Conan, Freya i Prozac-zapalenie pęcherza

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 08, 2011 18:33 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Jak to, jakiego Lorenza? przecież Ederlezi jest Bregovica 8O może nie wszystko jego ale sporo :roll:
Mam płytę Bregovica na której jest trochę muzy z filmu. Żyję w jakimś spisku i kłamstwie? 8O

Dokładnie jak wyszłam z pracy to zaczęło lać i zrobiła się burza. Przemokłam. Znów jakieś gnojki jadące z yt szybko obryzgały mnie wodą z kałuży. Dokładnie jak doszłam do hotelu to ulewa się skończyła :evil:
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Pt lip 08, 2011 19:06 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Ty to masz szczescie.
a co do wina truskawkowego to siostra mi o nim mowila nedawno bo lecial w tv i wlasnie owila ze muza Lorenca, bo my go pubimy bardzo :)

a oglądał ktoś "Bandyte" ???
cudny film, ukochany moj.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Pt lip 08, 2011 20:39 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

sliver_87 pisze:a oglądał ktoś "Bandyte" ???

Ja, ja!
Mój też :oops: No, jeden z ukochanych ale bardzo, bardzo dla mnie ważny!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lip 08, 2011 20:41 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Wino truskawkowe
muzyka:Michał Lorenc
reżyseria: Dariusz Jabłoński
scenariusz: Andrzej Stasiuk, Dariusz Jabłoński
premiera: 8 maja 2009 (Polska) 10 kwietnia 2008 (Świat)
produkcja: Polska, Słowacja
gatunek: Dramat, Komedia
zdjęcia:
Tomasz Michałowski
na podstawie:
Andrzej Stasiuk "Opowieści galicyjskie" (powieść)
dystrybucja:
Gutek Film
inne tytuły:
Strawberry Wine
Jahodové víno

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt lip 08, 2011 21:05 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

jozefina1970 pisze:
sliver_87 pisze:a oglądał ktoś "Bandyte" ???

Ja, ja!
Mój też :oops: No, jeden z ukochanych ale bardzo, bardzo dla mnie ważny!

Boże, mój też. Niepowtarzalny!!!
Też wielokrotnie oglądany przeze mnie, opłakany wieloma łzami.
Muzyka z Bandyty na stałe wgrana na moim mp3.

W bandycie tez muzyka Lorenca! :P :mrgreen:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pt lip 08, 2011 21:07 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

kordonia pisze:Muzyka z Bandyty na stałe wgrana na moim mp3.

W bandycie tez muzyka Lorenca! :P :mrgreen:

Tak :1luvu:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Sob lip 09, 2011 6:06 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Wczoraj net mi padł i nie mogłam już odpisać.
Bandytę sobie zapiszę i koniecznie obejrzę.

Co do muzyki ja mam rację i wy macie rację :D owszem w filmie muzyka Lorenca i... jest też muzyka Bregovica. Wykorzystane są chyba 2 utwory. Właśnie Ederlezi i cos tam jeszcze. I one mnie tak zauroczyły, że nad resztą nie myślałam :P nie sprawdzałam też kogo od muzyki podają, bo jak wspomniałam nie mam pamięci do nazwisk no i nigdy się tym specjalnie nie interesuję :oops: może mój błąd. Ale nigdy nie zrozumiem czemu podają jedno nazwisko a nie więcej jeśli korzystali też z innych muzyków.
No dobra, ale wy wiedziałyście że Ederlezi jest Bregovica(nie wnikam w to czy to już jego własna muzyka czy wykorzystana przez niego, jego wersja, fak jest taki ze ma z tym płytę)? bo na ten fakt żadna mi nie odpowiedziała 8) ja od tego filmu tak polubiłam jego muzę, bo szukałam ederlezi, znalazłam jego płytę z tym utworem i się zaczęło :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Sob lip 09, 2011 6:26 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Zaraz do pracy a po pracy do domu do kiciów :mrgreen: jak ja wytrzymam tych kilka godzin? :P
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Sob lip 09, 2011 6:44 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

tak, wiedziałam, że ederlezi jest Gorana (o tyle o ile - jak cała jego uzyka :wink: )
Dzięki tej "dyskusji" nabrałam ochoty na Wino Truskawkowe, szczególnie jak przeczytałam, że to Stasiuk :)
Te kilka godzin miną jak świst kuli, bo cię będzie niosła nadzieja na ujrzenie kociarstwa :D

