DO ZAMKNIĘCIA: Co Dranie to Dranie. I jeszcze Totka z astmą.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 05, 2010 16:39 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

A u nas do południa było całkiem sympatycznie , później zrobiło się nieco mniej ale chyba i tak jest fajniej niż chociażby wczoraj 8) .
Witaj Wielbłądziu popołudniową porą :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon lip 05, 2010 17:42 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

W Warszawie jest koszmarnie :crying:
Nie wiem, co ze mnie za wielbłąd, skoro do tego stopnia nienawidzę pustynnych upałów - hmm, chyba jednak jestem swojskim środkowoeuropejskim wieprzkiem z rozdwojeniem jaźni 8)

Busiek napojony.
Całe towarzystwo, porozkładane dookoła, udaje kocie zwłoki :roll:

A mnie od jakiegoś czasu wstrętnie swędzi skóra na rękach i nogach. Drapię się, porobiły się jakieś krostki, wstyd chodzić z gołymi nogami - więc piekę się w spodniach. Podejrzewam, że to od naszej wspaniałej warszawskiej wody :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon lip 05, 2010 18:02 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

U nas zwłoki zalegają na zacienionym już w tym momencie balkonie :)
Może to jednak nie woda tylko komary albo inne gadziny zrobiły sobie ucztę na Twych członkach ? 8) :wink:

bubor

Post » Pon lip 05, 2010 18:17 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Nie, to nie są ugryzienia, tylko skóra mnie strasznie swędzi i miejscami powysypywały się roje drobnych krostek :roll:
A że robale też mnie lubią, to już inna bajka :twisted:

Jeden czarny zewłok właśnie się ruszył i poszedł chłeptać wodę.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pon lip 05, 2010 18:22 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Takich napewno u Ciebie niema :mrgreen: ............

Obrazek

Czarny czy też może nieco syjamowaty ? 8)

bubor

Post » Pon lip 05, 2010 18:39 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

bubor pisze:Takich napewno u Ciebie niema :mrgreen: ............

Obrazek

Nie wiem, kto zacz (kleszcze :roll: ?), ale obrzydliwe som :twisted:

bubor pisze:Czarny czy też może nieco syjamowaty ? 8)

Czarny. Tłusty. Podobny do ropuchy.

So-called syjam drzemie w kuchni pod sufitem :wink:

Wielbłądzio

Post » Pon lip 05, 2010 18:47 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Tak , to kleszcze - pasażerowie na gapę pochwyceni u jednego z wychodzących kociastych zaraz po powrocie do domu :roll: .
Na szczęście nie u nas :wink:

bubor

Post » Wto lip 06, 2010 10:56 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Zaraz wyzionę ducha... Nie ma czym oddychać :(
W dodatku całe ręce i nogi mam zsypane tymi ropiejącymi krostkami, drapię się jak stara zapchlona szympansica :twisted:

Na poprawę humoru dla wszystkich - kilka AUTENTYCZNYCH!!! imion naszych interesantów oraz członków ich rodzin:

Blandyna
Jorika
Siwonia
Kulpita
Abdynon
Awangard
Fulgencjusz
Anicet
Jarogniew
:mrgreen:

Kiedy natykam się na takie perełki, jestem wdzięczna moim rodzicom za nadanie mi normalnego imienia (które nawiasem mówiąc też niespecjalnie lubię).

Wielbłądzio

Post » Wto lip 06, 2010 13:29 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Podziwiam fantazję rodziców .... :D

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Wto lip 06, 2010 14:28 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

A ja się cieszę, że moi nie mieli podobnej. Nie chciałabym nazywać się na przykład Kulpita :strach:

Wielbłądzio

Post » Wto lip 06, 2010 16:37 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Pozdrawiam popołudniowo :1luvu:
Nie wiem, jakiego rodzaju masz klientów, ale:
- w starszym pokoleniu bywał zwyczaj, ze dziecko dostawało imię świetego, który patronowal dniu jego narodzin - i nie ma zmiłuj, Kulpita nie Kulpita
- w młodszym pokoleniu - rodzice z rodzin ubogich czy wręcz zaniedbanych dają często dzieciom wyrafinowane imiona - jedyna odrobina luksusu i wyprawka na życie, na jaką rodziców stać (to nie tylko w Polsce, w dość ciekawej książce "Freakonomia" jest analiza statystyczna zjawiska). Największy procent wyrafinowanych imion mają więc klienci opieki społecznej (i może rody królewskie :mrgreen: )
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lip 06, 2010 16:49 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Czy Królewna sika już regularnie?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto lip 06, 2010 16:53 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Sika - o ile napoi się ją na siłę :roll:
Dziś w nocy zrobiła co prawda kilka podejść do miski z wodą, ale tylko po to, żeby pojeździć sobie tą miską po podłodze :twisted:

Wielbłądzio

Post » Wto lip 06, 2010 17:00 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

taizu pisze:Nie wiem, jakiego rodzaju masz klientów...

Wydział Działalności Gospodarczej, czyli przedsiębiorcy - osoby fizyczne. Jak mniemam, raczej mało jest wśród nich przedstawicieli nizin społecznych... Takich szalonych imion też oczywiście nie jest jakoś wyjątkowo dużo - tyle, że każde z nich powala :mrgreen: , przynajmniej mnie.

Wielbłądzio

Post » Wto lip 06, 2010 17:14 Re: Co Dranie to Dranie. Królewna nadal strajkuje :(((

Wielbłądzio pisze:Sika - o ile napoi się ją na siłę :roll:
Dziś w nocy zrobiła co prawda kilka podejść do miski z wodą, ale tylko po to, żeby pojeździć sobie tą miską po podłodze :twisted:

Czyli z sikaniem już dobrze :ok: :ok: :ok: , tylko trzeba pannę zmusić do regularnego picia. Gdy dostawała płyny podskórnie kroplówką - to pić się pewnie nie chciało... :)
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

[poprzednia][następna]