To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019
Byłam na to przygotowana, wiedziałam, że Marusia przekroczy TM, że tak trzeba, ale jest mi strasznie źle Moja słodka, kochana Marusia . Marta, dziękuję, że chociaż przez jakiś czas miała dobry domek i była szczęśliwa.
Marusiu [*] odpoczywaj spokojnie piękna, kochana koteczko. marta-po współczuję ogromnie, bo wiem jak to boli, gdy jedynym co można zrobić by pomóc to ułatwić odejście i ucieczkę od bólu .
Byłam dziś z Efisią u weta. Od kilku dni źle się czuła. Zrobiliśmy rtg. Okazała się, że znacznie powiększony węzeł chłonny powoduje nacisk na ścianę żołądka, co wywołało spory stan zapalny. W niedzielę kontrola, dziś seria zastrzyków. Już widać, że czuje się troszkę lepiej.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop
Wszystkiego najlepszego (a zwłaszcza zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia) na Święta i na po świętach dla marta-po i całego Czesiaczkowego teamu życzy Alienor z ferajną
To banał, co napiszę, ale Marusia odeszła, bo pokonała ją straszliwa choroba, żyła krótko, ale szczęśliwie, była kochana.Zawsze wierzyłam w to, że liczy się nie tylko długość, ale i jakość życia.Dziękuję Marto, że jej to zapewniłaś