Ptachu, los jest okrutny... To już rok :((, Mała Mi fiv +

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 23, 2008 11:08

iwcia pisze:Od piątku pada śnieg, za oknem tak fajnie, chciałaby się posiedzieć na posłanku na parapecie i pomedytować :P . Niestety nie mam na to szans przy tym przedszkolu jakie z porządnego wcześniej domu zrobiła Duża. Aby mieć chwile spokoju muszę się chować w transporterze i jeszcze drzwi za sobą przymykać :evil:

To świąteczniaki jak na nich Duża mówi
To Kruszynka, znaleziona 1 listopada
ObrazekObrazek
To Melman znaleziony 11-listopada
ObrazekObrazek

Duży powiedział, że na szczęście następne święta dopiero za miesiąc :roll: .

Ptachu ukryty w kontenerze.

Ptachu,

niebrzydkie te swiateczne dzieciaki.
Ale wspolczuje...

"Nasz" swiateczny z cmentarza ma dobry domek.
Niedlugo "udoskonali" go.

Ptachu, wyrwij sie na medytacje na parapet.
Wiesz, jak fajnie pogapic sie na to biale? Wiesz...

Mru wspolczujacy
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt lis 28, 2008 23:26

Cze Mru,

Dzieciarnia niedomaga częściowo to trochę spokoju mam, ale Duża sporo zmartwienia, bardzo chory jest Kurczak :(
Duża się bardzo martwi, mówi, że serce pękło jej w lipcu a teraz los chce ją dobić :( .

Jedyna dobra rzecz ostatnio to, to, że świąteczna Kruszynka znalazła super dom :D .
Obrazek

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Sob lis 29, 2008 9:21

Trzymam kciuki za zdrówko kociastych i za Twoje, bo ktoś musi mieć siłę do zarządzania ferajną.
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Sob lis 29, 2008 14:52

Ojej :(
Dużo zdrowia :!:

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Czw gru 04, 2008 22:43

Cześć chłopaki i dziewczyny,
Dostaliśmy super prezenty na święta, Duża mówi, że dostaliśmy to od nieznanej jej Pani, która chciała to sprzedać, ale jak się dowiedziała ile nas z Dużymi mieszka to nam podarowała. Duża mówi, że muszą nam wystarczyć te prezenty za gwiazdkowe, bo musi nam kupić karmę i na prezenty już nie będzie.

Dużej i dr Ewie udało się zawrócić Kuczaka z tęczy, przednimi łapkami był już po drugiej stronie, ale Duża go mocno za ogonek trzymała i nie puściła. Niestety Kurczak znów tam idzie :( , coś go tam bardzo zafascynowało i nie chce zostać z nami, ale Duża się nie poddaje pokazuje mu jak pięknie jest po tej stronie.
Reszta gnojków już zdrowa znowu zaczęły rozrabiać, nie ma spokoju, ja to chyba napiszę list do Mikołaja aby mi znalazł spokojny dom bez przedszkolaków :roll: .

Dom znalazła mała Marmurka, którą przygarnęła od nas na tymczas ciocia wlodaro, za co jej bardzo dziękuję :1luvu: , o jednego małego wścibskiego wszędzie włażącego gnojka było u nas mniej.
Obrazek

Ptachu nękany przez przedszkole
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Czw gru 04, 2008 23:11

Gratulacje dla Marmurka, KCIUKI za Kurczaka.

dorota_d

Post » Pt gru 05, 2008 11:34

Kurczak to efekt pseudohodowli, to "odpad", gdy na niego trafiłam był chory, oczy całe zaropiałe, chudziutki.
Pewnie w tej „chodoffli” :evil: wiedzieli, że jak koty tak wyglądają to kiepsko się leczą i nie przeżywają, szkoda kasy na nie. Wyrzucili go bez skrupułów malutkiego miał ok. 4 tygodni, nie martwiąc się co z nim będzie, pozbywając się kłopotu i myśląc o tym, że kotka szybciej dostanie rujki i będzie kolejny miot, kolejna kasa.
Kurczak bardzo szybko się wyleczył z kociego kataru i stanął na łapki, nic nie zapowiadało tego co jest. Miałam mu szukać domu, ale Kurczak mały spryciarz jak mi się wydawało wtedy, robił wszystko abyśmy go pokochali, szczególnie upodobał sobie Darka, teraz już wiem, że chciał zdążyć nas pokochać. Pojawiła się wirusówka przyniesiona z kotem ze schroniska, Kurczak zachorował pomimo szczepień, to ona obudziła uśpioną do tej pory znacznie groźniejszą chorobę :cry: , chorobę, którą przekazała mu jego mama .

Bardzo broniłam się przed pokochaniem go, ale koty które są od urodzenia chore, zachowują się specyficznie, one chyba wiedzą, co się z nimi dzieje i tak bardzo kochają ludzi, chcą zdążyć.
Taki był mój ukochany Georguś i taki jest Kurczak.
Nie wiem ile czasu uda nam się wyrwać kostusze, będziemy próbować, będziemy walczyć.

Duża od Ptacha

iwcia

Post » Pt gru 05, 2008 11:45

Życzymy Wam dużo tego ukradzionego czasu.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt gru 05, 2008 11:48

Trzymam za Was kciuki :ok:
Obrazek

montes

Post » Pt gru 05, 2008 12:06

Biedny Kurczaczek :( Współczuję. I życzę, by tego czasu było jak najwięcej.

dorota_d

Post » Pt gru 05, 2008 12:12

Kciuki za Kurczaka!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pt gru 05, 2008 17:13

Miałem taką kotkę i wiem, o czym mówisz. Odeszła za TM, ale w moim sercu i w mojej pamięci pozostanie na zawsze.

Kurczaczku, zostań jak najdłużej z Iwcią!
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie gru 07, 2008 20:03

I ja trzymam kciuki za Kurczaczka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon gru 08, 2008 19:34

I jak Kurczak ?
Obrazek

montes

Post » Pon gru 08, 2008 22:47

:?: :?: :?:

Dorota

[poprzednia][następna]