Budrys i Migdał & czasowo Radża, Szprotka i Bakalia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 11, 2005 12:38

CHOLERA :evil: Przepraszam, że tak klnę, ale NIE WIDZIAŁAM Migdała :evil: :crying: No chyba, że rzeczonym Migdałem był prześliczny kot o takiej "kitkowatej" buziuni i niesamowicie wyrazistych prążkach, którego razem z ciotką nefri chórem wzięłyśmy za Bengala :roll:

Poszłabym dzisiaj jeszcze raz, gdyby nie piętrząca się robota "na przedwczoraj" :evil:

W każdym razie SERDECZNIE GRATULUJĘ pięknemu Migdziowi, jego dzielnej Pani, a także równie pięknej Mięcie, która ma tak wspaniałego syna :D :ok: :balony: :king: :dance: :dance2:

Sigrid

Od: Śro lip 30, 2003 16:54

Post » Nie gru 11, 2005 17:55

Serdeczne gratulacje!!! :)
A za rok bedzie Migdał miał konkurentkę w konkursie, skoro wchodzi nowa kategoria Domowy Dobrze Wypasiony - to my z Czarną już zaczynamy ćwiczyć ;)
Bolek, Tygrys, Felicjan; Czarna i Ninek za TM [']

basic

Od: Śro cze 08, 2005 9:24

Post » Nie gru 11, 2005 18:00

A ja dzisiaj przez dwie godziny szukałam Migdała na wystawie i nie znalazłam... :crying:
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie gru 11, 2005 18:10

dopiero teraz sobie podoczytywałam - Mysza, gratulacje :D

i czekam na wieści i relację z dzisiejszego dnia :D
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

AGA-cka

Od: Pon kwi 19, 2004 20:15

Post » Nie gru 11, 2005 18:36

Oj, nie wróci dziś Mysza wcześniej! :D :ok:

PS Arcana, ja Ci dam fretkę! :smiech3:

Funia

Od: Wto cze 10, 2003 20:48

Post » Nie gru 11, 2005 20:04

No co, jak chcialas wygrywac z Migdalem, to bylo sie mnie sluchac przy wyborze kota. :mrgreen:
Teraz to mozesz probowac na wystawach dobrze wypasionych fretek domowych. :smiech3:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 2 >>

Post » Nie gru 11, 2005 20:33

No ja kciuki cały weekend trzymałam
choć i tak wiedziałam, że Migdalisko wygra :)

Trzeba było powiedzieć, że zmieścił się pod wanną
I że pod szparą w drzwiach się przeciska :twisted:

Migdał the winner!!!!!!!!!!!!!!!!!

Następnym razem wystąpią w parze z Lonią, co ty Mysza na to?:)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Nie gru 11, 2005 22:24

Gratulacje dla Migdała! :balony:

Z takim kotem to nie wstyd przegrać.....
Lucynka+ Lisek, Prozac, Rysiek, Kitka, Misia oraz za TM: Kota, Ptyś, Czika, Fredzio, Piracik, Imbir,Pysia, i Borysek/jedyny mój piesek/

Lucynka

Od: Czw sie 05, 2004 21:21

Post » Nie gru 11, 2005 22:43

http://upload.miau.pl/1/39536.jpg
http://upload.miau.pl/1/39534.jpg
http://upload.miau.pl/1/39535.jpg
;)
Oj miał Migdał, zwłaszcza dziś spore grono fanek ;)
Stefek musiał polec wobec tak zwartej grupy miau-owych kibiców ;)
Ale się nie damy :twisted:
;)
Piękny Migdał jest, fakt :D

makaranka

Od: Pon lut 03, 2003 22:09

Post » Pon gru 12, 2005 1:11

No dobra

Relacja z dnia drugiego

NIe widziałąm Jowity i Olgi :( I pewnie wielu innych osób :(
Migdała trudno było znaleźć bo Migdał siedział zbunkrowany w budce :lol: Na klatce miałąm logo Rokcafe i napis Mysza więc jak ktoś dokładnie szukał to powinien znaleźć ;). Ja przy klatce byłam tylko przelotem bo: robiłam zakupy świąteczne :lol:, byłam trzy razy jeść:lol:, oglądałam koty rzecz jasna :lol: Firanki w kaltce były w kotki by kocurro, więc rozpoznawalne 8)

