Rózia, Dyzia, Łatka, Bazyl, Jovi - kociowieszaczek zielony

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 25, 2008 12:01

ależ mi sie spodobał twój watek :D
Kociaste masz sliczne. A twoje :D TYMCZASY :D BOSKIE :D :D

TRZYMAM KCIUKI :ok: :ok: ZA DOBRY DOMEK DLA KOSMICZNYCH MALUCHÓW.

Mam 10 m. Nelunie , co ciumka do tej pory ( kołdrę) , bo starsze koty nie dały się jej steroryzować :twisted: . A jak była malelutka tj,. miała jakies 3 tyg. to ciumkała nasze policzki, usta, powieki... :twisted: Wdrapywała sie w nocy do łózka i dopadała sie do nas... :twisted: :D :D
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Pt lip 25, 2008 12:27

uff nasz Jovi na szczęście dopada brata. A czasem Bazyla :-)

nie no ja muszę jakiś protest wnieść - nic nie mogę pisać na klawiaturze przez te kociaste.

Dla Kosmo powoli klaruje się domek. Dziś dzieciaki jadą na weekend do moje koleżanki (my wyjeżdżamy) no i kuwetkę dla nich kupiłam pod kolor łazienki koleżanki bo ona od dawna chciała kota a Kosmo bardzo jej sie podoba, wiec ja się przez ten weekend dogadają to chyba będzie domek :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pt lip 25, 2008 13:42

No to za Kosmo i jego potencjalny domek :ok:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lip 25, 2008 19:47

Powiedz koleżance, że koty w dwupaku są lepsze :D

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Pt lip 25, 2008 20:35

ewung pisze:ciocia Łacia i wujek Bazyl - fajnie się z nimi powylegiwać... a jak do tego mamy dres Dużego to już w ogóle... heaven... I'm in heaven...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cudne, piękne, rozkoszne, rozczulające!!! :love:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Nie lip 27, 2008 7:07

Witam słonecznie :D
ewung jakie sliczne foty Kociastych :love:
Zakochac sie i jeszcze raz zakochać :1luvu:

Szkoda że nie w nasze góry zawitacie :(
Aż mi serce podskoczyło jak przeczytałam że jedziecie w góry :roll:
Może kiedyś co?
Całujemy gorąco

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Pon lip 28, 2008 11:51

wczoraj wróciliśmy i zamiast spodziewanej obrazy zostaliśmy czule przywitani przez nasze ukochane kociska. Wygłaskaliśmy je mocno i dokładnie :-)
Maluchy wróciły do nas już dziś rano. przywiozła je zachwycona koleżanka, która będzie domkiem Kosmo. Na razie Kosmitek zostaje jeszcze u nas bo koleżanka wyjeżdża ale po powrocie Kosmo idzie do niej. Już za nim tęsknię.

Wczoraj zadzwonił Pan w sprawie Joviego. Zupełnie wyrwana z kontekstu nie przygotowana nie przeprowadziłam z nim żadnej składnej rozmowy. Po pierwszym tel. stwierdziłam że pewnie się już nie odezwie a tu za jakiś czas druga rozmowa że chcieliby przyjść na rozmowę. No ok, umówiliśmy się. A teraz dzwonię do niego żeby z nim tak wstępnie pogadać, powiedzieć mu o oczekiwaniach bo nie wiem czy ta wizyta ma sens. Ale zgłasza sie poczta.
Denerwuje sie tą sytuacją bo pierwszy raz coś takiego mnie czeka.
Raz myślę że facet zrobił na mnie fatalne wrażenie przez tel a potem że wcale nie. Plus w rozmowie to było kiedy zapytał czy można je pojedynczo adoptować a ja mówię że tak ale Kosmo znalazł już dom. A on czy ten drugi - Jovi jest do adopcji - że znał imię, to mi jakoś na plus zadziałało.

Mam nadzieje że Karol zdąży wrócić na to spotkanie. Jeśli przyjdą.

ewung

Post » Pon lip 28, 2008 12:30

Myśle że będzie dobrze. Zresztą będziesz widziała osobiście pana, który przyjdzie.
Tylko uzyskaj zapewnienie, że go wykastruje w odpowiednim momencie. a nie wywali bo będzie znaczył teren :(

I jeżeli moge cos poradzić, to jeżeli coś wyjdzie nie tak, bo... itd, itp. to zapewnij go, że może przynieść kotka. Będziesz spokojniejsza...
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Pon lip 28, 2008 12:33

A nie próbowałaś aby koleżanka wzięła dwa? przekonaj ja, że będzie miała spokojniej, bo kotki soba się zajmą, jedzonko nie wyniesie wcale drożej, ... a po kastracji będą się dobrze chowały
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Pon lip 28, 2008 12:50

borosia pisze:A nie próbowałaś aby koleżanka wzięła dwa? przekonaj ja, że będzie miała spokojniej, bo kotki soba się zajmą, jedzonko nie wyniesie wcale drożej, ... a po kastracji będą się dobrze chowały

Ja tez uważam że dwa to lepiej i super.
Ale wiem że to nie możliwe - koleżanka na dwa sie nie zdecyduje ze względu na tryb życia - i uważam że jest to z jej strony rozsądna decyzja. Jednemu kotu jest w stanie zapewnić należytą opiekę na czas wyjazdów, jest go w stanie zabierać ze sobą do rodziców itp. Po prostu z rożnych względów myślę że w tym przypadku jeden to właściwy wybór.

borosia pisze:I jeżeli moge cos poradzić, to jeżeli coś wyjdzie nie tak, bo... itd, itp. to zapewnij go, że może przynieść kotka. Będziesz spokojniejsza...

Ja biorąc swoje kotki tez miałam takie zapewnienie i dawało mi to poczucie bezpieczeństwa choć nigdy mi przez myśl nie przyszło skorzystać :-)

ewung

Post » Pon lip 28, 2008 22:57

no i domek sie nie pojawił
widocznie tak miało być

ewung

Post » Wto lip 29, 2008 0:45

Widocznie Jovi szuka lepszych Dużych.
Za domek :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Wto lip 29, 2008 7:43

Też tak myslę.
trzymam kciuki za domek. :ok:
Obrazek Obrazek

borosia

Post » Wto lip 29, 2008 8:34

Ewuniu, przez zmaieszanie kastracyjno-Miciowe nie panowałam nad wątkami i koputerem, a dodatkowo nic mnie nie zawiadamiało. Zajrzałam i oniemiałam z zachwytu! Jakie koty 8O Jakie foty 8O
Te maluchy są boskie do kwadratu, a przemieszane z Waszymi to już po prostu zwariować można od takiego widoku!
Dobrze, że Kosmo ma wspaniały domek, a Jovi jest tak piękny, że kolejka będzie za chwilę!
Ciągle mam zaległe fotki dla Was do wysłania, ale umiem tylko na maila, na pw jakoś nie potrafię :evil:
Proszę o adres na pw!
I głaski najcieplejsze dla Wszystkich Cudnych Futer, uściski dla WAs!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto lip 29, 2008 21:03

i tak Czitko jestem pełna podziwu jednocześnie bieganie z Miciem do weta i podróże zagraniczne :-)

a kociaki faktycznie są fantastyczne i cieszę sie w sumie że koleżanka jeszcze wyjechała i cieszymy sie towarzystwem Kosmo.
Kociaki fajnie dogadują sie z naszym stadem, właściwie tylko Dyzia się z nimi nie integruje.

Maluchy świetnie biegają z napuszonymi ogonkami ostatnio - wyglądają przekomicznie. Albo polują na siebie albo śpią :-)

ewung

[poprzednia][następna]