Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 11, 2010 23:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mrata pisze:Kawa z cynamonem to nic nadzwyczajnego. Po prostu dosypuje się do kubeczka szczyptę cynamonu i już. Natomiast ja robie kawę po turecku- do tygielka wsypuję kawę, cynamon, świeżo zmielony kardamon, ew. cukier. Zalewam zimna wodą i zagotowuje. Do kubeczków przelewam przez sitko....

Dzięki :)
Szkoda, że nie mam tygielka, zrobiłabym bo w ogóle to przyzwyczaiłam się do tzw. kawy czyli rozpuszczalnej - jak to krytykują wytrawni kawosze :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon paź 11, 2010 23:24 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Są też ludzie, którzy ładnie potrafią opowiadać o swoich wyrobach, o kamieniach, i chociaż niewiele z tego zapamiętuję, lubię ich posłuchać. Ludzie z pasją mnie zachwycają - pewnie dlatego, że ja nie mam żadnej :)

Oj to tak jak ja - odnośnie ludzi z pasją.
I właśnie czytając cię dalej mówię sobie - no jak to nie? Ale napisałaś :) No tak, koty to nasza pasja chociaż jakoś inaczej to rozumujemy chyba.
Ale nie wyobrażasz sobie życia bez kotów przecież, a ludzie z pasją bez swojej pasji nie potrafią żyć :) Czyli pasja. Choć na nie patrzymy bardziej jako na naszą rodzinę niż pasję :D

Sihaja pisze:Oczywiście zazwyczaj najbardziej podobają mi się rzeczy, na które mnie nie stać :)

Oczywiście. To zupełnie normalne u przeważającej większości :lol:

Zdjęcia Gajeczki cuuudne :1luvu:

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto paź 12, 2010 6:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

ObrazekSłoneczka kochane! :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto paź 12, 2010 20:53 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Nooo, gratulacje dla Mratawoja :) Jednak zdolna bestia jest :)
A nie będzie ciągnęło zimno od takich drzwiczek zimą?

Śmiga kociak przez te drzwiczki non stop. Klapka ma naokoło taki jakby aksamicik, który dość dobrze izoluje. Za drzwiczkami jest komórka, więc przynajmniej wiatru nie będzie. Za to już jakiś gość (pewnie Kubuś) próbował owe drzwiczki sforsować, ale albo się przestraszył, albo nie potrafił. Zimą pewnie będziemy mieli cały zespół działkowych dziczy w domku...
Ja to się staram, aby całe moje życie było jedną wielką pasją...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Śro paź 13, 2010 7:34 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Hej kochane z ranka! Jak się macie?
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro paź 13, 2010 15:41 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dzień dobry :)
Mamy się dobrze. W poniedziałek przyjedzie moja szafka łazienkowa. Już się nie mogę doczekać :) Będę miała moją szafkę :) Koty będą miały nowość do oglądania. I ciekawa jestem, komu będzie najwygodniej w nowej umywalce :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro paź 13, 2010 16:07 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Dzień dobry :)
Mamy się dobrze. W poniedziałek przyjedzie moja szafka łazienkowa. Już się nie mogę doczekać :) Będę miała moją szafkę :) Koty będą miały nowość do oglądania. I ciekawa jestem, komu będzie najwygodniej w nowej umywalce :)

Mam nadzieję ,że nam pokażesz jak kotki szafkę przywitają :lol:

Czesć :1luvu:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Śro paź 13, 2010 16:19 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Super! Wreszcie! :D Strasznie jestem ciekawa, jak całość będzie wyglądać. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Śro paź 13, 2010 17:24 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No cóż... Temu, który pierwszy do niej wlezie. I bądź pewna, że to nie będziesz Ty...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Śro paź 13, 2010 18:01 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Ja też jestem strasznie ciekawa :)
Słuchajcie, nie mogę wysyłać wiadomości. Używam outlook express. Gdy chcę wysłać wiadomość pyta się mnie o hasło, a gdy wpisuję hasło znowu pyta o hasło i tak w kółko... Coś nacisnęłam, zrobiłam nie tak? Hasła nie zmieniałam.... Nie wiem o co chodzi....

Sihaja

Post » Śro paź 13, 2010 18:08 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

sihajko, wejdz sobie przez strone na skrzynke, tak bedzie najszybciej

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro paź 13, 2010 18:16 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No tak robię, ale to wkurzające, szczególnie, gdy chcę wiadomość przesłać dalej.... :(

Sihaja

Post » Śro paź 13, 2010 18:25 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:No tak robię, ale to wkurzające, szczególnie, gdy chcę wiadomość przesłać dalej.... :(

to moze ustaw, zeby outlook nie wykasowywal wiadomosci z serwera po sciagnieciu ich na dysk

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro paź 13, 2010 18:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tak zrobię. Dzięki.

Sihaja

Post » Śro paź 13, 2010 18:36 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

no no szafka dla kotków jedzie :-) foty pierwszego w umywalce musza być!
pozdrawiam ciepło!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]