CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 22, 2014 18:07 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Nooo,zjadłabym sobie tego serniczka :oops: :oops: :oops:

Nie zrozumiałam jak to teraz jest na nowej wersji miau - czy istnieje niebezpieczeństwo i trzeba sobie zabezpieczyć - zapisać coś ważnego bo może zniknąć?

tez tego nie zczaiłam
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro kwi 23, 2014 8:39 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Myszolandia pisze:Nooo,zjadłabym sobie tego serniczka :oops: :oops: :oops:
Nie zrozumiałam jak to teraz jest na nowej wersji miau - czy istnieje niebezpieczeństwo i trzeba sobie zabezpieczyć - zapisać coś ważnego bo może zniknąć?

tez tego nie zczaiłam
Widzisz a Babcia go nawet nie zauważyła - nie smakował bo gdy sama zjadła ogromny kaimak, przywieziony dzień wcześniej przez siostrę był w porównaniu do niego za mało słodki :ryk:

Święta, Święta i po Świętach. Znowu zwykłe codzienne obowiązki. Czekałam na Krzysia, cieszyłam się z Jego obecności. Przyjechał na bardzo krótko i nie wiem kiedy spotkamy się ponownie :|
W naszej rodzinie ten okres minął spokojnie nawet u Babci - po prostu każdy wie jakie są drażliwe tematy i ich nie było.
Nie warto się wzajemnie denerwować – nigdy nie wiadomo co może się stać każdego dnia komuś spośród nas lub naszych najbliższych. :(
….
Wtedy na testowej wersji sprawdzałam możliwość zapisu rozmów – jak wiecie lubię wracać do swoich maili, pw i innych rozmów.
Faktycznie po wyłączeniu testowej wersji wszystko znikło – przegapiłam tą chwilę i nie dotarło do mnie, że zostanie wyłączona w chwili wczytania na forum.
….
Jednak narazie nie zacznę używać androida od Krzysia z czym zwlekałam bo nie chciałam tracić dostępu do zdjęć i SMS zapisanych w telefonie, który teraz używam i opłacam rozszerzoną gwarancję a nie mam dostępu do internetu – swojego nie mógł używać na uczelni – za głośna wibracja… i go zabrał.
Gdzieś posiałam swój bardzo krótki kabelek do telefonu, w tej chwili mam wszystko przegrane ale kiedyś temat powróci…
…..
Stopniowo ogarniam swoje plany i obowiązki. W nocy nareszcie rozliczyłam PIT i 1% na konto, w tym roku nie na mojego kandydata dla zwierząt ani innego wybranego przez TZ tylko o które prosił mnie Krzyś - dla Jego koleżanki z grupy :)
...........
Dziś imieniny Wojciecha i Jerzego czyli stosunkowo wcześnie wypadałoby wrócić do domu i wspólnie z Mężem spędzić część popołudnia… :D
Na pocztę wysłać PIT i odebrać ze sklepu Fiprex i do lecznicy po lek na obowiązkowe odrobaczanie dziewczyny przed szczepieniem p/wściekliźnie pojądę innego dnia…
.........
Jednak teraz beznadziejnie wygląda strona przekopiowana z obydwu przeglądarek i GC i MF… :( Obserwuję ilość odwiedzin i zapisuję sobie własny wątek... co okazuje się bardzo ciekawe i jasno wynika czy jest sens prowadzenia wątku i odwiedzania forum :|
...
Informatyk mi pomógł włączyć wygaszacz ekranu „na hasło” więc teraz nie będzie możliwa sytuacja, że bez mojej wiedzy ktoś sobie pracuje na moim służbowym komputerze, chociaż oczywiście muszę zwracać uwagę jakie strony mam włączone gdy odchodzę od biurka…. żeby nie było wpadki gdy przy kimś go odblokuję
Miłego spokojnego dnia, mniej obciążenia pracą i uśmiechu. :D :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro kwi 23, 2014 16:28 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

coś sie pozmienialo na miau... :|

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Śro kwi 23, 2014 16:40 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Zajrzyj na techniczny lub wnerwionych.....mozna ustawic po staremu.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro kwi 23, 2014 19:01 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

strumień po oknach popłynął
chmury się nisko zebrały
drzewa gałęzie skuliły
kwiaty swe płatki składały

do piwnic koty się zbiegły
słońcu piosenkę śpiewały
o cieple domu miłości
anioła chórem wzywały

