel może mu wejść na głowę, może zabierać zabawki, skakać po nim, myć go i przytulać się w dowolnym momencie. Może prawie wszystko, Moki ustępuje, pozwala, toleruje, ale nie daje wygonić się ode mnie i od michy :)
Bąblasty tragicznie znosi upał, zostaje strzępek kota. Moki mimo, że sierść grubsza i masa większa, zupełnie na luzie. Na szczęście obaj dużo i chętnie piją, więc jestem spokojna.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]