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob lip 09, 2011 8:02 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Nie, żebym zawsze musiała mieć rację, ale tym razem niezaprzeczalnie mam :) :) :)

W "winie truskawkowym" nie ma Ederlezi. Ani kawałeczka.

Jestem tego pewna na milion procent.
Za bardzo lubię ten utwór i Bregovica, żebym nie zauważyła.
Poza tym wczoraj przeleciałam "Wino..." od nowa i nie ma tam niczego oprócz Lorenca i kilku ludowych piosenek.
Ani w w filmie, ani w napisach końcowych.

:) :) :)

W filmie dominuje ten motyw, w róznych wariacjach:
http://www.youtube.com/watch?v=V-sxXGx6eYE
lorencowski :)

NIezaleznie od tego, polecam soundtrack do Bandyty, nie tylko sam film- wzbudza te same emocje, co muzyka w "Winie...
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Sob lip 09, 2011 8:35 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Cześć Kochani! :)
Jak tam kolejna noc w Srocku? Kociaki w porządku?

Bregović już mi się trochę przejadł. ale Lorenca uwielbiam.
Szczególnie muzę z "Krolla" i "Różyczki".

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 09, 2011 14:21 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Z różyczki też fajna muza.
Ale BANDYTA króluje. nie umiem tego opisac nawet, ten film i ta muza, coś co kocham normalnie :D
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Nie lip 10, 2011 13:26 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Witajcie Kochani! :)
Jak się miewacie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie lip 10, 2011 17:59 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Witaj Shalomku, nadrobiłam, doczytałam i jestem zachwycona :) Klimatem Otwocka, ale w większym stopniu Twoją niesamowitą zdolnością obserwacji i opowiadania rzeczywistości w taki sposób, że doświadczam niemal wrażenia współuczestnictwa w opisywanych wydarzeniach :D

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Wto lip 12, 2011 9:09 Re: Conan, Freya i Prozac i... otwockowe przedziwy:-D

Przez weekend byłam zajęta, teraz trochę też.
Przyjechałam do domu i pierwsze co zobaczyłam to rzyg na podłodze :twisted: nie wiadomo czyj :roll: wieczorem zajmowałam się kiciami. Frejka przyglądała mi się, czy na pewno to ja, bo może ktoś inny :twisted: Konan udawał śmiertelnie obrażonego tym że śmiałam znów go na tyle porzucić a Proziu jak to Proziu 8) luz, przywitał się, przymilił i wrócił do swoich spraw.
Proziu to niszczyciel. Zerwał nam wykłądzinę na jednej z rur drapaka, drugą prawie złamał, bo on jest ciężki i nie potrafi się wspinać :? tylko się rzuca, a potem spada :roll:
W niedzielę rano obudził mnie romantyczny powrót H prosto z wesela :lol: obudziłam zaspana i miałam szczęście że nie wdepnęłam w rzyga. Obrzygany był cały przedpokój, trochę kuchnia i pokój. Jeden porządny rzyg, a reszta woda :? i oczywiście nie wiedziałam kto :evil: cała trójca wyglądała normalnie. Postawiłam na kłaki i całe stado porządnie odkłaczyłam. Narazie się nie powtórzyło nic. Mam nadzieję, że to tylko to.
A niedzielne popołudnie spędziliśmy z H na łące, na kocyku, w słoneczku. Fajnie tak.
A teraz znów jestem w otwocku. Czuję, że teraz to z górki będzie.

Acha, obiecany filmik z poznaną tu kicią:
http://www.youtube.com/watch?v=oiQkdXLC-z0
Obrazek

Obrazek

shalom

[poprzednia][następna]