Lajla ...Kacper morf.+bioch.b.d. tylko te oczy.......

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 28, 2011 19:12 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

co to znaczy stara metoda? u nas w promocji jest i bocznym cieciem i normalnym. 60 kocur, 100 kotka.

moze warto poszukac? jak najpierw szukalam tez mnie ceny przerazily a potem sie udalo znalezc mlode tanie wetki

MagdaGdynia

Od: Śro gru 06, 2006 21:27

Post » Śro gru 28, 2011 19:17 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

MagdaGdynia pisze:co to znaczy stara metoda? u nas w promocji jest i bocznym cieciem i normalnym. 60 kocur, 100 kotka.

moze warto poszukac? jak najpierw szukalam tez mnie ceny przerazily a potem sie udalo znalezc mlode tanie wetki

Magda takich cen w Warszawie nie ma.Operacja sterylizacji kocic może być przeprowadzana na dwa podstawowe sposoby:
tradycyjny, polegający na otworzeniu jamy brzusznej od pępka do kości łonowej,
oraz nowszy, przy którym cięcie ma długość od 1 do 1.5 centymetra, zaś do wydobycia
macicy z jamy brzusznej używa się specjalnych narzędzi.
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 19:44 przez welina, łącznie edytowano 2 razy

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro gru 28, 2011 19:23 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

ale u nas za wizyty u lekarzy tez sie tyle placi. ceny jedzenia tez sa porownywalne. trojmiasto nie odbiega zbyt od warszawy pod wzgledem kosztow zycia, pod wzgledem pensji tak. ja tez jak szukalam to mowili 250 ....a potem si eokazalo ze w marcu jest akcja sterylek i sa za 150, a w jednej lecznicyu udalo sie dostac ceny fundacyjne i stad 60 i 100 zl ... moze wici tzreba rozpuscic i si ektos znajdzie? w Piasecznie moze?

ja ze swojej strony podpytam, moze ktoras z vivy bedzie wiedziala, gdzie dobry i tanszy wet.

MagdaGdynia

Post » Śro gru 28, 2011 19:37 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

MagdaGdynia pisze:ale u nas za wizyty u lekarzy tez sie tyle placi. ceny jedzenia tez sa porownywalne. trojmiasto nie odbiega zbyt od warszawy pod wzgledem kosztow zycia, pod wzgledem pensji tak. ja tez jak szukalam to mowili 250 ....a potem si eokazalo ze w marcu jest akcja sterylek i sa za 150, a w jednej lecznicyu udalo sie dostac ceny fundacyjne i stad 60 i 100 zl ... moze wici tzreba rozpuscic i si ektos znajdzie? w Piasecznie moze?

Oczywiście szukam.Niestety nie mam samochodu.Mam chore ręce i nie dam rady jej zawieść daleko autobusem.A jak mam zapłacić za taksówki to jeszcze drożej mi wyjdzie.Niestety Madziu jak ktoś nie ma tej choroby to nie rozumie,ze trudno utrzymać kontenerek,bo wypada z ręki :oops: Mój bratanek pracuje czasami do nocy.Nie ma możliwości umówienia się na konkretny termin i godzinę.Poprzednio była leczona w całodobowej i mi ją woził,ale właśnie tam mi ja zniszczyli. :(
Ostatnio edytowano Śro gru 28, 2011 19:49 przez welina, łącznie edytowano 1 raz

welina

Post » Śro gru 28, 2011 19:48 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

a zadna z dziewczyn z miau z okolicy nie jest w stanie pojechac przeciez to nie jest duzo czasu.....

u nas preznie dziala pomorski koci dom tymczasowy, nie wiem jak tam u was... ale niektore z dziewczyn stad sa dosc pomocne?

MagdaGdynia

Post » Śro gru 28, 2011 19:55 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

MagdaGdynia pisze:a zadna z dziewczyn z miau z okolicy nie jest w stanie pojechac przeciez to nie jest duzo czasu.....

u nas preznie dziala pomorski koci dom tymczasowy, nie wiem jak tam u was... ale niektore z dziewczyn stad sa dosc pomocne?

