Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 22:57 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

Czarne :mrgreen:
Na przykład takie:
CZARNA DZIUNIA
Obrazek
:arrow: Młoda, przemiła ślicznotka. Dobrze dogaduje się z kotami i psami. Towarzyska. Wysterylizowana. Dziunia to ta kotka, której ostatnio pani nie adoptowała, bo zaczęła kichać. Wysterylizowana.

Aniela też coś bierze, ale nie kojarzę, CO.

Gdybym miała robotę i kasę, znowu wzięłabym dwa :( A tak to tylko Dziuńkę.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sty 29, 2011 22:58 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

No to trzymam kciuki! :ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob sty 29, 2011 23:46 Re: Jedyne takie Dranie. Wielbłąd na wymarciu.

bubor pisze:
Wielbłądzio pisze:
bubor pisze:Żebyś nam się tylko jeszcze nie zakłaczyła :roll:
Cholera, faktycznie. Calo-pet dla Buśki zamówiłam, ale na Bezo-pet dla siebie w razie czego już nie mam :rudolf:
W najgorszym razie zawsze można spróbować z parafinką :smokin:

Podesłać Ci Kasiu pastę Gimpeta? ;) Rezydenci się z chęcią podzielą ;)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob sty 29, 2011 23:50 Re: Jedyne takie Dranie. Jutro będzie (nowe, czarne) Futro ;)

Spokojnie, jeszcze się na dobre nie zakłaczyłam :roll:

Przeglądam sobie fotki Paluchowych kotów i :crying: . Chciałabym zabrać wszystkie czarne i nie tylko czarne zresztą, pingwiny, krówki i szylki też :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob sty 29, 2011 23:52 Re: Jedyne takie Dranie. Jutro będzie (nowe, czarne) Futro ;)

O to to , dla odmiany tym razem daj szansę szylkreci 8) :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie sty 30, 2011 0:01 Re: Jedyne takie Dranie. Jutro będzie (nowe, czarne) Futro ;)

Nie mogę :( Wybrałam już Dziunię, a dwóch nie dam rady :(
Nawet jeśli oddam Klarę - a nie wiem czy oddam - to zostaje mi w domu 9 sztuk, z Dziunią 10. Gdybym miała robotę, to może jeszcze ostatecznie pokusiłabym się o jedenastkę, ale tak... :(

Wielbłądzio

Post » Nie sty 30, 2011 2:54 Re: Jedyne takie Dranie. Jutro będzie (nowe, czarne) Futro ;)

Wielbłądzio pisze:Chciałabym zabrać wszystkie czarne i nie tylko czarne zresztą, pingwiny, krówki i szylki też :(

A ja bure.. :oops:
Niestety jesteśmy ograniczeni przez warunki lokalowe, czasowe, finansowe, itd :-(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie sty 30, 2011 7:58 Re: Jedyne takie Dranie. Jutro będzie (nowe, czarne) Futro ;)

Czytałam do samego rana. I dzięki temu mogę Wam powiedzieć "Dzień dobry" o normalnej porze :wink:

Poranny bluesowy Morrison - "Hyacinth house":
http://www.youtube.com/watch?v=r4n0y8vmAfM
Ostatnio edytowano Nie sty 30, 2011 8:00 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz

Wielbłądzio

Post » Nie sty 30, 2011 7:59 Re: Jedyne takie Dranie. Jutro będzie (nowe, czarne) Futro ;)

Dziędobry :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie sty 30, 2011 10:12 Re: Jedyne takie Dranie. Jutro będzie (nowe, czarne) Futro ;)

Witam się z Łodzi ;) Za oknem CUDOWNY widok: ośnieżone drzewa, las, pole, jeziorko... :1luvu:

Trzymam kciuki za nowego czarnego kotka! :ok: :ok: :ok:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sty 30, 2011 15:27 Re: Jedyne takie Dranie. Jutro będzie (nowe, czarne) Futro ;)

Nowy czarny kotek jest paskudnie chory :( ...
W zeszłym tygodniu miała podobno tylko lekki katar, dziś: okropnie kicha, puszcza bąbelki nosem, oba ślepka też zaropiałe :( Wzięłam ją, bo można przypuszczać, że im dalej, byłoby tylko gorzej a nie lepiej i potem mogłabym mieć już tylko wyrzuty sumienia :( . Kot jest na antybiotyku, który trzeba będzie podawać codziennie (nazwy nie jestem w stanie odczytać, pokażę jutro moim wetom) przez x dni, a potem - wiadomo: kontrolne badanie krwi, testy, uodparniacze...
Z jednej strony cieszę się, że ją zabrałam (a Anielka - drugą bidę w podobnym stanie, tyle, że szylkretową), bo u mnie w domu, w cieple, czystości, spokoju (no, nie licząc durnego Piotrusia, który oczywiście standardowo oprychuje Dziuńkę jak każdego nowego przybysza :twisted: ) i przy dobrym, wartościowym jedzeniu z pewnością będzie miała szanse 'wylizać się' o wiele szybciej niż mogłoby to nastąpić w schronisku, ale z drugiej... nie mam, zwyczajnie nie mam za co w tym momencie leczyć żadnego nadprogramowego kota :( Chyba wreszcie przetrząsnę szafę i wystawię na PT jakieś szmatki, których od dawna/od nowości nie noszę...
Chyba muszę odespać dzisiejszą zarwaną noc. Tym bardziej, że potem czeka mnie siedzenie przy lapku aż po nocy kres (od ponad tygodnia wiszę z newsletterem dla kotów.sos :oops: ).

Dziunia wciągnęła na jedno posiedzenie calutką saszetkę Animondy, doprawiła chrupkami 8O , po czym zwinęła się w kłębuszek w leżance tuż przy samym kaloryferze (w klatce rzecz jasna, w takim stanie nie odważyłabym się puścić jej między koty). Jest chuda jak nieszczęście, ale przy takim apetycie ma dużą szansę całkiem szybko nabrać kobiecych kształtów :wink:

Wielbłądzio

Post » Nie sty 30, 2011 15:34 Re: Jedyne takie Dranie.I chuda chora bida zwana Dziunią.. s. 61

Czy Dziunia to może czarna dziewczynka która nie poszła do adopcji 22.01 z powodu kataru?
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie sty 30, 2011 15:38 Re: Jedyne takie Dranie.I chuda chora bida zwana Dziunią.. s. 61

Tak.
Tyle, że w zeszły weekend to były dopiero zalążki kataru, a teraz... :roll: ...

Wielbłądzio

Post » Nie sty 30, 2011 15:51 Re: Jedyne takie Dranie.I chuda chora bida zwana Dziunią.. s. 61

Kurczę, to ja ją widziałam... Już była tak blisko szczęścia, to się przyplątał cholerny katar!!! Jak to dobrze, że ją wypatrzyłaś Wielbłądzu :1luvu: U Ciebie na pewno dojdzie do siebie... Trzymam kciuki za powrót do zdrowia
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie sty 30, 2011 15:55 Re: Jedyne takie Dranie.I chuda chora bida zwana Dziunią.. s. 61

Jutro wieczorem pojedziemy do lecznicy. Zobaczymy, jak panienka zachowuje się przy podawaniu zastrzyków: jeżeli będzie grzeczna (dzisiaj u schroniskowej wetki niby była, ale to mogło być ze stresu), spróbuję poprosić o zapas leków na kilka dni do podawania w domu. Oszczędziłabym w ten sposób i Dziunię i przynajmniej częściowo swoją nędzną portmonetkę :roll:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]