H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw lip 22, 2010 18:33 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Wiem, Dziewczyny, że macie rację. Ja sobie tak tłumaczę, że Meo jest stary, bo takiego kota wzięłam. Dlatego trochę łatwiej mi to przychodzi. Najgorsze jest to, że oprócz tego z nim jest OK i mógłby może jeszcze długo żyć. Dziś Bubor podwiózł nas na SGGW do dr Żmudzkiej (upał straszny), która powiedziała, że wg niej Meo lepiej oddycha, ale jak sama przyznała, nie bardzo pamięta, jak było w czerwcu. Ja - wiecie, że reaguję histerycznie i niekoniecznie myślę przy tym, twierdziłam, że jest gorzej. Doktor powiedziała, że dawka 10 mg Encortolonu jest wysoka i musimy z niej schodzić, bo za długo bierze, przy czym najpierw badanie krwi Meonika - biochemia i morfologia. Jeżeli wyniki będą dobre, to schodzimy z dawki do jakiejś małej, jeżeli będą złe, a na to są duże szanse, to schodzimy szybciutko. No i wtedy zacznie się już równia pochyła. Będziemy chronić nerki, wątrobę, a co wtedy z krtanią??? Już, niestety, nic, bo kółko się zamyka, wybierzemy tylko powód.... Jutro rano Meonik odda krew i biegusiem muszę telefonicznie podać wyniki dr Żmudzkiej, żeby ustalić procedurę "leczenia", bo lekarka wraca dopiero we wrześniu.
Pozostałe koty OK.

Tak mi rozdzierająco smutno i źle.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw lip 22, 2010 19:07 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Smutne to wszystko...

Z moją Gandzią od wczoraj chyba trochę gorzej, ale moze przez upały?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw lip 22, 2010 21:34 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Kto sie tam ukrywa ? 8) .............

Obrazek

.....To tylko ja :mrgreen: ...................

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw lip 22, 2010 22:09 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Trzymajcie się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Lizio przeuroczy. Ale wzrok ma taki nieco jakby... Piotrusiopodobny :mrgreen: ...?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lip 24, 2010 12:57 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu , chłopaki ? :roll: .....................

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 25, 2010 2:16 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Obudziły mnie trudności z oddychaniem Meonika. Jest godz. 3, a ja nie wiem, co robić. Podałam 5 mg Encortolonu. Meo nie może leżeć na boczku (w jego ulubionej pozycji), tzn. tył leży, ale przód (klatka piersiowa, pysio) szeroko rozstawione łapki w pozycji "na brzuszku". Lekarz mówił mi, że taka pozycja (szeroko rozstawione łapki) to trudności z oddychaniem.Chyba nam się nie uda zejść z dawki 10 mg. A zaczęliśmy schodzić do 5 mg na dobę (od dwóch dni).
Ja nie wiem już, czy takie oddychanie jest wskazaniem do podania więcej sterydu? Słyszę jego utrudniony oddech z przedpokoju.
Przyszedł chłód, krople deszczu uderzają powoli o parapet. Kotom miało być lepiej. Dlaczego nie może być?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lip 25, 2010 2:25 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

trzymajcie sie Monia...
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie lip 25, 2010 2:28 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Czy uważasz, że powinnam podać te 5 mg? Dobrze zrobiłam? Bo ja już nie wiem, co mam robić...

Marcelibu

Post » Nie lip 25, 2010 2:37 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu pisze:Czy uważasz, że powinnam podać te 5 mg? Dobrze zrobiłam? Bo ja już nie wiem, co mam robić...

Monika a ile dostal dzis leku? Mniej niz normalnie w ciagu doby?
Obrazek

aga9955

Post » Nie lip 25, 2010 2:45 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

aga9955 pisze:
Marcelibu pisze:Czy uważasz, że powinnam podać te 5 mg? Dobrze zrobiłam? Bo ja już nie wiem, co mam robić...

No tak, mniej. Od dwóch dni zamiast 10 mg dostaje 5 mg (ostatnio wczoraj rano).

Marcelibu

Post » Nie lip 25, 2010 2:51 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu pisze:
aga9955 pisze:

No tak, mniej. Od dwóch dni zamiast 10 mg dostaje 5 mg (ostatnio wczoraj rano).

to ja bym podala lek. Skoro on sie meczy i zle czuje to Monia nie ma sensu zmniejszac dawki.
Ja wiem ze steryd wali w nerki i watrobe, ale on musi sie dobrze czuc. To najwazniejsze jest w jego stanie.
Obrazek

aga9955

Post » Nie lip 25, 2010 2:53 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Dzięki Aga, tak właśnie zrobiłam i tak myślałam.
Wyniki badań Meonika sprzed 2 dni są naprawdę piękne. Kreatynina, jak nigdy dotąd 1,8. Wątrobowe wszystkie w normie, morfologia - wszystko norma :) .

Marcelibu

Post » Nie lip 25, 2010 2:57 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu pisze:Dzięki Aga, tak właśnie zrobiłam i tak myślałam.
Wyniki badań Meonika sprzed 2 dni są naprawdę piękne. Kreatynina, jak nigdy dotąd 1,8. Wątrobowe wszystkie w normie, morfologia - wszystko norma :) .

no i to cieszy.

A dopoki on sie dobrze czuje to nic wiecej nie ma znaczenia. :ok: :ok:

Lepiej troszke oddycha?
Obrazek

aga9955

Post » Nie lip 25, 2010 3:00 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

aga9955 pisze:
Marcelibu pisze:Dzięki Aga, tak właśnie zrobiłam i tak myślałam.

no i to cieszy.

A dopoki on sie dobrze czuje to nic wiecej nie ma znaczenia. :ok: :ok:

Lepiej troszke oddycha?

Jeszcze nie :cry:. Leży na boczku, ale przód "na brzuszku", łapki szeroko.

Marcelibu

Post » Nie lip 25, 2010 3:02 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Poczekaj. Za chwilke powinno byc lepiej. Nie denerwuj sie Monia ,bo Meos czuje ,ze jestes niespokojna.

Steryd zadziala i odpoczniecie. Tylko spokojnie.

edit: ale oddychajac nie ziaje pyszczkiem? Tylko przybral pozycje ktora mu ulatwia oddychanie?
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]