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro kwi 23, 2014 19:02 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Post » Czw kwi 24, 2014 10:19 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Ale ale wczoraj rano odkryłam coś na jednym z wątków, które obserwuję i odwiedzam : na technicznym – „Aktualizacja forum” viewtopic.php?f=5&t=161764&start=135
NITKA/KARINKA pisze:...Edycja
w panelu użytkownika jest możliwość wyboru starego stylu Miau - subsilver2
viewtopic.php?p=10542667#p10542667

Zaglądałam tam, faktycznie to jest nasz stary styl forum, bez czata i jakichkolwiek zmian. Może skorzystam z niego do zapisu własnego wątka...
Używać od wczoraj zaczęłam jeszcze inny styl, o którym wspomniał Rafał – „miau-testy”…
….
Zaglądam ukradkiem na sekundkę i kontroluję sytuację na forum a przy okazji testuję jak co działa!
Skaczę sobie po różnych stylach i je oglądam i style i różne dostępne opcje….
W tej chwili mam opcję "ukryta obecność na forum " i "dostępna na czacie".
..........
Ktoś dostępny i tam i tutaj- rozumiem że ma zielone światełko i oznaczenie profilu obok avatara!
Co się dzieje gdy ktoś jest dostępny ale zielonego światełka nie ma tylko inny znaczek bez koloru?
..........
Czy stosujecie przełączanie na czacie na "niedostępny"?
Zastanawiam się do czego to komuś potrzebne...
Myślę, że czasem osoby ukrywają swą obecności, może ktoś ma bardzo dużo znajomych i chce znikać a obawia się, że odezwie się ktoś bardzo komunikatywny a na żadne rozmowy nie ma czasu ani ochoty…

Przy mojej komunikatywności mnie to nie grozi i dużej ilości znajomych nie przewiduję… zwłaszcza, że jest dużo innych możliwości szybkich form nawiązania kontaktu.
………
Ciekawe co daje podział na grupy na czacie.
Przypuszczam, że to może być przydatna opcja gdy ktoś ma dużo znajomych….
Ciekawe czy wtedy jest opcja dostępny lub niedostępny w zależności od grupy.
.........
Czat się wyświetla różnie:
Bez kategorii 1, czat z zieloną kropeczką 1 – wyświetlał się też z tym czymś bez tła, teraz jest brak dostępnych znajomych, czat 0...
………
Wiem o obserwacji innej sytuacji:
„zaprosiłam koleżankę do znajomych - zaproszenie wisi a ja posty przez nią napisane nie widzę tylko jest informacja, :” Ten post został napisany przez ignorowanego użytkownika (…). Wyświetl ten post.”
a to jakaś totalna bzdura.... Tą osobę bardzo lubię i utrzymujemy kontakt w różnych miejscach. Po przyjęciu zaproszenia obydwie osoby widzą wszystko normalnie….” Ciekawostka…
…….
Ciekawe byłoby przeprowadzenie innego testu – co byłoby widać gdyby ktoś odrzucił zaproszenie do znajomych – jak i czy wtedy byłyby widoczne posty tzn. jak widziałaby je osoba, której zaproszenie odrzucono…
…..
Czat bardzo lubię, na FB korzystam z niego prawie na co dzień głównie do rozmowy z Krzysiem i przydaje się! :D
Nawet jeśli to nie rozmowa „na żywo” dopisuję wiadomość i wiem, że czy On czy ktokolwiek inny odezwie się gdy będzie mógł a czy jest aktywny widzę po zielonym światełku a dużo osób korzysta z internetu w komórce więc reagują natychmiast…!
..
Czasem chcemy porozumieć się bardzo pilnie dosłownie jednym słowem i nie trzeba pisać maila, albo SMS które nie wiadomo kiedy zostaną zauważone jeśli w ogóle dojdą albo nie blokujemy tym miejsca na pw i czat stwarza dodatkową możliwość rozmowy „na żywo” gdy obydwie osoby odczuwają taką potrzebę.
Fajna jest opcja wysłania na czacie wiadomości, która zostanie zauważona dopiero po zaglądnięciu we własny czat nawet gdy ktoś jest niedostępny ale ktoś inny zdążył coś do niego wysłać bo zostawił sobie otwarte okienko do rozmowy…
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw kwi 24, 2014 10:50 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

:D
To ja

Ja używam funkcji Niedostepna w okienku czatu.
Jak odchodzę od kompa i nie zmienię statusu na czacie to jeszcze 15 minut wyświetlam się jako obecna na forum i czacie, a nie jest to prawda - dawno mnie nie ma :wink:
I po co ktoś ma sie wkurzać, ze nie odpowiadam.

