Brygada RRR... rok bez Renesha

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 05, 2009 21:05 Re: Świeżo zakoceni - Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio u veta

shira3 pisze:To dobrze, że już lepiej... a fotki jak zwykle świetne :D

dziękuję :)
Musiałam fotki z urlopu w końcu na płyte zgrać, bo już miejsca a aparacie nie było na kociastych... :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Sob wrz 05, 2009 21:07 Re: Świeżo zakoceni - Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio u veta

a bo mi się zawsze mylą imiona ich :oops: rysiek waży prawie 7 kilo, ale to kawał kociska jest, grube łapy itp. 6 kg to nie tragedia, chyba że jest drobnej budowy :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob wrz 05, 2009 21:12 Re: Świeżo zakoceni - Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio u veta

shira3 pisze:
AprilRain pisze: Odchudzamy Kazara, renek waży w normie - jakieś 4 kg, za to Kazar ponad 6 kilo! Pochłania wszystko. Ma wieczną pustkę w brzuszku, co nam entuzjastycznie pokazuje :mrgreen: ...
6 kilo? 8O to przecież nie tak dużo? Jak brzuszek większy to i pustawy bywa... :roll:

Jak Kazar do nas przyszedł to wyglądał jak kotka w ciąży - takie wielgachne boczki miał... Wyglądał jak pancernik - chudy pyszczek, okrąglutki tułów i chudziutki, stosunkowo krótki ogon :) . No i coś mi się wydaje, że przepuklinę ma, bo mu "torebka" z brzusia zwisa.Pójdzie do przeglądu i na szczepienie po weekendzie i się wszystko wyjaśni.

AprilRain

Post » Sob wrz 05, 2009 21:13 Re: Świeżo zakoceni - Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio u veta

a skąd podejrzenie, że to przepuklina?
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob wrz 05, 2009 21:15 Re: Świeżo zakoceni - Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio u veta

No właśnie od proporcji to zależy. Rudi ma 7800 ale wielkie łapy i łeb no i długi jest. Wprawdzie ciałka też nieco jakby, ale wet mówi, że nie ma tragedii więc jedynie zalecił karmę mniej kaloryczną ale Rudi za dużo i tak nie je - tyle ile norma, więc nie wiem - taki widać metabolizm ma :wink:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob wrz 05, 2009 21:18 Re: Świeżo zakoceni - Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio u veta

agul-la pisze:a skąd podejrzenie, że to przepuklina?

Na razie oceniam tylko wizualnie w porównaniu z kotką sąsiada, która miała przepuklinę zdiagnozowaną. Także miała hhm... torebkę pod brzusiem która "fajtała" się na boki w czasie biegu. Ale wiadomo, to tylko moje, nieprofesjonalne, gdybanie.

AprilRain

Post » Sob wrz 05, 2009 21:24 Re: Świeżo zakoceni - Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio u veta

shira3 pisze:No właśnie od proporcji to zależy. Rudi ma 7800 ale wielkie łapy i łeb no i długi jest. Wprawdzie ciałka też nieco jakby, ale wet mówi, że nie ma tragedii więc jedynie zalecił karmę mniej kaloryczną ale Rudi za dużo i tak nie je - tyle ile norma, więc nie wiem - taki widać metabolizm ma :wink:

A Kazarro pochłania jak odkurzacz - wszystko, prócz chrupek, jeśli jest szansa na coś innego ;). Łapki raczej w normie, w kierunku "krótkie" niż "długie", ani atletyczne ani rachityczne. Jest nabity. zdecydowanie :)

AprilRain

Post » Nie wrz 06, 2009 18:17 Re: Świeżo zakoceni - Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio u veta

to gdzie te puszki z tunczyka? :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pon wrz 07, 2009 7:32 Re: Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio lyka tabletki

jeśli chodzi o jakiekolwiek puszeczki czy saszetki rybne to przy brygadzie RR musza byc gleboko ukryte, bo sie na nie czaja nawet przez drzwiczki ;)

Renek bardzo ladnie je tabletki :D wieczorem bedziemy na polmetku kuracji :)

AprilRain

Post » Śro wrz 09, 2009 19:28 Re: Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio lyka tabletki

Jestem wykonczona - w pracy zapieprz, jakies przesilenie letnio/jesienne mnie dopadlo, w dodatku jutro do sadu trzeba isc :placz: ...
A chlopaki szwundu dostaja regularnie, zasuwaja jakby im ktos motorki w tylki wstawil. Kaz morduje myszy,Ren domaga sie piorka. A ja padam na pysk i nawet nie patrze na biurko, na ktorym doktorat lezy i kwiczy, artykuly do pracy to zasuszone truchelka, ustroje malzenskie stracily calkowicie nadzieje na przygotowanie dla nich nowego wzorca.

