Mój świat według Bejbi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 22:55 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:
izka53 pisze:Hejka, Viola, Ty też nocna sowa :mrgreen:

Hej Iza :oops: ostatnio tak wstaję rano,a potem śpię cały dzień i nie wiem czemu :roll: fakt że jestem jeszcze chora

choroba czasami potrafi poprzestawiac caly dzien niestety...:/ Zdowiej szybciutko :D
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Wto sty 24, 2012 23:03 Re: Mój świat według Bejbi

ninakiler pisze:
vailet pisze:

Hej Iza :oops: ostatnio tak wstaję rano,a potem śpię cały dzień i nie wiem czemu :roll: fakt że jestem jeszcze chora

choroba czasami potrafi poprzestawiac caly dzien niestety...:/ Zdowiej szybciutko :D

Masz rację bo nie wiem co się dzieje :roll: od samego przeziębienia tak spać?Badania krwi mi robili właśnie że tak śpię narzekałam i wątrobowe są dużo za wysokie,cholesterol za niski,szczególnie HDL,amylaza ok.,glukoza ok.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro sty 25, 2012 7:39 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek

witamy
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro sty 25, 2012 9:30 Re: Mój świat według Bejbi

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sty 25, 2012 10:25 Re: Mój świat według Bejbi

Edytka1984 pisze:Obrazek

witamy

Witaj ciociu Edytko mrauuu
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 10:27 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:Obrazek

Cześć Karola (akurat czkawkę dostałam :x )
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 12:06 Re: Mój świat według Bejbi

Hej Wiola i Bejbusiu!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sty 25, 2012 12:07 Re: Mój świat według Bejbi

kalair pisze:Hej Wiola i Bejbusiu!

Hejcia Bożenka i Pastelki :P
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 12:13 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:
kalair pisze:Dobrej nocki!

Chyba trzeba poprawić bannerek. :kotek:

Dobranoc :kotek: od kilku dni nie widzę banerka :roll:

Zaraz coś pomyślimy.. Ja dopiero zauważyłam. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro sty 25, 2012 12:49 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:

a jeszcze nie zaplacilas za poprzednia !!
beda naliczane %
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro sty 25, 2012 13:45 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:
ninakiler pisze:
vailet pisze:

Masz rację bo nie wiem co się dzieje :roll: od samego przeziębienia tak spać?Badania krwi mi robili właśnie że tak śpię narzekałam i wątrobowe są dużo za wysokie,cholesterol za niski,szczególnie HDL,amylaza ok.,glukoza ok.

hmmm... no to powiem Ci Wiolu... ze to moze przez niski cholesterol taka senna jestes... a skoro cukier w normie... to niewiem coz to innego moze byc. Moze lapie cie jakis wtretny wirus i przez to senna jestes :roll:
A robilas jedno badanie na cukier? bo czasami warto dla swietego spokoju badac cukier 2 razy dziennie przed posilkiem na czczo i pozniej godzine po posilku... i tak okolo pare dni powtarzac badanie. Inaczej wynik poziomu cukru moze byc przeklamany... a jesli bedzie spadal ci raptownie cukier to mozesz byc senna. Ja mialam kiedys takie badania, wlasnie dlatego ze bylam senna. Na poczatku wszystko wyszlo oki ale po tygodniu badan na cukier, wyszly drastyczne spadki cukru... i sie wyjasnilo.

ninakiler

Post » Śro sty 25, 2012 17:37 Re: Mój świat według Bejbi

Karolek(ona) pisze:
vailet pisze:

a jeszcze nie zaplacilas za poprzednia !!
beda naliczane %

Oj będą :oops: :oops: Karola dziś widziałam w gifach taki lustrzany obrazek jak Wy z Bożenką robiłyście :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 17:40 Re: Mój świat według Bejbi

kalair pisze:
vailet pisze:
kalair pisze:Dobrej nocki!

Chyba trzeba poprawić bannerek. :kotek:

Dobranoc :kotek: od kilku dni nie widzę banerka :roll:

Zaraz coś pomyślimy.. Ja dopiero zauważyłam. :lol:

Ja pytałam kilka dni temu Karoli to było widać,a u mnie już tak było że nie, więc myślałam że w końcu będzie ok.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 17:45 Re: Mój świat według Bejbi

ninakiler pisze:
vailet pisze:
ninakiler pisze:
vailet pisze:

hmmm... no to powiem Ci Wiolu... ze to moze przez niski cholesterol taka senna jestes... a skoro cukier w normie... to niewiem coz to innego moze byc. Moze lapie cie jakis wtretny wirus i przez to senna jestes :roll:
A robilas jedno badanie na cukier? bo czasami warto dla swietego spokoju badac cukier 2 razy dziennie przed posilkiem na czczo i pozniej godzine po posilku... i tak okolo pare dni powtarzac badanie. Inaczej wynik poziomu cukru moze byc przeklamany... a jesli bedzie spadal ci raptownie cukier to mozesz byc senna. Ja mialam kiedys takie badania, wlasnie dlatego ze bylam senna. Na poczatku wszystko wyszlo oki ale po tygodniu badan na cukier, wyszly drastyczne spadki cukru... i sie wyjasnilo.

Chudzielec też może być cukrzykiem?Badania miały być w ten sposób że miałam nie jeść od 18 wieczór,a ja o 24 w nocy słodkie jadłam i przed 10 rano mi krew pobrali na czczo :oops: wynik glukozy 85 czegoś tam.Nigdy nikt nie wpadł na to by kilka razy robić.Ja mam glukometr,ale nie wiem jak się tym posługiwać i te paski z kompletu też nie wiem czy są ważne.Dostałam go od matki,a ona za punkty w aptece.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sty 25, 2012 17:57 Re: Mój świat według Bejbi

vailet pisze:Chudzielec też może być cukrzykiem?Badania miały być w ten sposób że miałam nie jeść od 18 wieczór,a ja o 24 w nocy słodkie jadłam i przed 10 rano mi krew pobrali na czczo :oops: wynik glukozy 85 czegoś tam.Nigdy nikt nie wpadł na to by kilka razy robić.Ja mam glukometr,ale nie wiem jak się tym posługiwać i te paski z kompletu też nie wiem czy są ważne.Dostałam go od matki,a ona za punkty w aptece.

z tego co wiem to tak... A jak masz aparat to zaden problem robic badanie... musisz miec igielki wymienne i paski... jedna gropla na paseczek i do aparatu. Na czczo to faktycznie musi byc tak od 19 wieczorem do rana do badania :? inaczej mozesz miec zawyzony wynik. a po jedzeniu jakos pol godziny lub godzinę...nie pamietam dokladnie. I trzeba zapisywac przez 4 dni wyniki... (raz na czczo, raz po jedzeniiu) i wtedy z tym do lekarza. Ja mialam te badania w przychodni... sama nie musialam bo powiedzialam ze niemam glukometra. wolalam zeby mi sami na miejscu zrobili niz jakbym ja sama miala cos pochrzanic.. i tak łaziłam przez 5 dni na badanie 3 minutowe.

ninakiler

[poprzednia][następna]