Aha ze swojej strony polecam dodawac 1-2 lyzki dowolnej kaszy do dowolnej zupy jarzynowej - podkreca smak! Tak samo jak suchy groch. Sprobujcie

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Hannah12 pisze:To jak tak kulinarnie już się zrobiło, to ja do pomidorowej dodaję czerwonej soczewicy, a sosy zagęszczam cukinią lub dynią.
barbarados pisze:Odwiedzam
Dyktatura pisze:Hannah12 pisze:To jak tak kulinarnie już się zrobiło, to ja do pomidorowej dodaję czerwonej soczewicy, a sosy zagęszczam cukinią lub dynią.
Hmmm... nie próbowałam nigdy takimi warzywkami zagęszczać. Nie zmieniają aby smaku sosów?
Hannah12 pisze:Dyktatura pisze:Hannah12 pisze:To jak tak kulinarnie już się zrobiło, to ja do pomidorowej dodaję czerwonej soczewicy, a sosy zagęszczam cukinią lub dynią.
Hmmm... nie próbowałam nigdy takimi warzywkami zagęszczać. Nie zmieniają aby smaku sosów?
Nie, nie zmieniaja. Nie chce mi się pisać na tablecie. Jutro postsram się opisac jak to robię. Teraz jest tak ładnie, ze biegnę na kije itp.
MB&Ofelia pisze:Lilo! Dopiero teraz przeczytałam, mój biedaczku![]()
Lizu lizu po twoim biedmnym mokrym futerku. Jak Teściowna mogła to zrobić! To skądal okropeczny! Czeba zadzwonić do TOZa! Przecież się zziębisz okropecznie i wyłysisz! I jeszcze zakłakasz...
![]()
Niech no ino Teściowna przyjedzie, to jej nasiusiam do walizku![]()
Książniczka Ofelja wszcząśnięta
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Lifter i 70 gości