Wiesz jakoś nie bardzo lubię prosić :roll: Może wszystko się ułoży zanim będzie sterylka. Ja zawiozę -Daniel przywiezie.Nie ma co sie zamartwiać.Dzięki za chęć pomocy-popytaj :ok: Już mam jedną propozycję od znajomej za 170 zł ,ale muszę dopytać szczegóły.Jaka metoda,do której czynna lecznica itd.....

welina

Post » Czw gru 29, 2011 0:52 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

A kiedy będzie ta sterylka? Ja w styczniu, najpóźniej na początku lutego będę sterylizowała swoją koteczkę Na szczęście u nas to tylko 175 zł. a ja i tak mam u swoich wetów zniżkę to dam radę finansowo to przeżyć.... Nie wiem czy będzie miała jakiś kubraczek? Ostatnio miałam w domu same bardzo starsze koteczki i wszystkie były już po strylce...Ale jak będzie miała to później chętnie Ci podeślę....
A tak na marginesie to ja swoją jedną koteczkę po operacji pakowałam w skarpetkę :D . Odpowiednio przycięte dziurki na łapki, dodatkowo tam gdzie rana pooperacyjna jeszcze odpowiednia ilość gazy i kicia śmigała jak zdrowa po domu :ryk: .
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Czw gru 29, 2011 8:03 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

Ja również ubierałam Broszce tuniczkę z rękawa :mrgreen:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw gru 29, 2011 10:50 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

Witam Szczecin dawno Ciebie nie było :lol: Broszeczka w kubraczku do schrupania :1luvu: Ja nie wiem co oni w tych lecznicach warszawskich wyprawiają.Za szmatkę każą sobie płacić 23 zł. 8O Dwa lata temu moja Kicia miała operację i płaciłam 10 zł.Sterylkę chcę zrobić w styczniu jak skończy się rujka.Oczywiście przed muszę zrobić jej analizy ( kazali podstawowe ). Ale ja chcę zrobić z biochemią ( drożej o 40 zł ) była jednak faszerowana i antybiotykami i sterydami.Chcę mieć pewność,że wszystko jest :ok: Kubraczek może sama bym wykombinowała,gdyby była innym kotem.Toć to panna niedotykalska.I tak chodzę podrapana jak drapak. 8)

welina

Post » Pt gru 30, 2011 0:20 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

Smutno mi jakoś :( ,a powinnam się cieszyć,że wreszcie ten paskudny rok się kończy. :roll:

welina

Post » Pt gru 30, 2011 13:34 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

Welinko Szczecin jest obecny cały czas :D , tylko mało się odzywa bo ja raczej z tych "podczytywaczy" jestem :oops: . Ale czytam bardzo ambitnie i na bieżąco... Mam ogromną słabość do rozrabiających czarnuszków :1luvu:
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Pt gru 30, 2011 13:54 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

AlfaLS pisze:Welinko Szczecin jest obecny cały czas :D , tylko mało się odzywa bo ja raczej z tych "podczytywaczy" jestem :oops: . Ale czytam bardzo ambitnie i na bieżąco... Mam ogromną słabość do rozrabiających czarnuszków :1luvu:

Ja też zwłaszcza do Twojej Perełki co się stała Pawełkiem :mrgreen: :ryk:

welina

Post » Pt gru 30, 2011 14:50 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

Długo myślałam.Trudno chleb razowy ( sama potrafię piec na zakwasie :mrgreen: ) , zupka warzywna-dobrze mi zrobi na cholesterol,ale będę ciachać na Białobrzeskiej u Dr.Agnieszki Karewicz.W innej lecznicy proponowali operację łokcia.Tu natomiast chirurg ortopeda nie chciał wyciągać ode mnie pieniędzy,tylko kazał czekać ,aż dorośnie może z łapką nie będzie tak źle,choć kości nierówno rosną..Na Białobrzeskiej ma swoją kartę,wpisano nawet czym ją leczono poprzednio,jaki błąd popełniono itd......Jestem przewrażliwiona ,bo zmarnowano mi już dwa koty.Lajlę i Kicię której zadali olbrzymi ból robiąc operację,a była nie do uratowania-miała złośliwego raka śledziony.Umierała przy mnie w cierpieniach,patrząc niebieskimi ślepkami ,dopóki nie straciła przytomności. :( :( :(

Moja kochana Kiciunia [*]

Obrazek

welina

Post » Pt gru 30, 2011 21:28 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

Welinko jeśli Ci tak serce podpowiada - to tak zrób. Najważniejsze, żebyś miała do nich zaufanie.....

A mój Pawełek to kochana okaz spokoju!!!!! Jego jakby w domu nie było.... Nie to co moje wariaty, które koniecznie chcą dom urządzić po swojemu :(
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Post » Sob gru 31, 2011 7:14 Re: Lajla i Kacper szalone wiewióry.Reszta normalna......

Najgorzej, jak się patrzy na cierpienie najbliższych, także tych kochanych Braci Mniejszych, nie mogąc im pomóc :(

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

[poprzednia][następna]