PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 31, 2011 9:15 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Z poważniejszych spraw, to wielki ukłon skłaniamy w stronę kliniki "Vet Care" Dariusza Niedzielskiego za obniżenie kosztów operacji oraz możliwości leczenia kota "na krechę".

Nie mniej zapłacić ostatecznie będzie trzeba sporo, bo leczenie trwa, do tego specjalistyczna dieta... Jedna puszka dziennie recovery to kilkanaście złotych :roll:
I tak sobie myślę, ze zrobię bazarek lub licytacje na allegro w tym celu.
Na zachętę dodam, ze będzie tam:

1/ komplet żakardowych poszewek kocich:
Obrazek

2/ książka - notes, zawierająca 12 otwieranych kart (plus koperta) z kotami (zdjęcia są autorstwa Rachel Hale)
Obrazek

3/ kosz wilkinowy dla kota do zawieszenia na balkonie/ścianie
Obrazek

4/ talerz Lesley Fortherby
Obrazek Obrazek

5/ zegar-puszka z szylkretką
6/ i mój skarb - unikatowa figura duży kot Laurel Burch
Obrazek - staja na górze szafki (będzie lepsze foto).

JeŚli ktoś byłby zainteresowany zakupem bez licytowania to proszę o kontakt na PW.

Zapraszam na allegro: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=3069838
Ostatnio edytowano Śro sie 31, 2011 20:05 przez marcjannakape, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Śro sie 31, 2011 20:01 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

No i nie jest dobrze :(

Jutro Fała czeka badanie zwieraczy. Bo po operacji ma prawo mieć luźny stolec, ale nie robić kleksy. Bo to wskazuje na brak kontroli nad oddawaniem kupy. Tym bardziej, że w kuwecie jest samo siku, a kupa wszędzie indziej :(
Poza tym w jelitach znów są gazy.
I wg dzisiejszego badania wychodzi, że jelita baaardzo leniwie pracują.
Teraz czekamy na wyniki histo, ale jeśli to chłonniak, to nie będzie dalszego sensu w leczeniu :-(
Obrazek

marcjannakape

Post » Śro sie 31, 2011 20:03 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Ojej :-( Mam nadzieję, że jednak to nie będzie chłonniak i Fał dojdzie do siebie. Mocno trzymam kciuki.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro sie 31, 2011 20:20 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Kciuki dla kociastego :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob wrz 03, 2011 19:05 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Ogromne kciuki dla rudzielca od nas też :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob wrz 03, 2011 19:17 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Jest lepiej :)
Koniec z kroplówkami :) Został tylko antybiotyk.
Kleksów brak, za to w kuwecie modelowe kupsko :ok:
Na razie cały czas je recovery, a od poniedziałku zaczynamy z mokrymi karmami jelitowymi. Zobaczymy co mu będzie smakowało i na co jak będzie reagował. Potem powoli włączymy suche.
Obrazek

marcjannakape

Post » Sob wrz 03, 2011 19:19 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

marcjannakape pisze:Jest lepiej :)
Koniec z kroplówkami :) Został tylko antybiotyk.
Kleksów brak, za to w kuwecie modelowe kupsko :ok:
Na razie cały czas je recovery, a od poniedziałku zaczynamy z mokrymi karmami jelitowymi. Zobaczymy co mu będzie smakowało i na co jak będzie reagował. Potem powoli włączymy suche.

'

No to świetne wieści :ok: :ok: :ok:
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Sob wrz 03, 2011 19:22 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Oby teraz było już tylko lepiej :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Nie wrz 04, 2011 19:37 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Super że Fał lepiej się czuje :ok:

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon wrz 05, 2011 8:31 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Znów jest coś nie tak :(

Już drugą noc nasikał nie tam gdzie trzeba. Wcześniej sikał na stojąco w koszyku i wsio zleciało na fontannę z wodą. Dziś nasikał na moje kapcie i parkiet koło łóżka.
Poza tym wciska się w kąt w kuchni i tak mocno zwija w kłębek.
No i jeden odcinek jego szwów mi się nie podoba.
Zobaczymy co dziś powie wet.
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon wrz 05, 2011 19:23 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Fałowi zrobiło się zapalenie i ma pełno ropy pod skórą, tam gdzie mi się szwy nie podobały.
Dostał silniejszy antybiotyk, wcześniej wsio wycisnęłyśmy i wyczyściłyśmy z wetką, ale łatwo nie było :roll:
Teraz 3 x dziennie czyszczenie i dezynfekowanie.
Poza tym zmiana karmy mokrej na i/d hillsa, zgodnie z wcześniejszym planem.

No i wiem już czemu miałam siki na kapciach.
Otóż Fał wchodzi do kuwety przodem, cały się mieści i niby jest git. Ale sika pięknym strumieniem w poziomie :shock: (sik jest przedłużeniem kręgosłupa). I wsio ląduje na zewnątrz :evil:
Obrazek

marcjannakape

Post » Pon wrz 05, 2011 19:41 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

U nas także się to czasami Dorci przytrafi , wchodzi do kuwety przodem i niby przysiada tyle że wszystko ląduje na zewnątrz :roll: , kciuki dla rekonwalescenta :ok: :ok: :ok:

bubor

Post » Śro wrz 07, 2011 22:24 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Jak tam rude?

A z tym sikaniem to najlepsza byłaby pewnie kuweta zakryta. U mnie sikać tak potrafi minikota, malutkie toto i niewyrośnięte ale nasikać potrafi ponad podwyższone brzegi kuwety :evil:

AgaPap

Post » Czw wrz 08, 2011 8:51 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Ale jam mam wielkie kryte kuwety. Tylko, ze Fał dupkę zostawia akurat w otworze i wsio idzie na zewnątrz.

Co do stanu, to ropa już zeszła, dieta jest utrzymywana, a dziś będę dzowinic w sprawie wyników.
Obrazek

marcjannakape

Post » Czw wrz 08, 2011 13:46 Re: PK+NP[']+BŁ[']+JW+DP+PM['] - operacja jelit Fała

Zmian nowotworowych ani białaczkowych nie ma, ale przyszło też zastrzeżenie, ze przy taki stanie węzłów (są poprzerastane), trzeba trzymać rękę na pulsie.
Jutro będziemy mieć szczegóły odnośnie dalszego leczenia. Bo dalej nie wiemy czy winne są jelita czy węzły. Trzeba rudego obserwować póki co.
Obrazek

marcjannakape

[poprzednia][następna]