Wszystkie koty jamnika Melona III- Leoś odkrywa ogona...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 12:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Alab, masz łosie??? W życiu nie widziałam tego żywcem. A jakieś ciekawe ptaszki masz? Bo ja ... ten tego... początkująca ornitolożka.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 11, 2013 12:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

MB&Ofelia pisze:Alab, masz łosie??? W życiu nie widziałam tego żywcem. A jakieś ciekawe ptaszki masz? Bo ja ... ten tego... początkująca ornitolożka.

Jak córka rankiem zobaczyła takiego i opowiadała, to śmialiśmy się , że miała zwidy, to niemożliwe.Długo, długo nic i sama zobaczyłam jak sobie truchtem wybiegł z lasu, przebiegł przez łąkę i wszedł znowu do lasu. Piękny był i wcale się nie bał ujadania psów. Dolna szczękę miałam do kolan. W grudniu bladym świtem na łące pasły się 4. Leśniczy nam powiedział, że ma w rewirze 8 i są straszne niszczyciele :ryk: O ptaszkach może na Pw, bo kotkins nas pogoni.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt sty 11, 2013 12:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Kotkins, pogonisz? A może nie pogonisz?

Moje ptasie marzenie - zobaczyć dudka. Tutaj to niemożliwe, na Pomorzu raczej ich nie ma. Kilka fajnych ptaszków mi się udało zobaczyć, a tego akurat nie.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 11, 2013 12:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

U mnie są: sikorka modra, sikora bogatka, sikora uboga, sikora czubatka, dzwońce, kowaliki, grubodzioby, gile, sójki, zięby, kosy, kruki, myszołowy, krogulce, czaple siwe ( sąsiad ma stawy rybne ), i inne, których nazw nie znam :oops:
Obrazek

alab108

Post » Pt sty 11, 2013 12:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Piszę się na sikorę ubogą i krogulca. A jakby jeszcze był zimorodek - to już wogóle.
Ofelia też koffa ptaszki. U rodziców szczeka pod drzwiami balkonowymi, jak przylatują sikorki do słoninki. Łapać też próbuje na spacerku. Efekt na razie zerowy, ale gołębia i srokę już prawie miała w pazurach.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 11, 2013 12:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Amciu - łosia nie przebiję i jamnikóff brudnych też nie posiadam krogulca na oczy nie widziałam ale w pokoju mam fontannę ciągle woda leci można jom bijać łapom

Do Dużej to "jamnikówff" tak mi się ze Smironowem skojarzyło.

trafiłam w fantastyczne miejsce ,latacze, łosie - u nas w Teatrze jest jeden ale chyba się nie liczy bo to przezwisko.
Gadające Koty a myślałam , że mój przypadek tylko do leczenia się nadaje a nawet hospitalizacji.
No i bym zapomniala kura do domu wychodzącego.
Już słowotwór dom wychodzący jest "dziwny" ale z kurą ??????
CUDNIE
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Pt sty 11, 2013 12:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

No i o najważniejszym bym zapomniała możesz zostać divą operową.

Publika by u Twioch łapków leżała i wyła z zachwytu.

Libretto sama napiszę . Przyjdziesz?

Łomatko czym ta licytacja się zakończy? :ryk:
Ostatnio edytowano Pt sty 11, 2013 12:44 przez ewissko, łącznie edytowano 2 razy
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Pt sty 11, 2013 12:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Hahaha, Ewissko, ja tyż mam fontannę 8) I zapomniałam o dzięciołach i rudzikach. Niestety moja kocica-Tiara to poluje na wszystko co się rusza i nie zawsze mi się uda uratować, ale staram się jak mogę :(
Obrazek

alab108

Post » Pt sty 11, 2013 12:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Amelciu, dużo rypy- to po pierwsze. Co prawda nie będziesz mogła skakać z okna, ale parapet od strony parku zapewnia duży przepływ (przelot)lataczy, na które będziesz mogła polować zza szyby :mrgreen:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt sty 11, 2013 13:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

rastanja pisze:Amelciu, dużo rypy- to po pierwsze. Co prawda nie będziesz mogła skakać z okna, ale parapet od strony parku zapewnia duży przepływ (przelot)lataczy, na które będziesz mogła polować zza szyby :mrgreen:

a w gratisie Luna i Bono :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt sty 11, 2013 13:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

O właśnie! 8) W gratisie paszcze z mojego podpisu.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pt sty 11, 2013 23:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Amelciu u mnie będziesz sama sobie mogła złowić rybkę prosto z Bałtyku. Śledzika, płoteczkę , sandaczyka. Jeśli ci się nie uda ,to zaprowadzę ciebie na przystań, gdzie kutry z morza przypływają i pełno ryb mają w sieciach. Łapom będziesz sobie w tym Bałtyku grzebała. Teraz są duże fale i będziesz mogła je łapać. Latem na plaży/to taaka wielka kuweta/ będziesz mogła wylegiwać się na słoneczku, potem taplać się w wodzie, na materacyku popływać...jak ci się znudzi pływanie to na zjeżdzalnie ciebie zaprowadzę .Skoczymy sobie do Szwecji promem na tuńczyka.
Amfiteatr mamy nowy , to załatwię ci jakieś koncerty latem, pośpiewasz sobie na scenie.
Będzisz mogła bijać tu łapom do woli, mamy na osiedlu paru chuliganów to przyda im się łomot.

To co przyjedziesz?
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt sty 11, 2013 23:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

viewtopic.php?f=13&t=149831
ktoś szuka na wizytę adopc w Poznaniu.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt sty 11, 2013 23:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Co Wy tam wiecie o PTAKACH.........

Pozyłybyście z Maksymilianem Kurą pod jednym dachem........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sty 11, 2013 23:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona III- kura do domu wychodzą

Rypem se ułowiłam jeden ras.
Na śmjerć ułowiłam, była zez akffarjuma.
Nje zjadłam , mje nje pozwalali.Utopili jom wew kuwecie Durzech.
Ptakuff nje chcem.Tuńmczka i jamnikuff lubjem.
Jak macie wew okmnach takie jak u nas wew dziurki to nje jadem .Se chcem chasać po parapapecie a mje Durza nie pozwolmniła.
Pojadem chyba do Alaba u nich som jamnikuff i jednma taka bjeła jak ja to siem ubrudzim.
U Was któreś bije łapom?Bo u nas Fjonia niegodziwa, nienafidzi mje.
Ale Lełona wezmnem bo onego lubjem.Chcecie Lełona co chrapi jak śpjemy?

Se pomyślilam,że nje mogem jechać.
Melonu bendzie jedmnak pszykro.
Amka

Tak sobie pomyślałam...Ewa a CO Ty robisz w teatrze?Znaczy- czym Ty się zajmujesz?
Pytam z pustej, czczej ciekawości.
Bo wiesz, teatr to inna galaktyka dla Kotkinsa, który musi być TU i TERAZ w swojej profesji.... :D

(nie dam rady na PA...nie w tej chwili...chyba,że nikogo nie znajdą....)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[poprzednia][następna]