Koty domowe były dziś oceniane u włocha G.M. (nazwiska już nie pamiętam) Bardzo go od dziś lubię bo się pozachwycał Migdałem :mrgreen: Usłyszałam dużo miłych słów na jego temat i cała spuchłam z dumy :wink: Piękne, wyraziste oczy, ładny europejski kształt głowy, lśniąca sierść (och i ach ;)), muskularne ciało (choć jak złapał z brzuch to pokiwał z "uznaniem" głową :twisted:). Jak sam przyznał podoba mu się ten typ kotów. Migdał ładnie dał się sędziemu wymacać i pooglądać, nabiera chłopak wprawy ;) Dostał nominację do BISu :D

A w Best In Show miał jak wczoraj porównanie z wypasioną fretką Funi ;) (umarłam jak zobaczyłam to określenie :ryk:) I tu też Migdał wygrał dając się nawet ładnie wyciągać i tylko jak stolik złapał w zasięgu łap, to zaczynał szukać możliwości zwiania nań :lol: NO i wygrał mój kotecek :mrgreen: :mrgreen: Także mamy trzeci puchar w domu, półka nad telewizorem wygląda już całkiem okazale 8)

Ale najwięcej emocji przyniosła mi dziś rozmowa tuż przed BISem z polskim sędzią. Podszedł, zapytał czyj to kot i zaczął się zachwyacać i to nie jako domowym, ale jako europejskim 8O Powiedział, że ma bardzo dobry kształt głowy, profil, lubiane umaszczenie, że wogółe bardzo ładny z niego europejczyk i sugeruje wystawienie go do nowicjatu :ikonka z opadem szczęki: Szczęka jakby mogła to by mi na wystawie opadła, a jedyne co mogłam to się zarumienić, co podobno skwapliwie uczyniłam :oops: Ja wiem tylko, że zrobiło mi się niesamowicie gorąco :lol:. Dle niewtajemniczonych nowicjat to taka instytucja dla kotów domowych, naszych "dachowców" gdzie przy pozytywnej ocenie sędziów domowy może zostać uznanym Kotem Rasy Europejskiej. Rodowodu nie dostanie, ale może zdobywać tytuły tak jak rasowce i startować z nimi w prównaniach, a nawet wygrywać ;) Staje się kotem rasowym. jakby był niekastrowany mógłby się oficjalnie rozmnażać ;) Rozumiecie więc mój szok? Mój kochany piwniczny Migdał... 8O Gorąco zeszło ze mnie chyba z godzine później dopiero :lol:
Po BISie zapał nas fotograf z magazynu KOT i mieliśmy małą sesję :D . Może będziemy w gazecie :) Muszę się dowiedzieć co i jak :)
No i mam zamiar napisać maila z pytanie czy to ten polski sędzia nas zauważył (nie oceniał nas i z pewnością nas nie zna), czy to ten włoski mu zwrócił uwagę.

Ogólnie weekend uznaję za udany. Migdał mimo że na wystawie przestraszony (tak na spokojnie), po powrocie do domu od razu ogon w górę, Budrysowi buzi, Stasiowi w łeb i brzuch do góry -miziaj mnie :lol: teraz kleży mi na kolanach i mruczy :D

Zdjęcia jutro.

makaranka, nawet nie wiedziałam, że Migdał miał zdjęcia w klatce robione :lol:

A budrys ni był wystawiany bo jest ciut bardziej asertywny jak nie ma ochoty na rozciąganie ;) migdał to słodka klucha z którą można zrobić wszystko, a Budrys jak się wkurzy to albo łapą przywali, albo nawet dziabnie. Muszę z nim wiosną poćwiczyć wychodzenie z domu i ropzciąganie na obcym terenie, to może jeszcze się pokaże na wystawie :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon gru 12, 2005 1:17

aaa i dostałam po przyjacilsku przykaz odchudzenia go z pół kilo :oops:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon gru 12, 2005 1:56

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Myszo, bardzo Ci gratulujemy laurów Migdałka i wybacz, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie wkleić kilku zdjęc jego mamusi, jakby nie było prostolilniowego protoplasty. :D Jeszcze raz ściskamy mocno i cieszymy się jego zwycięstwem.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Pon gru 12, 2005 7:41

he, to pewnie była ta klatka otoczona zwartym tłumem fanek, więc nie zauważylam. Mizianki dla Mistrza :)
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon gru 12, 2005 8:48

Mysza - gratuluję :dance: :dance2:
Migdał jest boski i niczemu co powiedzieli sędziowie nie tzreba się dziwić :1luvu: Co najwyzej można się dziwić, ze byli tacy powściągliwi w zachwytach :D

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Pon gru 12, 2005 9:19

gratulacje :king: :king: :king:

ja z kibicowaniem poczekam jednak, az Budrynia bedziesz wystawiac :mrgreen:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

[poprzednia][następna]