W nocy znalezli nowa rozrywke - skacza z drapaka na lozko :roll: :spin2: galopuja po nim i znow na drapak ;)

Bylismy Kazara doszczepic wczoraj, okazalo sie, ze ma brudne uszka i trzeba mu je oczyscic :cat3: , dostal kropelki. Bardzo mu sie nie podobaja. Bardzo. Ale dzis szybko je oczyszczono i jest lepiej. Bardzo delikatnie nam dawal znac, ze nie do konca akceptuje poczynania vetki, ale znosil je z godnoscia. Za to Ren nie dosc, ze nie chcial opuscic kontenerka to potem nie chcial o niego wejsc. Podejrzane bylo dla niego to, ze go tylko ogladali.
Kazar nie ma przepukliny - torebka brzuszkowa to zapasy tluszczu. Duze zapasy. Jakby go jakies 1.5 kg odchudzic to by zniklo. Nie bedziemy odchudzac.

Ide popracowac, chlopaki odpoczywaja wiec sie uda poswiecic moment. :)

AprilRain

Post » Śro wrz 09, 2009 19:49 Re: Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio lyka tabletki

AprilRain pisze:Kazar nie ma przepukliny - torebka brzuszkowa to zapasy tluszczu. Duze zapasy. Jakby go jakies 1.5 kg odchudzic to by zniklo. Nie bedziemy odchudzac. :)
Ehehe tak myślałam ;) Rudi taką przepuklinkę też ma :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro wrz 09, 2009 19:52 Re: Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio lyka tabletki

klucha i rysiek też mają woreczki :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Śro wrz 09, 2009 20:01 Re: Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio lyka tabletki

No, bo na czarną godzinę trzeba coś mieć w zapasie :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Śro wrz 09, 2009 20:03 Re: Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio lyka tabletki

A ja juz mialam wizje czarne. panikara jestem, co tu duzo mowic...
Bardzo sie vetka nad Kazem zachwycala, Renio byl zazdrosny, chyba tez sobie brud w uszach zapusci zeby byc w centrum uwagi ;)

Dzis w mailu poprzedni Pan Kazara napisal jakie kocisko cuda robi by wypic cos z kubka, usmialam sie czytajac i czekam tylko jak go zdybie w rzeczywistosci :)

o tak shira - czarna godzina to powazna sprawa :)

AprilRain

Post » Pt wrz 11, 2009 13:07 Re: Renesh i Rudy - Brygada RR! Renio lyka tabletki

Tyle sie wczoraj dzialo.... 8O
Kociska dzielnie spacerowaly po balkonie, Renio uprawial wspinaczke na opak - lezal na kafelkach i sie wciagal do domu po pniakach lezacych na podlodze :ryk: :) a Kazar stawal slupka i wcale sie nie bal motocykla ktory halasowal na dole! i polowal na ptaszki! i obserwowal koparke! ale na nia juz nie probowal polowac :lol:
A w nocy odkryli swoje powolanie! otoz moja dzielna Brygada RR to Zwarty Oddzial Ratownikow Medycznych! wieczorem doslownie umieralam, nie wiem co sie stalo, ale tak mnie bolala glowa, ze bylam w stanie jedynie zalozyc oslone na oczy, przykryc glowe koldra i plakac z bolu. Momentami tracilam poczucie czasu i chyba lekko odplywalam, z relacji TZta wiem, ze Kazar koniecznie chcial mi na plecy wejsc a Renio kontrolnie pacal mnie lapka - chyba zeby sprawdzic czy jeszcze dycham...

fotografie balkonikowe wrzuce wieczorem...

AprilRain

[poprzednia][następna]