Czat dla mnie służy szybkiej komunkacji i powinien wyświetlać rzeczywistą dostepność. A czasami jestem na forum ale nie nadążam z lataniem i czytaniem i raczej nie dam rady czatować zwłaszcza na kilku okienkach.

O tych postach zaproszonych znajomych pisalismy na testowym, do poprawki,ale na razie sa pilniejsze adaptacje, w wątkach posty zaproszonych znajomych, którzy nie potwierdzili zaproszenia, wyswietlają sie prawidłow.
Funkcja podziału znajomych na grupy może być przydatna.

Haruję, mam chwilę przerwy: jem drugie sniadanie i doczytuję.

Pozdrawiam

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw kwi 24, 2014 12:01 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Bardzo słuszne i zrozumiałe podejście zwłaszcza, że z Tobą z racji sprawowanej funkcji może chcieć rozmawiać każda osoba z forum i prawdopodobnie masz znajomych bardzo dużo.
Służbowo prawie każdy oczekuje odpowiedzi natychmiast i denerwuje się jeśli tak nie jest.

Trudno się opowiadać gdzie jesteśmy, czym zajęte i czy mamy czas na rozmowę zwłaszcza z kilkoma osobami równocześnie...
Co innego w prywatnych kontaktach… :wink:
…..
Jak widzisz nie jestem aż tak bardzo zajęta jak Ty, przynajmniej na forum ale też nie nadążam czytać w całości wątków….zwłaszcza testowego teraz już tego nie nadrobię bo go nie ma… czego mi szkoda…
….
Śniadanie - całkiem dobry pomysł – należałoby coś zjeść… kurier kurierem ale o sobie też trzeba pomyśleć…
Dobre jedynie to, że pomyślnie wyjaśnił się chociaż jeden prywatny problem, którym żyję od rana… :)
......
Ja nawet nie usiłuje doczytywać forum… na moją odpowiedź ani poradę nie czeka nikt…
Ostatnio się odezwałam u kogoś nowego i zostałam zbesztana… bez zapytania o szczegóły więc na tym wątku już mnie nie ma…
Koniec przerwy... herbatę można pić podczas pracy :)
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw kwi 24, 2014 17:29 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

ja jak jestem na chwilę na forum,lub wiem,że zaraz wstanę bo np dziecku kanapkę zrobić,czy wykąpać go wyłączam czat
Jak jestem obrobiona we wszystkim i wiem,ze posiedzę sporo na forum,włączam
Ale ogólnie jak najpierw nie chciałam czatu ,tak po pogadankach na nim nawet mi pasuje :ok: :ok: :ok: :ok:

A co do stylu forum to już się przyzwyczaiłam i lecę na nowym
Obrazek

Myszolandia

Post » Pt kwi 25, 2014 23:01 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Życzę Ci abyś nigdy nie przestała marzyć,
bo marzenia pozwalają przetrwać te wszystkie najtrudniejsze chwile.
Abyś potrafiła dawać radość.
Niech Twoje łzy będą tylko łzami radości, a nie bólu i smutku.
Aby niebo nad Tobą było jaśniejsze i aby otaczali Cię życzliwi ludzie.
Niech Twoje życie toczy się tak jak tego pragniesz.
Dodatkowo zdrowia, zdrowia jeszcze raz zdrowia, spokoju i wszystkiego najlepszego :1luvu:

Obrazek
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt kwi 25, 2014 23:17 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

W kwietniu kwitnie kwiat magnolii
W kwietniu strzeż się melancholii...

Magnolie przekwitły, kwitną bzy i kasztany.

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt kwi 25, 2014 23:25 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

NITKA/KARINKA pisze:W kwietniu kwitnie kwiat magnolii
W kwietniu strzeż się melancholii...
Magnolie przekwitły, kwitną bzy i kasztany.
Tego nie znałam i rozumiem "tak sobie" :oops: :)
U nas też kwitną kasztany i na Górnym Mokotowie bez. Co jest na Dolnym w okolicy działek i stawków, tam jest zawsze wszystko opóźnione zobaczę podczas weeckendu.
Róża oczywiście jest moja - posadzona w dniu, w którym dostałam przydział na działkę.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Sob kwi 26, 2014 9:22 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Miau-test jest bardzo fajny....czata traktuje jak do szybkiego skomunikowania- nie przelaczam na niedostepny jak mam wlacoznego kompoa.....chyba,ze intensywnie pracuje,wtedy daje niedostepny :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 27, 2014 18:34 Re: CHOCO i Nero już 2 LETNI zapraszają po raz 4!

Obrazek

I dwa zdjęcia z Krobielowic, byłam tam wczoraj:

Obrazek

Obrazek

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]